Dárek do kolébky druhému dítěti

6664
12.9.22 22:39

Dárek do kolébky druhému dítěti

Ahojky, jdu si pro tipy.

Půjdu na návštěvu ke spolužačce s novorozenětem. Jak se sluší, chtěla bych přinést nějakou drobnost - dárek pro mimino. Ale je to její druhé dítě, po prvním už mají snad všechno myslitelné, navíc toho hromadu podědili po příbuzných, kamarádech atd. Takže se bojím, že hračky typu chrastítko, kousátko, budou totálním nošením dříví do lesa. Ale chtěla bych přinést právě něco takového „dárkoidního“, ne plenky nebo vlhčené ubrousky. Nenapadá vás něco zajímavého, co by byl dárek pro novorozeně, ale nějaký neotřelý, čeho nemá každý se staršími sourozenci doma tunu?

(jí taky něco nesu, něco dobrého uvařím atd., jde mi teď fakt pouze o tip na miminovský dárek - ale nemusí to být vyloženě něco, s čím si bude přímo hrát, klidně i něco vzpomínkového typu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22425
12.9.22 22:54

Takove to prvni album, kde se pise, co kdy poprve. Jsou i ruzna moderni. Nebo proste jen album bez zapisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
12.9.22 22:55

Kamaradka mi udelala plenkovy dort, bylo to fakt krasny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
12.9.22 22:58

To album není špatný nápad, ale nezavrhuj ani praktické dárky typu pleny. Já vím, že chceš něco pro mimčo, ale já nejvíc ocenila kamarádku, která donesla balík plen. :oops: A to jsem měla první dítě. Protože všichni nosili právě chrastítka, kousátka, blbiny a capiny nad postýlku. Ještě jsem ocenila dudlíky. Ale to spíš, že jsme nevěděli, které budou malé nejlíp pasovat. Tak jsme aspoň zkusili jiný druh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22425
12.9.22 23:06
@KeckaJ píše:
To album není špatný nápad, ale nezavrhuj ani praktické dárky typu pleny. Já vím, že chceš něco pro mimčo, ale já nejvíc ocenila kamarádku, která donesla balík plen. :oops: A to jsem měla první dítě. Protože všichni nosili právě chrastítka, kousátka, blbiny a capiny nad postýlku. Ještě jsem ocenila dudlíky. Ale to spíš, že jsme nevěděli, které budou malé nejlíp pasovat. Tak jsme aspoň zkusili jiný druh.

Ja mam taky rada prakticke darky. Takze jsem nedavno davala tasku veci z DM. Krom plenek a ubrousku i krem na zadek, knizku a kelimky do vany, aby to nebylo jen prakticke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
12.9.22 23:19

Napadl me svetelny projektor, jestli nemaji. To bavi pozorovat mimina i vetsi deti. Drazsi i prehravaji hudbu.

Nebo quiet book - ticha kniha, vyrabi se i na zakazku. Nebo personalizovanou knihu na miru - treba na jmeno (napr. stranka my magic story)

Me by treba nepotesily pleny nebo ubrousky - mala sance, ze by se nekdo bez zeptani trefil do znacky.

Album mam nejedno, lec skoro nedotceny, radeji vyrobim fotoknihu online :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
12.9.22 23:20

Zrovna alb se mi doma seslo nekolik a vsechna jsem poslala dal - uz jsem davno mela vybrane vlastni podle sveho vkusu :oops:. A nejvic me potesil dort od kamaradky, ve kterem byly plenky, kousatko, velka plena a fenyklovy caj. Ale ja jsem holt spis na ty prakticke darky a stopadesate ponozky nebo vonna svicka mi udelaji nejvetsi radost :lol:.

Co treba nejake hracky do vany (sice by to vyuzila az pozdeji, ale co uz). Nebo nejaka lepsi decka do postylky nebo kocarku. Nocni projektor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
12.9.22 23:24

Já dávám dárkovou kartu do DM drogerie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
12.9.22 23:24

Klidne nejake to bodycko, nebo poukazku, at si sami neco koupi. Plenky mozna, ale nevis jestli nemaji uz nejakou svoji osvedcenou znacku (nebo latkove), ubrousky totez a dudlik treba nemusi pouzivat… takze ja bych spis vzala bodycko nebo klidne plysaka, hracku do vany (na vyrost), pribalila bych neco pro starsi dite a cokoladu pro kamaradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
12.9.22 23:29

Ta darkova karta je skvely napad, kor kdyz uz je to druhe dite. Tak je pravdepodobne, ze uz maji vychytane co jim vyhovuje, tak by si nakoupili podle potreby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
12.9.22 23:29

Videla jsem krasnou hebouckou deku do kocarku, na ktere bylo natistene jmeno, datum narozeni a dalsi udaje podle volby zadavatele. A krasny obrazek.

Tam je teda otazka, jestli by to kamaradka chtela s ohledem na GDPR miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
12.9.22 23:45
@Janča6 píše:
Videla jsem krasnou hebouckou deku do kocarku, na ktere bylo natistene jmeno, datum narozeni a dalsi udaje podle volby zadavatele. A krasny obrazek.Tam je teda otazka, jestli by to kamaradka chtela s ohledem na GDPR miminka.

No, tak to je za mně absolutní kýč, který bych určitě nechtěla…

Já vždycky kamarádkám dělám dárkový „balíček“ většinou z DM a hledám tam nějaké zajímavé vhodné věci - třeba čokoládu, kojící čaj, barvu na otisk nožiček/ručiček, bambusovou plenu atd. atd., vždycky něco hezkého, co mě zaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
13.9.22 05:03

Zaujala mě ta dárková karta, jak píše @kavenka.
Jinak každá maminka je jiná, ale já se přiznám, jak jsme měli po prvním dítěti fakt všechno, tak mě “nepotěšilo” nic. Dostávali jsme pleny látkové i jednorázové, chrastítka, plyšáky, oblečení - samozřejmě od lidí to bylo krásné gesto, ale už jsem pro to nenašla využití (ani pro ty plenky, dostali jsme Kolorky, použila jsem asi dvě a mimču nevyhovovaly), takže za mě to byly od lidí vyhozené peníze. Já osobně bych u druhého dítěte neocenila ani tu knihu, do které se zapisují údaje o miminku, ani deku se jménem (to jsem nechala dělat první dceři a tu samou deku jsem pak dávala i druhé dceři do kočárku :oops: ). Tak nějak mi přijde, že už jsem to druhé dítě v tomto ohledu “neprožívala” tak, jako když jsem byla natěšená prvorodička.
Ale jak píšu, každá maminka je jiná a co nepotěší jednu, druhou zase ano:) Taky možná hraje roli to, jak má kamarádka ty děti daleko od sebe a jakého jsou pohlaví- pokud odlišného, asi bych klidně koupila nějaké oblečení pro to dané pohlaví, protože to doma kamarádka po starším mít nebude. Ale jinak se přikláním k nějaké té dárkové kartě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
13.9.22 06:22

Já jsem neměla ráda, jak mi lidi nosili oblečení z Pepca, vždycky to bylo hnusné, kýčovité a už na omak nepříjemný matroš. Kamarádka donesla rostoucí body z Lindexu, malá ho nosila skoro půl roku a bylo moc krásný. Ocenila jsem taky balíček pěkných mušelínových plen - těch „ojetějších“ jsem po starší měla milion, ale jedno dvě balení fešáckých designovek k doktorce, na fyzio a teď do mimiškolky, se hodí. A taky jsem byla ráda když u toho kámošky donesly drobnost pro starší, stačila nějaká dobrota, vždycky jí to udělalo radost, že na ni tetky nezapomněly :)
V práci jsem dostala poukázku do obchodu s šátky na nošení mimina, to bylo vyloženě hezký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
13.9.22 06:40

Mě potěšily pleny, pak třeba něco od Lamaze do postýlky a od tety přívěšek se znamením dítěte, sice to není můj styl, ale dávala to už mě, když jsem se narodila, tak je to taková hezká vzpomínka… potěšilo mě i kousátko, protože ty děti pokaždé zdárně rozkousaly, takže měl každý svoje… i oblečení, co jsem dostala, nebylo špatné, naštěstí lidi brali větší velikosti ;)
Ale ta dárková poukázka je fakt super dárek a je jedno jestli to bude IKEA, DM nebo třeba HM ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný