Dárcovství krve - proč nechodíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19131
4.1.23 21:30

Z ryze praktických důvodů. Nemám čas ani na svoje doktory, ke kterým musím (všechny prevence odkládám víc než je zdrávo), takže na něco „navíc“ není kapacita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.1.23 21:30

Já chtěla darovat, ale mám křehké žíly, které nejsou ani vidět, takže mě tehdy vyřadili :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 21:31

Byla jsem na konci srpna. Pokus předtím ztroskotal na chudokrevnosti. Nadopovaná železem se mi zvedla výkonnost a zmizela dušnost :palec: :potlesk: Teď mi to zhatil zánět močáku. až to půjde, zase půjdu!!!

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
4.1.23 21:32

Mám zlatou, byla jsem předevčírem a tentokrát jsem premiérově brala i nejstaršího potomka. Manžel a prostřední dítě nedávají/dávat nebudou, bo oba omdlívají. :mrgreen:

Chodím od osmnácti, s dlouhou pauzou kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
@broskvová zmrzlina píše:
Bojím se té velké jehly a myšlenky, že s tou zavedenou velkou jehlou budu muset nehnutě sedět.Pokud mi někdo obavu vyvrátí, budu jen ráda!

Nesmíš se na to dívat :) vypadá to děsivě, ale prostě to klasicky štípne… Mě to v 18 sestřička moc vehementně popisovala a ukazovala, protože mi nikdy předtím krev nebrali a taky jsem si to málem rozmyslela :lol:

Jinak nemusíš sedět/ležet nehnutě, dají ti třeba mačkací balónek do ruky a někde u toho i koukáš na TV a do 10 minut je hotovo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Auhagenn

Nechodím protože u nás v nemocnici mají mojí krevní skupiny plno.

• Citovat
  • Upravit
14678
4.1.23 21:33

No, já si myslím, ze by se toho měli ujmout hlavně chlapi. Ženy mají přece jen tělo více namahane “zevnitr” a podstupují toho dost, co je oslabuje - menstruace, těhotenství, porody, kojeni :nevim: já se na to vůbec necítím, navíc mám nízký tlak a dela se mi u odběru nevolno. Takze chlapi by se mohli občas hecnout a podstoupit pro blaho lidstva toto :nevim:

Příspěvek upraven 04.01.23 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.1.23 21:34

@broskvová zmrzlina Mačkáš si u toho balónek a trvá to asi 5minut. Já se vždycky těším, že si na chvíli v klidu sednu a pak jsem zklamaná, že sotva si sednu, už mě z toho křesla zase ženou, ani si to nestihnu užít.

@Anonymní píše:
Dnes jsem byla darovat krev, chodím už několik let. Sestřičky obvolávaly dárce, protože mají málo krve. Proč nechodí více lidí? Co vás vede k tomu to nezkusit? Já začala až 30+ a mrzí mě, že jsem nezačala dříve. Důvod, proč jsem nezačala dříve vlastně ani nevím. Možná malá informovanost? Zajímá mě, proč nechodíte vy, kteří nechodíte.

Já teda daruju a darovat budu, ale už jsem si kolikrát říkala, jak mě na té transfuzce štvou. Když jsem začala darovat kdysi v Ostravě, jelo to tam jak na drátkách a všichni neuvěřitelně příjemní, pomalu by člověku nohy líbali (a to jsem byla 18leté “děcko”). Teď si přijdu, jako kdekoliv jinde u doktora. Sestry mají na všechno času dost, i když je tam málo lidí, ztvrdnu tam celé dopoledne, mluví odměřeně, neusmějí se… Jednou jsem před odběrem ráno dlouho spala, takže jsem se nestihla dostatečně prolít tekutinami a trvalo trochu déle, než krev natekla (asi o minutu, žádná tragédie). A sestra se na mě zamračila, ušklíbla a na celou místnost zahulákala, jak je to hrozné, jak mi to pomalu teče :roll:. Kvůli nim tam nechodím a ti, kteří krev dostanou za to nemůžou, ale je to ta nemocnice, co potřebuje něco ode mě, ne já od ní, tak by se podle toho personál mohl trochu chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9092
4.1.23 21:34

Já chodit nemůžu kvůli několika vážným chronickým onemocněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
4.1.23 21:35

Já jsem jako malá brala kortikoidy a to je kontraindikace, ale na plazmu to nevadí, takže jsem jí byla darovat a bohužel chování personálu bylo úsměvné, na mojí otázku zdali taky darují byla odpověď ne, proč bych to dělala a na otázku k čemu je to dobrý byla odpověď, tak si to pak přečtěte venku na nástěnce jo a dobrý bylo ještě vaše plazma je zelená vy berete antikoncepci že jo?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 21:39

Ze zdravotních důvodu, jinak bych určitě šla.

• Citovat
  • Upravit
101910
4.1.23 21:40
@Anonymní píše:
Mou krevní skupinu nechtějí. Jsem univerzální příjemce, nikoliv dárce.

Tohle je ale totální pitomost… chtějí všechny krevní skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
4.1.23 21:40

Já nedaruji, jelikož jsem a budu do konce života příjemce. Tímto děkuji všem, co mi pravidelně zachraňujete svou krví život a měla bych poděkovat i do zahraničí, kde se z krve dárců vyrábí moje injekce, které si už 16 let píchám.
Děkuji Vám všem s pokorou :srdce:
Jsem 0-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
4.1.23 21:43

Chodila jsem dokud u nás v nemocnici byli staré sestřičky.. Nikdy žádný problém.. Pak se změnil kolektiv a ty mladé mi řekli ať nechodím že mám blbe žíly a že se jim to blbě píchá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69111
4.1.23 21:45

Já nemůžu ze zdravotních důvodů. Muže po letech bezproblémového darování vyřadili, protože mu náhodným testem zjistili nějakou prkotinu (slovy jiného hematologa - pokud si budou lidi vyřazovat kvůli takovmhle věcem, za chvíli jim tam žádnej dárce nezbyde). A to ho jako negativní nulu měli rádi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí