Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Dárky od dětí (17,20,27) jsem dostala, neberu to teda jako vděk:-) a nenapadlo by mě řešit, za „kolik“ ty dárky byly.
A mým rodičům samozřejmě dárky dávám, vždycky jsou cenově nákladnější než dárky, které od nich v době dospělosti dostáváme my.
Četla jsem to a nějak jsem nepochopila myšlenku. Ale to má každý jinak.
My máme děti věřící na Ježíška, takže od nich nic nechceme, mY si nadělíme něco velkého do domácnosti a pár drobností pod stromkem, spíše zážitky…rodiče už nic nechtějí, tak kupujeme drobnost a nějaké ňaminky, takže letos asi za 2 tis, dostali jsme 10tis, loni 20tis…jsem ráda, ze už to snížili, ať se dá dětem, my se o sebe postaráme…od děti budu ráda, že si vzpomněly a rozhodně jim za to nic strhávat nebudu…
Tak my od rodičů dostáváme ca 1000, na nějaký dárek, pro nás. A my dáváme společné několikadenní výlety do zahraničí.
Ale je to úplně jedno, každý podle svých možností.
Děti učím, že dárky se nedávají pro „dárky“, že nad tím má člověk přemýšlet.
My si mezi dospělými v rodině dárky dáváme minimálně a rozhodně nechci aby si děti utrácely své peníze za dárky pro me.
@Kriss Tina píše: Více
Až tak? Aby utrácely své peníze za dárky pro Tebe? Proč ne? Já mám děti věřící na Ježíška, ale pomalu to končí a tedy budu je vést k tomu, aby utrácely své/naše peníze za to, co mají rádi a tedy i za nás, v budoucnu za svoje partnery, děti. K narozeninám od těch škoních (2. a 4. třída) dárky dostáváme. Samozřejmě drobnosti, ale i na to to kapesné mají.
Tohle mi přijde přitažené za vlasy. Od pubertálních dětí čekám rozhodně víc než jen dárek pod stromeček
Dárky kupovaly ze svých peněz ušetřených z kapesného, takže drobnosti. A i kdyby nám nic nekoupily, určitě bych to řešila jinou cestou, záleželo by na konkrétní momentálním situaci.
@Kelsey1 píše: Více
Myšlenka je taková, že mě ten text od té maminky docela zarazil, ale vlastně si nedokážu ještě představit jaká budou moje očekávání až bude syn třeba v pubertě
proto jsem se ptala jak to mají ostatní…
Fakt tu byla taková diskuze, kde matka plánuje srazit dětem kapesné protože nebyla spokojena s darkama a jejich množstvím?
@Francis6 dříve jsme taky dávali poukazy na cestování, ale už jsou starší, když budou chtít letět, tak to vybereme jako last minute a rozhodně na to nepotřebujou příspěvky, naopak do ještě vezmou naše starší dítě rádi s sebou 😍 jinak mají vše a nejvíc je pro be čas s vnoučaty…
Ahojte,
ja tu maminku vlastne trochu chapu. Myslim, ze dnesni deti ( moje bez vyjimky) jsou rozmazlene a jejich naroky jsou neskutecne vysoke. ( ano, muzeme si za to sami). Sami by jsi pod stromecek nadiktovali buhvi co, ale ze svoji kapsy se jim nic davat nechce. A tim nemyslim, ze by deti meli kupovat drahe darky. Meli by ale nad tim premyslet. Myslim, ze kdyz deti vytisknou nejakou hezkou spolecnou fotku, daji ji do ramecku, tak je to krasny darek pro maminku. Dnes na internetu maji tolik moznosti, jak udelat hezky personalisovany darek, ktery nestoji moc. Dnesni deti berou svuj komfort jako samozrejmost a ja jsem vlastne podobneho nazoru, jako ta maminka, co chce detem snizit kapesne. ( zatim to neudelam). Syn ( 15 let) mel loni se skolou vylet do Londyda, ktery byl sam o sobe strasne drahy. Dostal velmi stedre kapesne na cestu. A kdyz se vratil, cekala jsem, ze me nebo aspon jeho bratrovi priveze nejakou malickou pozornost. Nic, vubec nic! Sam si tam nakoupil obleceni a podobne a na nas si ani nevzpomel. Tohle si myslim, ze ma ta maminka na mysli… nikdo nechce drahe darky, ale pouze videt to, ze dite nad tim premysli, a ze mysli i na Vas.
Dostali jsme s manželem dárky, úměrně jejich věku, já měla radost jen z toho, že je vůbec napadlo něco koupit. ![]()
Někdo odkaz na zmiňovanou diskuzi pro plný kontext? … jinak ja dostala od druháka sušenku- proteinovou a hezky zabalenou. Ví, ze cvičím a tuhle jsem mela v lete na výletě., z výletu s družinou přivezl ségře náramek, me prstýnek. Když šli nakupovat do obchodu v rámci výuky, tak koupil ségře bublifuk. Kdyby děti jen braly, bylo by mi to líto a i bych to viděla jako výchovnou chybu (moje dítě to má v sobě, tam jsem nic učit nemusela). Nechci, aby za mě děti extrémně utrácely, za mě je důležité je naučit/ poučit, že dárky jen v hodnotě jaké mají možnosti. Sourozenec rád dává drahé dárky, ale nemá na to. Kupuje si nějaký imaginární status na síti, ale realita je dost smutná. Takze za me sušenka od dítka (na zaplacení jsem mu dala svoji kartu, ze si vzal málo peněz, kdyz si vzpomněl i na ségru a tátu) je hezky a dostatečný dárek s ohledem na věk. Jak chceme hlavně muže naučit, aby dávali svým ženám dárky? Tolik diskuzi, ze si nevzpomene ani s přáním k narozeninám natož přinést kytku.
@lísteček to máš pravdu, to by mě taky mrzelo, kdyby nic neprivezl. Syn teda zatím odevšad něco přivezl, treba jen magnet, ale je mu 12, takže nemůžu soudit jak to bude v 15. ![]()
Ahoj, vím že je to docela opožděně, ale během svátků jsem zde četla jednu diskuzi a od té doby mi to vrtá v hlavě. Jedna maminka co již měla děti v pubertálním věku napsala že jí toho děti pod stromečkem moc nenechali proto jim plánuje v novém roce srazit kapesné a trochu je uskromnit. Tak jsem se chtěla zeptat jak to máte vy ostatní, je to pro vás důležité co vám děti nadělili, popřípadě se klidně můžete podělit co to bylo a jakou vám to udělalo radost. Já mám zatím syna na prvním stupni ve škole, takže věří na Ježíška a nedokážu si ještě představit jestli budu očekávat dary od svého syna pod stromeček třeba za celoroční péči jako vděk
Co se týká dárků pro rodiče v mojí rodině tak jsou vždycky tak ve čtvrtinové hodnotě toho co nadělí oni nám.