Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Mám na Vás takovou prosbu. Mám dilema. Měli bychom koncem měsíce začínat s minimální stimulací IVF. Mám vysoké hodnoty FSH 28.7 a AMH 0,02. Takže začínám být v přechodu. Docházíme do Reprofit Ostrava.
Nejvíce se bojím toho, abych za minimální stimulaci nezaplatila 37tis, a embryo by nevydrželo transfer. Pokud by teda nějaké bylo. Ale co kdyby bylo.
Uvažovala jsem nad tím, že bych se na celou minimálku vykašlala a šla rovnou na DIVF, kde mám garanci 2 embryii, i když není určitě jistota, že to může dopadnout. Na Fb jsem četla, že ženy ikdyž přijali DV tak měli biochemické, nebo ZP.
Vím, že rozhodnutí je na mě. A asi bych měla zkusit tu minimálku. Ale nechci vyhodit tolik peněz pro nic za nic.
Děkuji moc,
Zkusila bych tu minimalku. Přeci jen je to šance na biologicky vlastni dítě.
Nezaručí ti nikdo nic. Ani to dítě z darovanýho vajíčka není jistý. Nejdřív bych udělala aspoň jeden pokus o vlastní dítě a teprve potom řešila DV. Já jsem otěhotněla přirozeně v průběhu přechodu po letech neplodnosti, takže ztracený ve tvým případě to není…
@Janli Děkuji moc, vidím to moc černě, a už předem si říkám že minimálka nemusí vyjít. Ale za zkoušku nic nedáme ![]()