Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ZelenýAnanas píše:
Máma má zítra narozeniny bude jí 45 a já vůbec nevím co jí koupit když se jí zeptám co by chtěla řekne mi nic nekupuj šetři si potřebovala bych poradit nějakou jednoduchou nejlíp levnou věc která by potěšila napadá vás něco
Jak levnou?
Něco hezkého do domácnosti, svícen, aromalampicku, voňavé svičky, pěkný hrnek na kávu, knížku…moznosti je tolik.
Kolik je času? Já třeba vyrábím super lanýže. Je to poměrně levné (teda nedá se to dělat z nějaký fuj čokolády, ale proti koupeným…) a snadné…
@ZelenýAnanas pokud ráda vaří tak můžeš vybrat něco v tescomě mají pěkné slevy a výrobky jsou kvalitní
@ZelenýAnanas moje máma nesnáší pracholapy ani praktické věci, potěší ji vždy kytka a kosmetika - pleťový krém nebo parfém - to vše můžeš vybrat ve velkém cenovém rozpětí
Orchidej, knížka, bonbóny… Asi záleží, co má ráda a co by ji potěšilo,my ji neznáme.
Moji mamku vždy potěší nějaký lepší likér, který by si sama nekoupila. Celkove má nejraději dárky, které jdou sníst nebo vypít. ![]()
@modravlocka jo, dobrý likér potěší i mou mámu, nebo drahá bonboniéra - prostě to, co si sama nekoupí, protože jí za to přijde škoda utrácet
@ZelenýAnanas V posledni dobe davame rodicum jedle darky. Nic noveho nepotrebuji a kramu uz maji za cely zivot dost
Nejlepe neco, co by si sami nekoupili, protoze je to treba drazsi, nebo nejakou delikatesu, kterou neznaji nebo bezne nekupuji… Treba vic malickosti a udelat z toho darkovy kosik ![]()
@Ba-stet píše:
Kolik je času? Já třeba vyrábím super lanýže. Je to poměrně levné (teda nedá se to dělat z nějaký fuj čokolády, ale proti koupeným…) a snadné…
Skvělý! Nahoď recept prosím. Máma bude mít svátek.
Poukázku do obchodu na oblečení nebo sadu hrnků od Alfonse Muchy.
@Zkai Do misky odvaž 200 g nasekaný hořký čokolády. Přiveď k varu 140 g smetany, 30 g másla a špetku soli a přelij přes čokoládu. Nech minutku odstát a pak metličkou vymíchej dohladka. Nech to vychladit v lednici, stačí kolem 4 hodin, ale lepší přes noc. Druhý den lžičkou nabírej a trochu vytvaruj, nemusí to být pravidelné koule (jmenuje se to po těch houbách takže nepravidelnost je vítána) a obaluj v kakau, nasekaných ořeších, cukru, kokosu. Skladovat v lednici, jinak měknou. Do smetany se dá přidat nějaký extrakt (já mám ráda mátový) a nebo nějaký alkohol (rum, Grand Marniere, marcipánový nebo jiný likér, podle inzenzitý stačí lžička nebo dvě, já většinou dám o to méně smetany aby to fakt ztuhlo).
Čokoláda by měla být dobrá, aspoň 55%. Já kupuju belgickou, ale docela dobrý poměr cena/výkon mají třeba ty z Lidlu.
@Ba-stet píše:
@Zkai Do misky odvaž 200 g nasekaný hořký čokolády. Přiveď k varu 140 g smetany, 30 g másla a špetku soli a přelij přes čokoládu. Nech minutku odstát a pak metličkou vymíchej dohladka. Nech to vychladit v lednici, stačí kolem 4 hodin, ale lepší přes noc. Druhý den lžičkou nabírej a trochu vytvaruj, nemusí to být pravidelné koule (jmenuje se to po těch houbách takže nepravidelnost je vítána) a obaluj v kakau, nasekaných ořeších, cukru, kokosu. Skladovat v lednici, jinak měknou. Do smetany se dá přidat nějaký extrakt (já mám ráda mátový) a nebo nějaký alkohol (rum, Grand Marniere, marcipánový nebo jiný likér, podle inzenzitý stačí lžička nebo dvě, já většinou dám o to méně smetany aby to fakt ztuhlo).Čokoláda by měla být dobrá, aspoň 55%. Já kupuju belgickou, ale docela dobrý poměr cena/výkon mají třeba ty z Lidlu.
Děkuji mnohokráté, teď jsem prolítla pár receptů a každý je trochu jiný, ale všude chvála. To je výbornej nápad.
@Zkai Já se vařením celkem zabývám a tohle je můj nejoblíbenější recept. Ale visí to fakt na tý čokoládě. Z nekvalitní nic dobrého nevzejde.
@ZelenýAnanas A co si vyrazit někam spolu? Do divadla, na nějakou akci co u vás pořádají kulturní/sportovní co ona ráda, nebo jen procházku s kafem a dortíčkem v kavárně?