Povídáte si s dětmi o profesích?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18305
13.8.10 22:06

Povídáte si s dětmi o profesích?

Dobrý večer,
tak mě napadlo: povídáte si s dětma o profesích, které vykonávají lidi jako zdroj své obživy? Takové to „ten dělá to a ten zas tohle…“ Zajímalo by mě to hlavně u rodičů předškolních a školních dětí. Občas vyslechnu v šalině (alias Tramvaji) dětský rozhovor a nevím, jestli se mám smát nebo něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
13.8.10 22:13

Ahoj, my si povídáme a straší dcera už zná spoustu profesí a ví, že všechno je důležitý pro to, aby bylo něco dalšího. Zároven jí vysvětluju, že každá práce je důležitá a žádná není zbytečná. A taky ví, že když chce být paní doktorka, musí se dobře učit :-D .

Jinak ano, i moje vysvětlování je někdy asi k smíchu, protože ne všechny např. technický a řemeslný profese znám a neumím je vysvětlit odborně.

• Citovat
  • Upravit
28414
13.8.10 22:25

Taky si povídáme, zajímá ho to :wink:

U nás má jasno, bude mít farmu a zemědělství (já doufám, že ne). Rozuměj kombajny, traktory, atd… Zná snad všechny značky. Škoda že už není JZD, byl by jasnej předseda :lol: Ale Vysoká zemědělská by nebyla špatná :think: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.8.10 22:25

jjelena: Promiň - já jsem to myslel jinak. třeba když se děti mezi sebou baví o bankovních profesích - dvě holčičky nedávno vedly „zasvěcenou“ debatu v tom smyslu, že řediteli banky patří veškerá finanční hotovost i aktiva banky. A že až budou velké, tak se za nějakého ředitele banky provdají, no a když si budou chtít koupit kožich nebo si zaletět do Karibiku, tak půjdou do „jeho“ banky a prostě si o nějaké peníze řeknou. Tak to mě vyprovokovalo k tomu dotazu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6415
13.8.10 22:43

NEvím, co ti na tom připadá divného. Něco podobného si myslí i leckteré dospělé ženy.:-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.8.10 22:55

No já jen tak… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
13.8.10 23:26
:lol:

Až pan Maxikovy budě v bance ředitelem,
dupu se budu voziť ve voze s osobnim šoferem;
v kožuchu z norskeho norka
promenadovať se budu za horka
ať lude vidi, že banka na to ma.

Kupať se budu ve vině s bublinkami
nebo ve fajnove vaně s chechtakami,
a že něsu žadna ludra shnila,
tak ve vuittonce po kilach
to odsmykam bo co je doma to je doma.

JInak jsem si vzpomněla, jak jsem se kdysi na hodině prvouky ve 2. třídě v rámci probírání tohoto tématu dozvěděla, že tata robi automaty a mama robi do kapes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.8.10 00:08

Juro, v pohodě… nj, to je hustý, ale když někdy slyším ty naše dvě, říkám si, kde na to chodí :roll:

• Citovat
  • Upravit
12978
14.8.10 09:00

To je asi ze stejného soudku, jako když jsme všichni chtěli být v první třídě PREZIDENT ( a nebo také popelář :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.8.10 09:04

Tak tak, ale naše starší má zatím zálibu v lukrativních povoláních … pilotka nebo doktorka. Byli jsme na jaře na promoci švagrovi a jí se to tak líbilo, že tam chce taky stát :-D . No uvidíme, jak dlouho jí to vydrží.

• Citovat
  • Upravit
8523
14.8.10 09:40

Naše starší chce bejt policajtka jako táta. :lol: Docela se o to zajímá, zrovna nedávno se manžela ptala, jestli už zastřelil zloděje. Když řekl že ne, tak se zeptala, jestli si to někdy zkusí, někoho zastřelit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.8.10 09:56

PetroJ, tak být policajtkou neopustilo stále ještě ani mě… ale bohuželv dnešní době nastupovat ke složkám jaksi nejde. Tak jsem se zajímala aspon o MP, ale tam berou až od 170cm a já mám jen 161 :zed: , takže zůstanu tam, kde jsem.

• Citovat
  • Upravit
2724
14.8.10 10:15

Moje děti vědí co s manželem děláme, já jsem manažer ekolog, táta kameník, lepší představu mají o tom, co dělá táta - hroby.
V naší školce (program Začít spolu) je povolání rodičů důležité téma, rodiče jsou vyzývání aby chodili a říkali čím se živí a pořádali exkurze.
Starší chce být momentálně malířkou a mladší stále koníčkem. Já chtěla být do patnácti kosmonaut.
Děti učíme, že je podstatné aby práce měla smysl a že bez ní nejsou koláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
14.8.10 10:25
BaraF píše:
rodiče jsou vyzývání aby chodili a říkali čím se živí a pořádali exkurze.

Ježíš, to by bylo něco pro mně. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
14.8.10 15:25

A nejlepší je sledovat ten proces, kdy dítě stárne, chápe tím pádem víc věcí a k vysněnému povolání přidáváme další a další informace ( jako skvělé známky, dlouhé studium, hodně práce, málo peněz atd..), takže dítě nakonec velmi vlažně opouští své mylné představy.. Joo, to je reál a rozčarování se dostaví vždy..ale určitě od ničeho nezrazuji - jen nastinuji :oops:
Dcery pořadí je myslím - spisovatelka, malířka, tanečnice ( takže jí budeme mít asi do smrti na krku :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat