Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den,
je mi 24let,jsem z Liberce SŠ cestovní ruch se zaměřením na jazyky, angličtina, španělština, moc bych chtěla darovat svá vajíčka. Prosím poradíte mi, kam se obrátit? andies@centrum.cz
Podmínkou nejsou děti. Jen věk, zdravotní stav a genetická vyšetření. Shodou okolností si teď taky zjišťuju informace.
vločko, určitě se najde někdo, koho budeš moct pošoupnout v pořadníku. ![]()
Teď jsem psala do Pronatalu, zda přijímají dárkyně, ještě neodpověděli. Vyber si nějaký CAR a pošli jim mail s dotazem. Nebo to uvádějí přímo na svých stránkách.
Nebo počkej, jestli se ti ozve nějaká zájemkyně, ta už bude v nějakém CAR, takže tě do něj přivede, ale chce to stejnou lokalitu.
Kamaradka jezdila nekam do Prahy, 100km, takze si nejsem jista, ze to delaji v kazdym CARu. Spis to odebiraj v jednom s nekolika a pak s tim dal sachujou. Jinak je to dost narocna procedura, co mi tak rikala, myslim ty pripravy na odebrani a podobne.
Má bývalá spolupracující jezdila do Plzně. Byla z Brna, ale prý v té Plzni platili nejlíp. Nevím, kde tam přesně chodila, ale bylo to pro ni hodně náročný.
Ahoj vločko,
darovala jsem celkem třikrát.Jednou jsem byla v Pronatalu v Praze a pak dvakrát u nás v Arletě.Není to nic náročného.Akorát tě čeká vyšetření krve.U nás byly podmínkou děti,ale kolik jestli jedno nebo dvě to už si nepamatuju.Myslím ale že to podmínka už není.Když dobře dopadnou výsledky,počká se na menstruaci a začneš se stimulovat hormony.Budeš si je píchat perem buď do břicha nebo do stehna.Nic to není a nebolí to.Jako poslední před nástupem před odebráním vajíček si buď necháš píchnout,já si píchla sama v přesně určenou dobu poslední injekci do zadku (svalu).Zákrok se dělá pod lehkou narkozou,za dvě hodiny po zákroku jsi propuštěna domů.Pozákrokový stav docela jde,jen lehké pobolívání v podbřišku,ale za pár dní to samo zmizí.Proč jsem darovala já?Bylo mě líto kolik mých vrstevnic by chtělo miminko,ale bohužel verdikt zněl jasně,buď špatné manželovy spermie nebo neplodnost ženy.Tak vzhůru do toho,pomoz nějakému páru okusit to náramné štěstí kdy oba mají miminko
.
Já myslím, že pokud někdo dojížděl, dělal to spíš proto, že každý CAR dává jinou kompenzaci.
Mě je to šumák, takže jsem hledala ten, který mám nejblíž, přeci jen se nebudu s prtětem trmácet někam na druhý konec Prahy, neřkuli do jiného města.
Ahoj, zkus liberecký Gennet. Když jsme tam byli s manželem na genetické konzultaci, přišla tam paník že chce darovat vajíčka. Na recepci jí paní poslala někam do prvního patra. Takže s tím mají určitě zkušenosti ![]()
Vločko, tak už mi dopověděli na můj dnešní mail, kontaktovala jsem Pronatal, pan doktor mi napsal, ať pošlu číslo, že se mnou domluví detaily. Tak jsem celá natěšená, co se bude dít
Už v mailu jsem se ptala, jestli vadí, že ještě nemám cyklus a to se teda ještě uvidí, protože na to neodpověděl.
Jé, já vám mám takovou radost ![]()
Nebýt téhle diskuze, tak si ani nevzpomenu, přitom jsem to měla naplánované už od těhu, že až nebudu kojit, tak do toho půjdu.
Já teď mám akorát strach, abych jim neotěhotněla ještě předtím, to bych se asi propadla ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.