Dárky pro chudé v Africe

9454
8.12.11 15:36

darky pro chude v africe

mrknete holky tady jestli se vam nechce obdarovat ty kdo to potrebuji…
http://www.skutecnydarek.cz/ mame v rodine doktora ktery jezdi po techto oblastech tak vime ze tohle funguje a ty lidi to opravdu dostanou. dostanete od nich pekne potrzeni ktere se da nekomu dat pod stromecek ze napr. dostal kozu ale byla darovana nejake rodine v africe…

no proste si to proctete a uvidite :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3839
8.12.11 16:00

ahoj,
nedávno jsme na toto téma tady diskutovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
8.12.11 16:01

vloni jsem koupila 3× a dala pod stromeček i s ostatníma dárkama. Je to fakt pěkný. Navíc jsem při té příležitosti zjistila, že existuje „klub přátel člověka v tísni“ tak jsem to vyřešila trvalým příkazem a už jsem taky přítel :) takže letos to kupovat už nebudu, ale dárek je to super, pro obě strany… si myslím, je mi těch lidí moc líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.12.11 16:05

Já jsem v tomhle trošku skeptik, ale jenom trošku. Mrzí mě docela, že část peněz padne na „logistiku humanitární pomoci“ a že v řadě rizikových oblastí tu humanitární pomoc může zabrat nějaká ozbrojená tlupa. Ale téma mě celkově zajímá a pokud by měl někdo nějaký konkrétní nápad, jak bych mohl přispět (ideálně i svou hlavou a silou svých svalů), tak rád přiložím ruku k dílu. Jen bych dodal, že v ČR je bohužel zvykem do pomoci druhým montovat svoje osobní zájmy :cert: … což se mně příčí a já toto nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.12.11 16:08

juro…prave ze toto se predava primo lidem…jinak souhlas ze logistika a administrativa neco sezere…bohuzel s tim se asi nic nevymysli…i tak je to pomoc. pokud ti toto neprijde jako konkretni napad…tak se leda prihlasit jako dobrovolnik a zajet jim tam stavet pece a pod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.12.11 16:09
Black_Orchids píše:
ahoj,

aha aha…pardon…zkousela jsem vyhledavat ale spatne jsem volila slova…tak treba si dikytomu vsimne jeste nekdo dalsi. diky za odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.12.11 16:10

Tak mě napadá - co myslíte, byla by nějaká šance, aby se na těch nákladech na „logistiku pomoci“ podílel taky stát, případně nějaký fond z EU? Pak by se z darovaných peněz dostalo k příjemcům víc… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
8.12.11 16:10
Jura007 píše:
Já jsem v tomhle trošku skeptik, ale jenom trošku. Mrzí mě docela, že část peněz padne na „logistiku humanitární pomoci“ a že v řadě rizikových oblastí tu humanitární pomoc může zabrat nějaká ozbrojená tlupa. Ale téma mě celkově zajímá a pokud by měl někdo nějaký konkrétní nápad, jak bych mohl přispět (ideálně i svou hlavou a silou svých svalů), tak rád přiložím ruku k dílu. Jen bych dodal, že v ČR je bohužel zvykem do pomoci druhým montovat svoje osobní zájmy :cert: … což se mně příčí a já toto nedělám.

ahoj Juro :mavam: člověk v tísni je jedna z mála organizací, které se snaží právě Tebou popsaný problém co nejvíc eliminovat. Jsou si toho sami vědomi, proto mají v zahraničí spoustu dobrovolníků, kteří pomoc rozdělují přímo konkrétním lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
8.12.11 16:13
mikitaa píše:
Black_Orchids píše:
ahoj,
aha aha…pardon…zkousela jsem vyhledavat ale spatne jsem volila slova…tak treba si dikytomu vsimne jeste nekdo dalsi. diky za odkaz.

jé, já to vůbec nemyslela tak, že jsi založila zbytečnou diskuzi. jen jsem si vzpomněla, že už jsme to tu řešili.
já naopak taková témata vítám - přesně z toho důvodu jak píšeš - všimne si víc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.12.11 16:18

Mikito… já jsem to myslel trochu jinak. Podívej, já jsem strojař. jsem zvyklý navrhovat, vypočítávat a konstruovat různé přípravky, nástroje a jednoduché stroje. A tady v republice mám díky kamarádům k dispozici slušné technologické zázemí. Pokud by se třeba vyskytla potřeba vybavit malou dílničku pro nějakého mechanika na venkově, tak myslím umím toto zadání vyřešit. Navíc mám přímou manuální zkušenost z minulého režimu, kdy třeba takový stahovák na automobilní ložiska jsme platili pomalu zlatem… (To je přípravek, skládající se zhruba z deseti součástek. Používá se při výměně ložisek. No a ty prodávané se rychle omačkají a my tady v republice umíme i podomácku vyrobit hodně kvalitní. Stačí k tomu soustruh, vrtačka, svěrák a autogenový hořák… a kýbl s vodou :lol: ).
Navíc jsme zvyklí na takovou výrobu v rámci „sousedské pomoci“ - a když si člověk spočítá, co za takový přípravek dá v hypermarketu s vercajkem nebo kdyby se nakupoval někde v Asii, dovezený ze zámoří… :think:

Tak zhruba tímto směrem se ubírají moje myšlenky.
Bohužel jsem se v minulosti potkal s podezíráním, že chci někoho vyštípat z jeho místečka v neziskovce (což jsem neměl v úmyslu…) Tak proto jsem opatrný a trošku skeptický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.12.11 16:20

Black Orchids, ahoj… :mavam: No určitě víš, jak to funguje třeba v Súdánu nebo v Etiopii (vypadá to, že máš víc informací než já).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
8.12.11 16:26
Jura007 píše:
Tak mě napadá - co myslíte, byla by nějaká šance, aby se na těch nákladech na „logistiku pomoci“ podílel taky stát, případně nějaký fond z EU? Pak by se z darovaných peněz dostalo k příjemcům víc… :think:

nadace využívají EU fondů, státních příspěvků i sponzorských darů firem… jenže to spojí spíš s nějakým projektem než s „obyčejným“ provozem nadace.
Stejně je to jen o přelívání peněz v nadačním jmění, navíc mnohem lépe (a úspěšněji) se žádá o příspěvek třeba na „Záchranu kormorána na jižní Moravě“ než o peníze na pronájem a vybavení kanceláře…
Jsem v kontaktu s Nadací Partnerství - 4. největší nadace u nás, tak zhruba vím, jak to funguje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
8.12.11 16:30
Black_Orchids píše:
Jura007 píše:
ahoj Juro :mavam: člověk v tísni je jedna z mála organizací, které se snaží právě Tebou popsaný problém co nejvíc eliminovat. Jsou si toho sami vědomi, proto mají v zahraničí spoustu dobrovolníků, kteří pomoc rozdělují přímo konkrétním lidem.

UNICEF to tak také má. Je to jediná organizace, která nedostává z OSN ani korunu, vše záleží na příspěvcích od různých organizací atd., ale zase mají v těch postižených místech dobrovolníky, kteří jim pomohou zadarmo. Nevím ale jak je to s dopravou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20820
8.12.11 16:33

Nechci být příliš off-topic, ale všichni z eMimina můžete podpořit před Vánoci Nadaci Terezy Maxové, se kterou jsme připravili tuto akci: https://www.emimino.cz/…ojeid-87884/

Za každého registrovaného mojeID odešle 50 Kč právě Nadaci TM. Vám to zabere jen pár minut a pomůžete dobré věci a nic vás to stát nebude.

Přes mojeID se můžete potom přihlašovat i na eMimino.

admin Honza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20820
8.12.11 16:34

Přikládám odkaz i přímo sem: http://www.mojeid.cz/nadace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...