Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy, máte někdo osvědčený typ na dárek pro synovce k pátým narozeninám? Stačila by i jen drobnost. Díky za tipy.
Tak u nás vedou jednoznačně auta, malej dostal k narozeninám auto na ovládání (naprosto jednoduchý a ani ne moc drahý) a strašně si s ním vyhraje!
A co nějaká stavebnice, třeba menší Lego. Nebo něco pro předškoláka. Nějaká knížka s písmenky, aby si do ní mohl psát.
Ahoj, mám 5-tiletého synovce, který miluje auta. Jelikož mu celá rodina kupuje jen auta, rozhodla jsem se, že mu seženeme takový čtvercový koberec s hrou Člověče, nezlob se. Jsou k tomu samozřejmě i figurky s kostkou a Kuba byl nadšený. Jednak zabaví hrou celou rodinu (švagr si totiž myslí, že když je malý u počítače, tak je to fajn. Hlavně, že má klid.) a jednak si myslím, že hry (násilnické, kde přejíždíš lidi autem) na počítači mu nic nepřinesou. A to nemluvím o tom, že jde příští rok do školy, takže v jeho případě bych volila něco, u čeho musí trošku i přemýšlet. Vzhledem k tomu, že budou brzo Vánoce, dostane od nás nějaké dětské puzzle, skládačku nebo něco podobného..
Ahoj.
Můj syn (bude mít 5 v lednu) dostane na vánoce houpací křesílko.Vím na 100%,že z něj bude nadšený. A taky dostane dřevěné koleje a vláčky (jsou v Tescu i v Ikei).Můžeš mu dát třeba i autodráhu,„vláčkodráhu“,knížku,omalovánky,auto na dálkové ovládání,nějakou oblíbenou TV postavičku apod…Je toho hodně,poraď se s jeho rodiči co má rád.
Přeji šťastnou ruku při výběru.Pa pa J.
Ahoj, přimlouvám se k dřevěným kolejím s lokomotivou a vagónky:
http://www.mihaj.net/…3-skup01.php
Dá se to koupit kdekoliv. V Tescu, Ikea nebo hračkářství. Lze koupit jen nějakou základní hru a zbytek se dá vždy dokoupit. Je několik výrobců, takže pozor na ceny, jsou drahé, ale i levnější. Našemu Honzíkovi budou v lednu tři roky a už si s tím pěkně vyhraje. Ty lokomotivy na baterku jsou docela drahý, ale my ji pořídili v Tescu za 199 Kč. Myslím, že dřevěné hračky jsou pro děti prima a tenhle vláček má snad každý klučina, kterého znám. Opravdu vřele doporučuju!!!