Dárek učitelce do první třídy. Nosí se už první den?

43
30.8.25 15:01

Dárek učitelce do první třídy

Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jak moc je zažité dávat učitelce první třídy dárek první školní den. Mě nenapadlo něco první školní den nosit učitelce, ale bavila jsem se s dalšími maminkami děti, které jdou s dcerou do školy a dárek dávat budou. Bude neslušné, když dárek neponeseme? Docela to ve mě hlodá, že bych ještě zítra nějakou pozornost koupila. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
935
30.8.25 15:03

Svet se zblaznil? Maximalne kvetiny ze zahrádky jsme nosili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.8.25 15:04

Není zvykem nosit první den dárky. Některé děti nosí kytičku, což je velmi milé, ale rozhodně to není pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1148
30.8.25 15:05

Tak to jsem nikde neslysela a ani u nas tomu tak nikdy nebylo…a nepamatuju, ze by nejake deti neco nosily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
30.8.25 15:05
@jajina35 píše: Více

Já bych teda nic nenosila. S dárkama se to poslední dobou šíleně přehání. Asi nechápu za co bych měla učitelce nosit darek, dělá svou práci za kterou je placená 🤷‍♀️ To dávají rodiče jako úplatek dopředu? Vždyť ještě ani neví jaká ta učitelka bude a jak se bude k jejich dětem chovat. Takže klasika na konci roku malá kytka a nebo i nějaký malý dárek kdybych ji chtěla ocenit třeba za to že dělá něco navíc pro dítě nebo tak.. a rozhodně bych to nevnímala jako neslušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76323
30.8.25 15:07

ne, nic, to jako myslíš úplatek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
30.8.25 15:17
@stinga píše: Více

Proto jsem se právě ptala, jestli je to nějak zažité, dávat dárky. Překvapilo mě, že některé ty maminky říkaly, že dají děti učitelce dárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76323
30.8.25 15:22

já jsem se s tím ještě nesetkala, ale tak jestli je to u vás zažité, tak bych dala malinkou kytičku, u nás se nedává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.25 15:24

Neznám to, že by se něco nosilo. Ale překvapilo mě, že se už dost nosí i kornouty. U nás z toho loni učitelka čerpala celý rok. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
76323
30.8.25 15:25
@Anonymní píše: Více

u nás tato tradice také není, to asi bydlíte blízko Německa nebo Rakouska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
30.8.25 15:25

Neeee
My jsme nesli pokojovou kytku na výzdobu třídy, protože o to učitelka poprosila. Jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.25 15:29
@stinga píše: Více

Právě že ne. Proto mě to překvapilo.

• Citovat
  • Upravit
3403
30.8.25 15:31

Dvě děti na různých ZŠ, Praha. V obou případech cca polovina třídy přinesla učitelce drobný dárek. 1 kytička, malá bonboniéra. Učitelky dávaly také na seznámení dětem drobné dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3885
30.8.25 15:32

Já jsem se dneska ptala dětí, jestli by nechtěly něco učitelce nakreslit, to mi přijde takový milý. Ale kupovat neplánuju nic, přijde mi to divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8938
30.8.25 15:37

Dárek žádný nikdy první den. Ale všem třem jsem dávala květinu v květináči do třídy na parapet.
Tak to dělá i naše kamarádka (skoro důchodový věk), která tady u nás vlastní květinářství. Její vnoučata vždy nesou květinu v květináči první den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin