Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zapoj se do Ježíškových vnoučat - tam se plní konkrétní přání seniorům. Taky se na to letos chystáme. Ale obecně bych řekla knížky, osmisměrky, křižovky, čaje…
Ahoj.
My jsme minulý rok dávali do DD celoroční předplatné konkrétního časopisu (měsíčníku).
Ale o to si seniorka přímo řekla - miluje totiž historii. ![]()
Tento rok jí to dáváme znovu.
Záleží kam, pokud máš nějaký konkrétní domov tak se zeptej tam. Nicméně ty křížovky, klidně třeba teplé ponožky, pantofle (dělala jsem v důchodaku a nevěřila bych kolik babiček tam třeba nemělo pořádné ponožky, nebo celkově co na sebe). U nás se pořizovaly důchodcům takové lahve na vodu s brčkem (kolikrát se jim klepou ruce a hrnky rozlivaji). Ty čaje, nějaké dobroty, sprcháče, šampony. Beru ze zkušenosti co tak u nás využili ![]()
Naše bábrlinka milovala dobré „kokinko“ jak říkala..
Tak třeba přibalit nějakou sladkost.
Senioři rádi čtou, tak určitě nějaké knížky, časopisy, rádi luští a určo se kosmetikou a čajíkama nic nezkazí.Vzhledem k tomu, že část seniorů má třeba cukrovku, tak bych přibalila i pár balíčků s dia výrobky.
Moc dekuji. Urcite se inspiruji ![]()
@Salorka Ja mam prave konkretni domov a ten v zadnem projektu neni a navic chci udelat radost vice lidem.
Hodně záleží na cílové skupině daného domova.. Domovy pro seniory už nejsou co bývaly v tom smyslu, že velká část seniorů bývá imobilní, nevidomá, s demencí.. Takovým z mé zkušenosti udělá největší radost osobní návštěva, nebo nějaký plyšák do postele.. Zní to možná hloupě, ale opravdu to mají rádi, neboť jim celkově chybí kontakt.. Z 50 seniorů v DPS, kde jsem pracovala luštili křížovky možná 3 klienti a četlo jich asi 7.. Zato všichni koukali buď na TV nebo poslouchali radio.. ![]()
@Kriss Tina láhve mi to nachází jen dětské nebo sportovní, neměla bys odkaz?
u nás jsou oblíbené krémy, zelatinove pilule na klouby, casopisy a brikety - ty se ale do DD nehodi
@Elishka1 ty sportovní, ono je to jedno, u nás hodně brali tyhle: https://www.eva.cz/…50-ml-modra/?…
Někteří pili i z obyč kojeneckých lahví, nebo takových skleněných s brčkem, ty mají v pepcu, ale tím že je to sklo tak ne všichni je pak plné uzvednou.
Holky, to je fakt hezké, když někdo jen tak obdarovává různé domovy …
Letos jsem nejenom pročítala kartičky na stromu přání, ale rovnou vybrala a odevzdala v infocentru. Co jsem si všimla u lidí ve věku 50+, měli uvedeno dárkový kupon do lékárny
Kazdy rok kupuji nejake darecky pro utulkace, deti z DD a letos bych chtela neco pro seniory do domova duchodcu. Chtela bych udelat balicky. Ale co do nich. Napada me kosmetika, caje, par krizovek. Mate jeste nejake napady?