Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte. Inspirujte mne prosím nějakým dárkem. Chtěla bych něco zajímavého a ne jen nějakou hračku. Těch má sestra mnoho. Napadly mne i nějaké vzdělávací hry. Půjde do druhé třídy.
Děkuji
My teď dávali dceři k 8 narozeninám taneční podložku. Jinak my teď hodně jedeme na zážitky. Hraček máme milion a stejně si hrajou s pár oblíbenýma. Napadá mě, vstupenka do zoo, do bazénu. Nebo jestli máte ve vašem městě nějaké sportovní centrum. Nebo ji vzít do kina.
Jaké má zájmy? Já už si dávám dohromady co kdo dostane k vánocům a koukám hlavně na ně, protože pak z toho budou mít radost. Třeba synovi bude 7 a v plánu jsou šachy, rubikova kostka 2×2,triko Marvel, encyklopedie, koloběžka.
@saphir nase miluje knizky, vybrala by si nejakou na cteni hned, bude mit 8. Ted cte Ema a jeji kouzelna zoo. Puzzle. Nejaky obraz na vymalovavani barvami podle cisel. Ale ji potesi cokoli.
Holky jdu se přidat k dotazu:
Dcera byla pozvaná kamarádem (který ji prý miluje) na jeho oslavu narozenin. Slaví 7narozeniny. Vůbec nevím co ho baví, je z učitelské rodiny a hodně jezdí na kole
co se tak nosí za dárek? Mám dvě holky, absolutně nevím, co mezi kluky frčí.
Chtěla bych spíše nějakou srandu, ale zase abych neurazila rodiče nějakým krámem, jsou velmi VELMI nároční a z toho mám asi největší hrůzu - i na školkových akcích jejich děti nesměly jíst nic, co oni nepřinesli, nosí jen BF obuv, jsou hodně eko a bio (víc jak já
)…
Ale dcera chlapečka má moc ráda a myslím si, že to bude super akce. Jen co za dárek? ![]()
Děkuji! ![]()
@chs.jasmin Já to řeším tak, že vždycky ptám rodičů, co máme koupit za dárek, většinou nějaký typ daji.. Dcera byla zrovna nedávno na oslavě kamarádovo 8narozenin a přál si Rubikovu kostku.
@chs.jasmin píše:
Holky jdu se přidat k dotazu:Dcera byla pozvaná kamarádem (který ji prý miluje) na jeho oslavu narozenin. Slaví 7narozeniny. Vůbec nevím co ho baví, je z učitelské rodiny a hodně jezdí na kole
co se tak nosí za dárek? Mám dvě holky, absolutně nevím, co mezi kluky frčí.
Chtěla bych spíše nějakou srandu, ale zase abych neurazila rodiče nějakým krámem, jsou velmi VELMI nároční a z toho mám asi největší hrůzu - i na školkových akcích jejich děti nesměly jíst nic, co oni nepřinesli, nosí jen BF obuv, jsou hodně eko a bio (víc jak já
)…
Ale dcera chlapečka má moc ráda a myslím si, že to bude super akce. Jen co za dárek?
Děkuji!
Tak bych to pojala jako zábavné vzdělávání, to by dítě mohlo bavit a rodiče se neurazí. Takže bych hledala nějaké pokusy apod..Zajímavé má třeba Clementoni.
@chs.jasmin Je fakt, že když jsou tak děsně NÁROČNÍ, měla bych asi chuť darovat jim pravý opak ![]()
@123Soňa píše:
@chs.jasmin tak co jsi vybrala?
Nakonec byly pozvané obě dcery, takže jedna vybrala Piškovrky hru (ty červené a žluté žetonky) a druhá něco jako Playmobil skládací auto. To auto prý už doma měl
a tu hru si hned zahráli, ale že je to nebavilo
Takže tak no. A já měla takovou radost z hezkých dárků. No nevadí, holky si oslavu strašně užily, plné dojmů, nadšené. Moc hezký den měly ![]()