Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, co si myslite ze bude dite bavit vic? Co je uzitecnejsi, lepsi? Takova ta duhova houpacka - prkenko utukutu (prip.jina znacka) a nebo klasicky houpaci konik? Co byste poridili vy?
Mym polodivokym detem dobrovolne nic z toho, nikdy, za zadnych okololnosti. Nejradsi bych vyhodila i gauc
. To jsem Ti moc nepomohla, ale bavilo by je asi vic to utukutu
.
Duhova houpačka, hlavně ta dětem vydrží hromadu let, koník je bude bavit chvíli.
Pro jak velké děti? Naše čtyřletá dostane koně. Přeje si ho, jezdíme, a Utukutu mají možnost na dobu místech využít a nezaujalo ![]()
@Hobitka píše:
Mym polodivokym detem dobrovolne nic z toho, nikdy, za zadnych okololnosti. Nejradsi bych vyhodila i gauc. To jsem Ti moc nepomohla, ale bavilo by je asi vic to utukutu
.
A co by hrozilo?
Utukutu - určitě využiješ mnohem víc způsoby (houpačka, klouzačka, schovávačka, postýlka, na hraní jako most pro zvířátka…) než klasického koníka ![]()
Pro jak stare dítě? Ja jsem k prvním narozeninám koupila uplne božího, rucne dělaného koně. A je to hit. Utukutu nakonec mame taky. A zatím si s nim moc neumi hrat. Radsi bych zvolila takove to houpací prkno se spruslemi. To je na cvičení, kam chodime, a leze po tom furt…
Máme obojí a zatím vítězí koník, ale myslím, že až prcek povyroste, tak bude vítězit utukutu. Prostě obojí je pro jinou věkovou kategorii.
Ale pokud bych se musela rozhodnout jen pro jedno, vzala bych utukutu.
@Lama Lama píše:
A co by hrozilo?
To neznas moje deti. Jednou jsme byli u zname na zahrade a zapovedela nam dalsi pristup
, pac moje deti ukazaly jejim detem asi 5 zpusobu, jak se tam uspesne zasebevrazdit - jeji deti za nekolik let kazdodenniho pouzivani zahrady nenapadl ani jeden
. Predpokladam, ze by na tom byly schopne nekoho katapultovat z okna, ac se vyrobce dusuje, ze to neni mozne. (Jiz mnohokrat vyvratily dedeckovo tvrzeni, ze ta vec se rozhodne neda prevrhnout.) Ale uprimne verim, ze pro vetsinu deti je to super vec.
@Hobitka píše:
To neznas moje deti. Jednou jsme byli u zname na zahrade a zapovedela nam dalsi pristup, pac moje deti ukazaly jejim detem asi 5 zpusobu, jak se tam uspesne zasebevrazdit - jeji deti za nekolik let kazdodenniho pouzivani zahrady nenapadl ani jeden
![]()
![]()
![]()
. Predpokladam, ze by na tom byly schopne nekoho katapultovat z okna, ac se vyrobce dusuje, ze to neni mozne. (Jiz mnohokrat vyvratily dedeckovo tvrzeni, ze ta vec se rozhodne neda prevrhnout.) Ale uprimne verim, ze pro vetsinu deti je to super vec.
Chudáci nekreativní ![]()
@Hobitka píše:
To neznas moje deti. Jednou jsme byli u zname na zahrade a zapovedela nam dalsi pristup, pac moje deti ukazaly jejim detem asi 5 zpusobu, jak se tam uspesne zasebevrazdit - jeji deti za nekolik let kazdodenniho pouzivani zahrady nenapadl ani jeden
![]()
![]()
![]()
A to jinak žijete v holobyte, stůl, židle a další nábytek privrtany k podlaze jak v zalari?
nebo co jim brani udělat katapult z jakéhokoli jiného vybavení domácnosti?
@Lama Lama Prave ze nic, takze nehodlam sbirku vhodneho materialu rozsirovat
. Ale kdybych mohla, tak ty zidle k podlaze s radosti privrtam - v cem to bylo - to byl nejaky Irving, ne? ![]()
@Lama Lama Jinak ja nejradsi s detma jsem venku. Doma je nebezpecno
.