Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Z ryze praktických důvodů. Nemám čas ani na svoje doktory, ke kterým musím (všechny prevence odkládám víc než je zdrávo), takže na něco „navíc“ není kapacita.
Já chtěla darovat, ale mám křehké žíly, které nejsou ani vidět, takže mě tehdy vyřadili ![]()
Byla jsem na konci srpna. Pokus předtím ztroskotal na chudokrevnosti. Nadopovaná železem se mi zvedla výkonnost a zmizela dušnost
Teď mi to zhatil zánět močáku. až to půjde, zase půjdu!!!
Mám zlatou, byla jsem předevčírem a tentokrát jsem premiérově brala i nejstaršího potomka. Manžel a prostřední dítě nedávají/dávat nebudou, bo oba omdlívají. ![]()
Chodím od osmnácti, s dlouhou pauzou kvůli dětem.
@broskvová zmrzlina píše:
Bojím se té velké jehly a myšlenky, že s tou zavedenou velkou jehlou budu muset nehnutě sedět.Pokud mi někdo obavu vyvrátí, budu jen ráda!
Nesmíš se na to dívat
vypadá to děsivě, ale prostě to klasicky štípne… Mě to v 18 sestřička moc vehementně popisovala a ukazovala, protože mi nikdy předtím krev nebrali a taky jsem si to málem rozmyslela ![]()
Jinak nemusíš sedět/ležet nehnutě, dají ti třeba mačkací balónek do ruky a někde u toho i koukáš na TV a do 10 minut je hotovo ![]()
Nechodím protože u nás v nemocnici mají mojí krevní skupiny plno.
No, já si myslím, ze by se toho měli ujmout hlavně chlapi. Ženy mají přece jen tělo více namahane “zevnitr” a podstupují toho dost, co je oslabuje - menstruace, těhotenství, porody, kojeni
já se na to vůbec necítím, navíc mám nízký tlak a dela se mi u odběru nevolno. Takze chlapi by se mohli občas hecnout a podstoupit pro blaho lidstva toto ![]()
Příspěvek upraven 04.01.23 v 21:37
@broskvová zmrzlina Mačkáš si u toho balónek a trvá to asi 5minut. Já se vždycky těším, že si na chvíli v klidu sednu a pak jsem zklamaná, že sotva si sednu, už mě z toho křesla zase ženou, ani si to nestihnu užít.
@Anonymní píše:
Dnes jsem byla darovat krev, chodím už několik let. Sestřičky obvolávaly dárce, protože mají málo krve. Proč nechodí více lidí? Co vás vede k tomu to nezkusit? Já začala až 30+ a mrzí mě, že jsem nezačala dříve. Důvod, proč jsem nezačala dříve vlastně ani nevím. Možná malá informovanost? Zajímá mě, proč nechodíte vy, kteří nechodíte.
Já teda daruju a darovat budu, ale už jsem si kolikrát říkala, jak mě na té transfuzce štvou. Když jsem začala darovat kdysi v Ostravě, jelo to tam jak na drátkách a všichni neuvěřitelně příjemní, pomalu by člověku nohy líbali (a to jsem byla 18leté “děcko”). Teď si přijdu, jako kdekoliv jinde u doktora. Sestry mají na všechno času dost, i když je tam málo lidí, ztvrdnu tam celé dopoledne, mluví odměřeně, neusmějí se… Jednou jsem před odběrem ráno dlouho spala, takže jsem se nestihla dostatečně prolít tekutinami a trvalo trochu déle, než krev natekla (asi o minutu, žádná tragédie). A sestra se na mě zamračila, ušklíbla a na celou místnost zahulákala, jak je to hrozné, jak mi to pomalu teče
. Kvůli nim tam nechodím a ti, kteří krev dostanou za to nemůžou, ale je to ta nemocnice, co potřebuje něco ode mě, ne já od ní, tak by se podle toho personál mohl trochu chovat.
Já chodit nemůžu kvůli několika vážným chronickým onemocněním.
Já jsem jako malá brala kortikoidy a to je kontraindikace, ale na plazmu to nevadí, takže jsem jí byla darovat a bohužel chování personálu bylo úsměvné, na mojí otázku zdali taky darují byla odpověď ne, proč bych to dělala a na otázku k čemu je to dobrý byla odpověď, tak si to pak přečtěte venku na nástěnce jo a dobrý bylo ještě vaše plazma je zelená vy berete antikoncepci že jo?!
@Anonymní píše:
Mou krevní skupinu nechtějí. Jsem univerzální příjemce, nikoliv dárce.
Tohle je ale totální pitomost… chtějí všechny krevní skupiny.
Já nedaruji, jelikož jsem a budu do konce života příjemce. Tímto děkuji všem, co mi pravidelně zachraňujete svou krví život a měla bych poděkovat i do zahraničí, kde se z krve dárců vyrábí moje injekce, které si už 16 let píchám.
Děkuji Vám všem s pokorou ![]()
Jsem 0-.
Chodila jsem dokud u nás v nemocnici byli staré sestřičky.. Nikdy žádný problém.. Pak se změnil kolektiv a ty mladé mi řekli ať nechodím že mám blbe žíly a že se jim to blbě píchá..
Já nemůžu ze zdravotních důvodů. Muže po letech bezproblémového darování vyřadili, protože mu náhodným testem zjistili nějakou prkotinu (slovy jiného hematologa - pokud si budou lidi vyřazovat kvůli takovmhle věcem, za chvíli jim tam žádnej dárce nezbyde). A to ho jako negativní nulu měli rádi…