Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chtěla bych se odvděčit známému Angličanovi za pomoc a poslat mu nějaký dárek z Česka. Nemáte nějaký tip, co by mohl cizinec ocenit?
Děkuji mockrát,
Ahoj Timeaa, já myslím, že nejvíc v cizině obdivují české broušené sklo. Dobrý je taky porcelán - např. cibulák. Nevím, odkud jsi, ale já jsem dobře nakoupila v Domě porcelánu - je to mezi I.P. Pavlova a Mírákem.
Katka
Timea , záleží kolik mu je a co se mu líbí. Já takto posílala paličkovaný obraz lodi Santa Lucia a měl velký úspěch. Paličkování je taky rarita a něco echt českých:-))
Na to sklo a porcelan pozor, zalezi na vkusu, ja jsem jako au-pair vezla do Anglie karlovarsky porcelan a oni meli byt cely Ikea a sklo jen par jednoduchych sklenenych cirych vaz, takze za porcelan podekovali a nekam ho dobre uklidili ![]()
Ještě mě napadla flaška Becherovky
Mám kamarádku ve Státech a říkala, že tam je strašně drahá.
Katka
Mě taky napadla Becherovka… nebo slivovice. To víš, nejechtnější je vepřo knedlo zelo, ale to by se asi posílalo těžko, zvlášť teď v těch vedrech ![]()
Ja mam s cizinci zkusenost takovou, ze nejvice oceni prave neco na zub ci do zaludku, takze bych se priklanela k Becherovce ci slivovici. Ovsem zalezi, jestli na alkohol dotycny je. Chlapovi by dle meho nazoru porcelan ani brousene sklo moc nereklo. Myslim, ze ani lahev dobreho vina by neurazila. A nebo pokud byl v CR a zamiloval si treba Prahu, poslala bych mu nejakou krasnou zaramovanou fotografii ci neco podobneho.
Holky, díky moc za tipy. Jedná se o svobodného mládence, celkem moderního, jo a má rád kočky.
Ještě mě napadlo přibalit olomoucké tvarůžky - ale kdovíjak by byly přijaty?
tim - my jsme párkrát kupovali dárkové balení Becherovky, je tam flaška a k tomu dva porcelánové kalíšky a vždycky to mělo úspěch…
Tvaruzky bych asi neposilala
Aby to nebylo prijato jako biologicka zbran
V techhle vedrech by mohly dojit v nepozivatelnem stavu. Nebo jeste koupit nejaky krasny obrazek kocek od nejakeho ceskeho autora, napadaji me autori knizek Kocky mluvi ze spani a dalsich.
tvaruzky bych teda taky radsi neposilala, ale my vzdycky vezeme jeste karlovarske lazenske oplatky, ty mivaji taky uspech, krome te becherovky:-)
Myslim, ze ta Becherovka potesi vzdycky. Taky uspech je darkove baleni piva, treba Plzen, nebo Budwar.
Já si pamatuju, že už kdysi v nějaké diskusi někdo dárek pro cizince hledal (ne na emimču) a tenkrát mě překvapilo, že mu někdo poradil lesní sklo. Já ani nevěděla, že něco takového je, ale myslím, že dárek je to pěkný v přijatelné ceně a navíc vhodný i do moderního interiéru.
Našla jsem třeba: http://www.gotikglas.wz.cz/…%20skla.html , ale když to dáš do vyhledavače, tak ti vypadne určitě plno prodejců. A k té becherovce se tak nějak
a dvou pohárků hodí.
věra