Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dohadujeme se doma, jestli se dítěti dává dárek při (po) zápisu do školky. Já bych to viděla na procházku se zmrzlinou, ale mamka si myslí, že to chce malej dárek. Není to nic zásadního, ale zajímalo by mě, jak to bylo u vás, dávali jste dárek nebo něco jiného nebo nic?
Ahoj, jak myslíš po zápisu? Jako potom co se dá přihláška, nebo potom co se přijme dítě? Já byla dodnes toho názoru že je dárek už to že se může prcek těšit do školky
Když už tak než dárek bych to taky viděla na zmrzlinu, takovou malinkou oslavu že to vyšlo… My si jdeme pro ortel ve středu.
ahojky tak to mě nenepadlo, tak možná za výzo ve škole.. ale zajít si na zmrzku proč by ne
My jsme ze samotného zápisu žádný významný den nedělali
Nevěděli jsme,jestli Adámka přijmou nebo ne.Pohrál si ve školce,popovídali jsme si o tom,to bylo vše..
Slavnostnější den jsme si udělali,až šel poprvé do školky
Byla to myslím zmrzlina,zákusek a malinká drobnost..Ale taky jsme to nijak nepřeháněli.
My slavit můžeme vlasntě hned v den zápisu, protože Anežka nastupuje do školky, kterou sponzoruje můj zaměstnavatel a máme tak přednost. Proto si nedělám starosti jestli mi ji vezmou, asi jako jedna z mála
. Já osobně to vidím na tu zmrzlinu, ale trnu co přinese babička, aby to nebyl nějaký veledar ![]()
nedávali jsme nic. Nepřipadá mi to jako událost, za kterou by mělo dítě dostat dárek. ani mě nenapadlo, že by něco měla dostat. Klárka už chodila do jesliček, tak jenom plynule přešla do školky.
my jsme se po cestě ze školky stavili v obchodě (jsme na vesnici, takže zmrzlinu nemáme kde) a tam si mohl vybrat, co chtěl-bylo to takové to plastové vajíčko Medvídka Pú s překvapením. Do nějakých dárků bych to taky nehnala.
Za zápis mi to připadá zbytečné, zvlášť ty menší děti ještě nemají úplně stoprocentní pojem o čase, takže u nás bude nějaká oslavička až v den nástupu.
Ahoj!
Já jsem teda ještě neslyšela, že by bylo nějak běžné dávat dárek při zápisu do školky.
Pokud chceš své dítě nějak potěšit, udělej to bez ohledu na nějaký zápis či co…
My jsme teda žádný dárek nedávali.
Na první den do MŠ bych byla pro drobnost nebo slavnostní zmrzku-ale na zápis neeeee ![]()
MY po zápise šli do obchodu a Honzíkovi jsem koupila Kinder mléčný řez, který má rád. Mně to přišlo jako událost jít k zápisu ![]()
U nas se zapis vubec neprozival, takze Jenda si uzil to, ze si prohledl skolku a svezl se na klouzacce, kde jinak smi jen deti ze skolky. (koukame na ni pres plot) To bylo vse. Udalost to bude, az pujde v zari poprve. ![]()
K zápisu jsem šla sama, dala přihlášku a odešla. Pro rozhodnutí jsme šli smíšou, on si tam chvíli hrál a pak jsme zase šli. Vzhldeme k tomu, že ho přijali v březnu a nastupoval na podzim, tak mě nějak nenapadlo, abych to pl roku dopředu slavila.
Když šel poprvé do školky (až v listopadu), tak jediné co bylo jinak, že s náma šel i tatínek, ale žádnej dárek, ani nic nebylo ![]()
Až teď má slíbený deštník s cars, když tam bude chodit bez keců (to mi připomnělo, že ho musím začít shánět)…
Jejda, tak mě vůbec nenapadlo dávat nějaký dárek
S nejstarší holkou jsem vlastně ani u zápisu nebyla, dala jsem ji do školky mimo zápis v průběhu školního roku. No a s mladšího dětmi ani nevím, s jedním určitě ne a s jedním si nejsem jistá… to jsem už přihlášku dávala v rámci vyzvedávání těch starších dětí ze školky a opravdu si nevzpomenu, jestli jsem měla ty mladší děti s sebou, nebo jestli zrovna měli jiný program.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.