Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@PaníBovaryová píše: Více
Vím to a rozhodně nejde o to, že to dítě je skromnější. Prostě v tu dobu si někdo přeje drahou elektroniku, protože potřebuje, chce, další dítě vyhovující počítač, telefon at má, přeje si hezký oblečení, boty, další si přeje třeba příspěvek na cestování. Nikdy jsem doma dárky ynepočítali na peníze, ani děti to nedělají.
Pokud si příští rok to dítě s hadříkama bude přát třeba nový telefon, nedostane hadříky, ale třeba nový telefon.
@Anonymní píše: Více
To by mě v životě nenapadlo, že „Vánoce jsou pro děti“.
A je fuk, jestli je člověk doma nebo odletí k moři.
Já beru vánoční dárky jen jako takovou naučenou zvyklost, daleko víc mi záleží na chování a „pozornosti“ během roku. Pokud vidím, že dítě není sobec, snaží se během roku pomáhat, myslí na druhé, tak i kdyby mi dalo na Vánoce gumičku do vlasů, je to podle mě v pohodě.
Mě se víc líbí, když dítě nebo partner překvapí jen tak, že si někde vzpomněl. Mám i radši třeba z venku navrhnout kytku jen tak než oficiální pugét k narozeninám (který je prostě očekáván a jen se plní „norma“).
@lísteček píše: Více
A je zvyklý, ze si z vyletu vozite darky?
Ja treba syna na stejny typ zajezdu ve stejnem veku zaukolovala, ze kdyby potkal instantni ovesnou kasi (ta britska je super kremova), tak ze bych byla stastna..a fakt tu krabici koupil a privezl ![]()
Kdybych to nechala na nem, asi dorazi magnetka na lednici nebo taky nic, proste by ho nenapadlo, co privezt ![]()
@Anonymní píše: Více
Takhle to ale vetsina nastaveny nemá. Ja s tvym nazorem souznim, mame to tak s manzelem oba. Dárky si nedavame, nikdy jsme si nedavali. Finance mame spolecny, kdyz nekdo neco chce, koupi si to. Vánoce jsou u nás pro deti, mame radost, ze jsou stastny z darecku, z toho okamziku. Aktualne jsou holky jeste malicky, ale za pár let si myslim, ze budeme taky litat za teplem a vyuzijeme “delsi” volno. Ale pro hodne lidi je tohle zrejme scifi, jakoze nedostat dárek pod stromeckem. ![]()
@DandátkoP píše: Více
Proč scifi?
Mně by se nelíbilo to, že děti vidí, že ony dárečky dostávají a máma s tátou, babičkou dědou atd ne.
@Francis6 píše: Více
Dceri jsou 4 a vubec si nevsimla, ze tam nic nemame, jakejt to byl fofr, aby vse rozbalila. ![]()
A ano, kdyz jsem nekde rekla bezdetna, ze si darky nedavame, koukaj na me lidi s otevrenou pusou.
To záleží na tom, co jsou pro vás Vánoce. Můj manžel je věřící, já ne, přesto pro všechny doma se lidé na Štědrý den v rodině obdarovávají jako symbol sounáležitosti a lásky rodiny, chtějí jeden druhého potěšit.
A o tom mluvim, ze je to o tom nastaveni, jaky kazdej ma. My se potesime v prubehu roku, nepotrebujeme k tomu Stedry den, narozeniny apod.
To my samozřejmě taky, ale Štědrý den je prostě Štědrý den, mám ho hodně ráda a chci, aby děti v tradici pokračovaly. I děti Štědrý den hodně prožívají a zdaleka ne kvůli dárkům.
Tak vidis. Pro mnohy lidi scifi. Tak čemu ses předtím tak divila, když jsem to napsala. I pro tebe je to nepředstavitelný, že by dárky nebylyxxx
To je debata o ničem. Štědrý den jako takovej mame všichni rádi, včetně těch dětí. Jen se to u nás netočí kolem dárků. A pro děti ty dárky máme, to je pro ně samožrejme třešnička na dortu.
@PaníBovaryová píše: Více
uplne jsi mi pripomela me.. taky jsem nedostavala nikdy kapesne, dostavala jsem 10 Kc do skoly na svacinu. Od rijna jsem tedy mela ve skole hlad, protoze jsem si svaciny nekupovala a setrila, abych mohla rodicum neco koupit k vanocum ![]()
@Svetluska55 píše: Více
ano je zvykly, ze si z vyletu vozime darky.. oni tedy vzdycky dostali. Mladsi syn mi pokazde neco privezl, i kdyz jeli jen kousek, ale aspon privezl pohled, cokoladu cokoliv… Ja nerikam, ze neco ocekavam pokazde, kdyz nekam jedou.. to vubec.. ale pokud jede do zahranici, neco by privezt mel. Aspon tu magnetku. Mladsi byl ve 12 letech s kamaradem ve francii.. a co nam privezl veci… me koralky na ruku, brachovi neco, kazdemu nejakou malickost privezl.
Dostávám a nejstarší ten teda umí vybírat
Před 2 roky k Vánocům celkem veliké překvapení. Kdysi sem říkala že jediné originální čokoládové Mozartovy koule mají v Rakousku a neposílají. A pak tam jeli spolužáci na výlet tak jim řekl at mu je tam koupí, takže to se mu povedlo
letos když manžel dělala objednávku tak za sebe tam vybral kešu ořechy s lanýži a s lanýži redukci balsamiko
. Já na vánoce a vlastně ke všemu dávám i dárek jen za sebe a to se snažím vybírat něco osobního, na památku. Syn ví jak zalichotit tak když manžel se ho pak ptá jaký dárek mu udělal největší radost tak řekne že od maminky je to nejhezčí
. A dcera to je milovnice knížek tak ta dává knihy. Od ní teda potěší i obrázek, ta je hodně výtvarně nadaná. Ale prý nemá moc času
Knihu kupovala i pro učitele na housle
Tak zase tak malé kapesné nemají, dcera hodně utrácí za knihy. na Vánoce si myslím jich dostala hodně a už hlásila že o víkendu jde kouknout do knihkupectví
![]()