Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám trošku nevšední dotaz
mám 2 syny (6 a 2). Jenže dvouletého prostě moc nezajímají autíčka a tak. Miluje interaktivní zvířátka hlavně plyšová, domečky pro panenky a tak. K vánocům dostane klokanici Josie od furreal friends a ráda bych mu koupila k tomu panenku baby born ale chlapeckou verzi. Partner sice chvíli mektal, ale nakonec že to nechá na mě
. Samozřejmě ho v tom nebudu podporovat v 10 letech. Ale říkám si, že je ještě malej a když vím, že si s tím užije dost zábavy
tu panenku bude mit rok, max 2. Potom už by měl prostě smůlu a nic holciciho uz nedostane. Navíc si s tim bude hrat jen doma. Tak co myslíte? Jsem blázen, ze chci pro kluka panenku? ![]()
Náš mladej (aktuálně 3,5) má taky panenku (teda panáčka) s kočárkem. Nemá teda novou ale ukradl si jí taky asi ve 2 letech v pokojíku u starších sester a jednu dobu si s ní fakt dost hrál. Kamarádky co mají syny na to koukaly trochu blbě ale vzhledem k tomu že si sám s hračkami skoro nehraje jsem byla vděčná za jakoukoliv věc se kterou si dokázal chvíli vyhrát. Kdyby chtěl novou a věděla jsem že to využije asi bych taky pořídila, ale je fakt že to není jediný jeho zájem, zajímá se i o „klučičí“ věci tak to neřeším. A myslím že ve 2 letech to vůbec o ničem nevypovídá.
Vůbec nejsi blázen. Rozdělování hraček na holčičí a klučičí jsem nikdy nechápala. Syn jezdil s kočárkem (golfkama), vozil v něm medvídky a různá zvířátka. Oni si později zjistí sami, co je zajímá. Dala bych pod stromeček to, co udělá radost ![]()
Panenku bych koupila. Nějakou, která není celá růžová. Manžel ti taky nepřipadá jako blázen, když se o děti stará, ne? ![]()
Edit: myslím to tak, že péče o děti není ženská záležitost ![]()
Nejsi blázen, že chceš dát dvouletýmu klukovi panenku, pokud víš, že si s ní vyhraje. Ale přijde mi smutný, že zatímco teď necháváš jeho zájmům volný průběh, za rok, max. dva bude mít smůlu a nic „holčičího“ už nedostane. Když si bude chtít ve čtyřech letech vařit v kuchyňce, tak už to bude moc holčičí?
@Messi1234 Proc delis hračky na holčičí a klučičí? A proč by ji měl mít rok dva max? To mu ji pak seberes? S baby Born si hraje i prvnacka. Osmilety brácha jim občas dělá tatínka a vozi panenku do školky.
Když budeš mít holku, zakazes ji auta a pistolky?
Co když bude chtít kuchyňku, česací hlavu, něco s motivem Frozen, vysavač, šicí stroj? To bude mít jako smolíka?
Příspěvek upraven 14.11.21 v 18:27
Náš dvouletak taky tahá panenku po me
starší (asi ve 4 letech) si v krámu zas vybral kena od barbie
taky je baví kuchyňka, ale mají i hromadu autíček a stavebnic.
Tak zvlášť proto ten baby Born kluk je, ne? Takže mu ho kup. A pokud se nepletu, sám výrobce uvádí od 4 let, tak se neboj, že je to nějaká divnota, co se musí skrývat doma.
Klidně, koupila bych Baby born kluka a k tomu kočárek golfky klučičího designu, myslím, že u dvouleťáka úspěch zaručen (kluci milují cokoli, co jezdí, kočárky nevyjímaje) ![]()
Kočárek jsem myslela něco takového: https://www.4kids.cz/…a-jeans-blue
To ještě někdo v dnešní době řeší, že kluci si nemají hrát s panenkama? Aby…? Syn si přeje domeček pro panenky na hraní, tak dostane k narozkám krásnej dřevěnej pro myšky od Maileg
A panenku do kočárku typu Baby Bjorn má taky. Kolikrát jsme ji krmili, přebalovali, dokonce i nosítko na ní má
Však jeho táta taky nosí, přebaluje a krmí ![]()
Mi je to úplně jedno s čím si hraje. Chce barbie? Bude mít barbie, chce transformera? Ať si hraje s transformerem.
Momentálně syn baví celou rodinu, když dělá, že kojí panenku. On vlastně kojí všechno co mu přijde pod ruku. Panenky, mimoně, pejsky… autíčko jednou taky kojil ![]()
Vůbec neřeším. Když bude chtít běhat v sukni, tak bude běhat v sukni. Je mi to fakt šumák.
Kdybych věděla, ze to synovi udělá radost a vyhraje si s ni, vůbec bych neřešila a panenku koupila.
Můžeš koupit modrý miminko nebo jakoukoliv co ocení, vždyť je to fajn. Chlapeček muže dostat panenku, mimco, kuchynku, kočárek a nikdo by na to podle mě neměl říct ani ň
![]()
Náš dvouletej je blázen do autíček, vlaků, popelářů a všech tady těch záležitostí, ale jak rad si půjčí od segry kočárek nebo si s ni hraje s domeckem pro panenky
Nevidím v tom žádný problém a kdybych neměla už starší holku a tyhle hračky jsme nemeli doma, klidně bych mu je pořídila ![]()
Můj synovec měl panenku už před 15 lety, nejvíc si s ní hrál kolem pěti šesti let, hrdě ji vozil v kočárku, krmil, oblékal, zpíval a choval. Pokud se někdo podivoval, úplně přirozeně řekl pravdu - jsem tatínek. Čumilové se zastyděli a sklapli.
Můj čtyřleťák je autíčkovej, ale nedávno si v obchodě jako odměnu za zubaře vybral panenku s vaničkou…a doma má po mě nábytek pro panenky a to ho taky baví…
A proč ne, nekupovala bych celou růžovou, ale nějakou “normální”, věřím, že si s tím vyhraje
třeba na panenku dojde jednou i u nas, syn má taky rad různé interaktivní hračky a miminko by se mu určitě líbilo taky, když to vypadá, jako člověk
A navíc plánujeme další, tak by aspoň byl zvyklej ![]()