Oslavenec chce místo dárků přispět na dobročinnou věc

andrasteia
11.7.25 23:23

Dárek - přispěli byste?

Přispěli byste jako dárek na dobročinný účel, pokud by o to oslavenec požádal, protože nechce věčné dary, ale ocení podpoření určitého projektu?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32124
12.7.25 06:51

No asi podle toho na jaký projekt by to bylo a kolik peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
12.7.25 06:56

Ano, prispela bych ve vysi, v jake bych jinak kupovala darek. Je to oslavencovo prani, navic nesobecke, libi se mi ten napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
12.7.25 07:01

Záleží o co by šlo. Pokud by šlo o takové ty narozeninové sbírky na FB, tak ty ignoruju. Ale pokud by chtěl někdo přispět na něco známého, rozumného a ne někde v Americe, tak klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18641
12.7.25 07:17

@andrasteia když se mi libí tak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
12.7.25 07:31

Ano, bez ohledu na to, co by to bylo. Pokud je mi oslavenec natolik blízký, že mu chci dát dárek, přispěju, na co si přeje. Je to jeho dárek. Pokud by tedy nechtěl přispívat třeba na munici pro Írán.

• Citovat
  • Upravit
33598
12.7.25 07:46

Ano, je to přání oslavence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
12.7.25 08:00

Ano. Přispívali jsme takto na přání oslavence do sbírky na podporu Ukrajiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Agata1103
12.7.25 08:03

To záleží, co chce oslavenec podpořit. Nepodpořila bych něco, s čím nesouhlasím.

• Citovat
  • Upravit
4200
12.7.25 08:23

Určitě přispěla - teda pokud by to nešlo zásadně proti mému přesvědčení - např. podpora nějaké sekty, politické strany apod.).
Předpokládám však, že půjde o dobrou věc, tak přispěju ráda a potěší mě, že nemusím přemýšlet nad dárkem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
12.7.25 08:26
@renduli píše: Více

Jo, vidím to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9335
12.7.25 08:46
@andrasteia píše: Více

Asi ne, je to takový manipulativní, přispívám si na co chci já, co kdybych s tím vůbec nesouzněla? Většina sbírek je stejně kontraproduktivních, když se to netýká katastrof a sbírek na léčení… Těch potřebných sbírek je ale taky mraky. Musela bych se tedy rozhodnout sama, bez návodu oslavence :nevim:. Zároveň by to pro něj nebyl dárek, protože by to s ním nesouviselo. A dárky dávám podle svého uvážení, ať si oslavenec lanaří lidi bez ohledu na svoje narozky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
12.7.25 09:20

Ano, pokud nejde proti mému přesvědčení, není důvod nesplnit přání. Už jsem takhle plnila prosbu kamarádky, která má na Ukrajině sestřenice, jestli bychom místo jedné domluvené večeře venku nešly na večeři k ní a ušetřené peníze neposlaly organizaci, která dojednávala pomoc a případně i potratové pilulky Ukrajinkam znasilnenym rusákama. Bylo to to otřesné první tažení a já věděla, že její sestřenice jsou lékařky a ví moc dobře, co je třeba. Vybraly jsme tenkrát fakt hodně a dojaly ji k slzám, a o tom darování je, udělat druhému radost. Nevidím důvod, proč kupovat něco, či nechce, a přání nerespektovat. To je jak přát si na svatbě peníze a dostat povlečení a hodiny s jelenama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
12.7.25 09:23
@Takyjedna píše: Více

Ty dáváš dárky podle sebe a ne podle přání oslavence? :think:
No, takhle jsem taky dostávala od jednoho příbuzného vždycky bonboniéru, která mi nikdy nechutnala, říkali jsme mu to všichni, ale byla nejdražší a on to nezapomněl nikdy zmínit. Nesnášela jsem to celé dětství. Ale tak dával dárek podle „svého“ uvážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Agata1103
12.7.25 09:24

@zrcadlo Tak je snad rozdil darovat penize nebo vecny dar (kdyz chce penize, dam penize misto hodin s jelenama) a prispivanim na sbirku, se kterou nesouhlasim, ktera je proti memu presvedceni a hodnotam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný