Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prosím kdo máte děti z darovaného vajíčka mohu se optat na Vaše pocity v těhotenství? Bála jste jak to malé přijmete až se narodí? Měla jste někdy špatný pocit v tom těhotenství z toho, že není to miminko geneticky Vaše? Přemýšlela jste o dárkyni zda je opravdu zdravá? (Co všechno testují u dárkyně)A co když třeba už máte svoje vlastní děti a teď byste měli z darovaného?(nedělala jste mezi nimi rozdíl?)
Moc děkuji za informace.
Anonym z důvodu, že sem chodí snacha.
Já to nevím, ale s tímhle musíš být srovnaná, než do toho jdeš. Prostě to dítě je tvoje a šmitec. V tobe vyroste, ty ho porodíš. Takže myšlenky, že není tvoje, pozdější rozdíly mezi dětmi…
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Prosím kdo máte děti z darovaného vajíčka mohu se optat na Vaše pocity v těhotenství? Bála jste jak to malé přijmete až se narodí? Měla jste někdy špatný pocit v tom těhotenství z toho, že není to miminko geneticky Vaše? Přemýšlela jste o dárkyni zda je opravdu zdravá? (Co všechno testují u dárkyně)A co když třeba už máte svoje vlastní děti a teď byste měli z darovaného?(nedělala jste mezi nimi rozdíl?)
Moc děkuji za informace.
Mám děti z DV a DE. Odpověď na všechny otázky je ne. A je potřeba odpovědět na ně ještě před těhotenstvím, pak už je dost pozdě. Musíš vědět, že to dítě přijmeš, ať bude jakékoli. Pokud o tom má člověk pochybnost, nemůže do toho jít. Kvůli tomu dítěti.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Moc děkuji za informace.
Mám dítě z DV a dala bych za něj život. Je to moje a manželovo dítě, které ve mně vyrostlo. Žilo z mého těla. Měla jsem v těhotenství problémy a hrozně jsem se bála, že o něj přijdu.
O zdraví dárkyně jsem občas přemýšlela, ale sama vím, že i zdraví rodiče nemusí mít zdravé dítě. Navíc v mém případě, kdy mám vyšší věk, je riziko mnohem vyšší. Dárkyně je geneticky vyšetřená a musí být zdravá. Nepamatuji si přesně na ty nemoce, které vyšetřují, ale je tam určitě cystická fibróza, SMA a možná i nemoc motýlích křídel. Zeptej se ale na to v centru, dají ti přesný seznam.
@Magda124
Děkuji.
No mohla bych se zkusit na to zeptat (chodíme do gennet Archa a tohle by mne zajímalo na co vše tu dárkyni testují)
Kamarádka má z DE chlapce. Má retardaci a autismus. Nemají to lehké.
Anonym nebo smazat.
@Anonymní píše:
@Magda124
Děkuji.
No mohla bych se zkusit na to zeptat (chodíme do gennet Archa a tohle by mne zajímalo na co vše tu dárkyni testují)
Chodila jsem tam taky. Řeknou ti i věk dárkyně, výšku, váhu a i vzdělání. Ten věk mi říct nechtěli, ale museli pak kvůli screeningu v těhotenství, tak se nenech odradit. Kdybys měla dotazy, tak mi napiš SZ, ráda odpovím.
@Magda124
Moc děkuji.
Mě od nich přišel email, ale věk tam určitě uvedeny nebyl. Bohužel už jsem to smazala, ale určitě by nebyl problém, aby to sestřička poslala znova. No právě si myslím, že se to musí říct na tom screeningu, aby to bylo vyhodnocené správně, ale ten ultrazvuk dělají gennet Letná? A uvádí se někam, že to je z darovaného vajíčka?
Dítě z DV nemám, ale stála jsem před rozhodnutím jít touto cestou. Nakonec jsem do toho nešla, udělala bych to totiž jen kvůli manželovi, abych ho nepřipravila o možnost mít vlastní dítě, po kterém toužil. Prostě jsem v hlavě nemohla překonat, že to dítě nebude moje.
Myslím si, že tohle je hrozně těžká, složitá věc. Pro mne už trochu za hranou.. Není to pro každého a nemusí to být jen sluníčkové. Určitě není od věci to probrat s odborníkem, terapeutem. Měli byste si být oba jistí, že to přesně takhle chcete.
@Anonymní píše:
Kamarádka má z DE chlapce. Má retardaci a autismus. Nemají to lehké.
Anonym nebo smazat.
Nojo, ale to mají i zdraví rodiče z biologicky vlastních buněk. Riziko, že bude dítě nemocné je tu pokaždé, když žena otěhotní, jedno jak.
Ty máš snahu, která chodí na emimino? Kolik ti je, že se ještě snažíš o dítě??
@Anonymní píše:
@Magda124
Moc děkuji.
Mě od nich přišel email, ale věk tam určitě uvedeny nebyl. Bohužel už jsem to smazala, ale určitě by nebyl problém, aby to sestřička poslala znova. No právě si myslím, že se to musí říct na tom screeningu, aby to bylo vyhodnocené správně, ale ten ultrazvuk dělají gennet Letná? A uvádí se někam, že to je z darovaného vajíčka?
Na screening můžeš kamkoliv, ten dělá snad každá porodnice a je i spousta dalších pracovišť po Praze, pošle tě tam tvůj gynekolog a ano uvádí se tam, že je z DV.
Dobrý den,
Moc děkuji za informace.