Dárek učitelce do první třídy. Nosí se už první den?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30308
30.8.25 15:51

My jsme nenosili nic, naše děti taky nenosí, ale loni jsem dárečky dostala od dětí z Ukrajiny. U nich to prý zvykem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
30.8.25 15:57

Někdo u nás nosí kytky, fakt, jako na přivítanou, maloměsto okresního formátu, někdo i ty kornouty a rozdělí se s dětmi o sladkosti a oříšky, já jsem dárková a mám to ráda, nevadí mi dát dárek do pléna… ale je blbé, když to není tradice a dítko by tam takto vybaveno šlo samo… takže je logické si to pojistit s mamkama ze školky, co jdou do společné školy, ne? normálně jsme si zavolaly, dohodly jsme se, co kdo bere… a u nás se fakt běžně i na první dny učkám pozornost nosí, stejně jako na poslední… neříkám, že to tak má být, ale obvykle to byly super ženské, takže jsem jako Dík klidně něco dala/poslala.. nemají to ty učitelky fakt snadné a i malá pozornost potěší ;) (hlavně ne hrnky a sošky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
30.8.25 16:04
@Lucy75 píše: Více

My žijeme právě na vesnici, každý se tu zná s každým. Učitelka, kterou bude mít dcera, bydlí pár domů od nás. Kdyby o tom nemluvily ostatní maminky, tak bych na dárek ani nepomyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10916
30.8.25 19:13

Syn nic nenesl. Nikdo ze třídy, ani ty kornouty u nas zvykem nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
30.8.25 21:00

Jsem učitelka, budu mít letos prvňáčky. Většinou tak polovina dětí přinese první den kytičku. Sídlištní škola v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
30.8.25 22:04

@sloninka náhodou je to pěkné ;)

akorát mám dost kámošek a známých učitelek a obvykle pronesou něco ve stylu, že zas mají doma krematorium a kdyby někoho aspoň napadlo donést láhev vína nebo kafe /oříšky… :mrgreen: to se ovšem netýká prvňáčků, samozřejmě, tam by to působilo s flaškou kontraproduktivně :mrgreen: my víno dávali od 2. stupně a na Zušce skvělému učiteli zpěvu hned, byl to bohém a kytka by byla dost mimo mísu :mrgreen:

Šťastný nový školní rok tobě i všem učitelkám zde přeju, máte to s rodiči čím dál horší, tak pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
30.8.25 22:35

A pro svoje nové prvňáčky jsem i já koupila ze svého dárečky na uvítanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
31.8.25 07:03
@stinga píše: Více

tohle se rozmáhá i do středočeského kraje. Jsme kousek od Prahy a místní FB skupina je plná nešťastných matek, co shání kornout na poslední chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
31.8.25 09:40

Žádný darek bych nedávala. Učitelka určitě nic neočekává. Být učitelkou tak to považuju za vlezlé a servilní. Vždyť ji ti rodiče vůbec neznají! Klukům jsem první den do školy dala kytku ze zahrady nebo lučních květů, co jsme spolu natrhali na procházce k vyzdobení třídy. Přidala jsem k tomu i zavařovačku, aby učitelka nemusela shánět vázu a kytky jsem seřezala do té zavařovačky, aby to bylo hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.8.25 10:34
@Kousavysvetr píše: Více

Nikdy mě ani nenanapadlo považovat jakýkoli dárek za projev vlezlosti a servilnosti. Jsme holt každý jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3405
31.8.25 10:48
@Kousavysvetr píše: Více

U nás to proběhlo a vlezlé mi to rozhodně nepřišlo. Paní učitelka se s každým dítětem přivítala, dala mu drobný dárek a stejně tak děti, které měly, daly kytičku učitelce. Bylo to milé, až mi přišlo líto, že dcera nic nenesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin