Darování auta

31
20.2.16 12:42

Darování auta

Ahoj mamče, chci se zeptat, jestli s tim nemáte někdo zkušenost. Mám auto, které je nepojizdné, platím na něm povinné ručení a chci ho darovat svému otci na náhradní díly. Povinné ručení platím já, ale je psáno ne něj.. Ale chci se zeptat, jestli při darování musí být auto přepsáno na nového majitele, nebo může být psané na mě a postačí pouze darovací smlouva? Nemáte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101565
20.2.16 12:45

@Ntally Ale auto nejde jen tak rozebrat na náhradní díly… auto je potřeba ekologicky zlikvidovat. A jinak auto musí být vždy přepsáno na nového majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
20.2.16 12:56

Jestli je auto na něj, tak kde je problém? Odevzdejte techničák + značku, jako nepojízdné a s autem si můžete dělat, co chcete :think: aspoň my to tal před pár lety udělaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.2.16 13:16

Tak ho odhlašte, odevzdejte značku a zrušte pojistku. Na co platit pojištění na nepojízdným autě?

• Citovat
  • Upravit
17
1.10.16 19:01

Teď řeším něco podobného, mám před vchodem skoro nepojízdné auto (psané na mě, platná stk i povinné ručení) a chci ho prodat na náhradní díly. Jak jsem se tu dočetla, musím ho nejdřív ekologicky zlikvidovat. To s ním mam někam jet nebo jen se značkama a s techničákem? Máte někdo s tím, prosím, zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
1.10.16 22:26

@C.potvurka Ekologicky zlikvidovat znamená, že ho odvezeš na vrakoviště, tam ti vydají papír o likvidaci a s tímhle papírem ho odhlásíš na úřadě a zrušíš pojistku… ale pak už ho na náhradní díly neprodáš, neb ho nebudeš mít. Druhá možnost je prodat ho jako auto, všetně klasického převodu na nového majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.10.16 08:32

Děkuju :-), ještě dozaz: Dávali nám do té felicie jinej motor z jiný felcky a když to budu chtít prodat, musím s tím někam na úřad kvůli zapsání motoru do velkýho techničáku nebo to půjde přepsat i s jiným motorem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
2.10.16 09:52

@C.potvurka To záleží na tom, zda máš ve velkém techničáku evidované číslo motoru nebo ne, za předpokladu, že ten nový motor byl jinak stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.9.19 16:40

Darování auta

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Chtěla bych darovat příteli auto i s leasingem. Je to možné nebo ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.9.19 16:43

@buterfly2 musela by to schválit leasingová společnost, musel by projít registrem a mít dostatečný příjem. Přepsali by smlouvu na jeho jméno, obraťte se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová