Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zrcadlo píše: Více
Ne, podle mého uvážení, co by se k oslavenci hodilo, co má rád apod. Ale taky to má své hranice, kdyby chtěl něco neskromného, zdraví škodlivého, nebo aby mě nutil přispět na něco, na co bych sama od sebe nepřispěla, tak to ne. Prostě podle svého uvážení
.
Takový oslavenec by mohl třeba ke svému přání otevřeně napsat, že místo darů, chce, ať se přispěje např. na onkologické pacienty. Tak v tom případě bych bez váhání. Ani bych nezaváhala.
Takhle to měl tuším teď Vítek, když měli s tím Janisem druhou slávu po letech. Někde povídal v rozhovoru, že odmítli dary pro sebe. Hosté přispívali na něco. Jen si nevzpomenu, co konkrétně to bylo. Možná pro Kapku naděje ![]()
Ano, přispěla bych. V nějaké rozumné výši. A bylo by mi jedno, na co to je. Běžně lidem kupuji věci, které mě osobně se třeba nelíbí, nejsou můj styl, ale oni je mají rádi. Takže by mi sešlo jen na tom, že oslavenci se účel líbí, mě nutně nemusí…
Ano. Vzala bych v potaz přání oslavence. Samozřejmě bych podpořila tak, aby to bylo v mých finančních možnostech.
@Takyjedna píše: Více
Tak to ja bych na neco, na co bych normálně neprispela, klidně jako darek prispela, nesmelo by to byt jen vylozene mimo moje presvedceni typu nejaka sekta, trestna cinnost a podobně.
Úplně bez problemu. Naopak hezky napad.
Cukala bych se v pripade, ze by slo o nejakou extremistickou organizacisilne proti mému přesvědčení.
Ano (také pokud by to nebylo proti mému přesvědčení). Dárek má oslavence v prvé řadě potěšit a jestli mu víc než flaška udělá radost příspěvek pro místní útulek, tak přesně takhle to dárek plní.
Příspěvek upraven 12.07.25 v 11:12
Pokud bych mu chtela dat darek, prispel bych casku stejne hodnoty a to i na projekt, na ktery bych normalne nedala, pokud by to nebylo vyslovene neco proti memu presvedceni, ale jen vec, ktera je mi fuk.
Ahoj, děkuji vam vsem za odpovědi!!!
Ptala jsem se prave kvuli tomu, ze jsem dělala oslavu a pozadala o příspěvek na určitý projekt (vybrala jsem dva a nechala hosty at zvoli podle sebe). A pravděpodobně jsem so spatne vykomunikovala.
Mimochodem, došlo ke změně nazvu diskuse…?
@andrasteia vůbec nikdo nepřispěl na nic nebo to blbě všichni pochopili nebo prostě to bylo něco s čím nesouhlasili?
@andrasteia píše: Více
Ano, nazev diskuze zmenili. Vubec nechapu proc.
@andrasteia píše: Více
Mně se ten nápad líbí. Ale asi se nelíbil tvým hostům. Nejspíš je to pro ně nepříjemné a situace, nestandardní, aby přišli na oslavu někoho bez dárku. Necítí se tak dobře, přijde jim to neosobní a tak to udělali po svém. Záleží na tom,.kdo byl na oslavě.
Nepřispěla bych, ať si na to oslavenec přispěje sám, když chce. Zásadně na nic nepřispívám, jsou to vyhozené peníze. Dala bych mu dárek podle svého uvážení, tohle poručení předem, jaký dárek má někdo dostat také nesnáším.