Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Jednou jsem šla asi druhý den MS. Po pravdě mi to došlo, jak jsem vyplňovala papír, takže už se mnou počítali. Výsledek byl ten, že jsem měla méně železa a po odběru jsem tam delsi dobu seděla, protože trvalo, než se tělo vzpamatovalo a brzy se mi motala hlava. Takže od te doby jsem si to hlídala
Může ti být zle no. Spis ti spadne tlak, muzes tam omdlit
to si rozhodni, jestli to chceš risknout.
Jak zvládáš odběry? Já mám přes 20 odběrů krve, všechny naprosto v pohodě a jednou jsem taky šla při MS, vůbec mi to tehdy nedošlo. Nebylo mi vůbec nic, MS taky slabá, všechno v pohodě
Je to individuální. Samozřejmě si to příště hlídej.
@Kníže Ignor snasim odbery uplne v pohode, jako nic.. prave nevim co delat radsi dalsi plato antikoncepce a nebo to risknout, nechce se mi preobjednavat v praci i tam by si asi uz klepali na celo, ze kazdou chvili zmena, jenze v praci mi to nedovolili ze je nas malo a ted bych mohla ale zase ta MS..dostala jsem i pozvanku ze maji nedostatek..
Naprosto běžně jsem chodila dávat krev, když jsem měla menstruaci, nic mi nebylo
Uvidíš, jestli projdes přes železo. A rano se pořádně, ale fakt pořádně najez, ať tma neomdlis. A příště se s objednáním terminem vždy koukej i na ten menstruační, ja si to vždy hlídala, pro všechny případy ![]()
Jo a ja při odběru vždy usrkuju coca colu a nikdy mi nebylo slabo, zkus taky ![]()
@suzka1 dekuji za doporuceni. jeste me napadlo koupit nejaky doplnek s zelezem jestli to ma vyznam ![]()
Ja bych jela dalsi plato, stejne ms pti HA nemas, to je jen krvaceni z poklesu hormonu ktery vlastne vubec nepotrrbujes, cyklus ti stejne nebezi takze je to uplne fuk jestli si vezmes jedno nebo dve za sebou
Zdravim, blbec jsem si neuvedomila ze v dobe kdy mam jit na darovani krve mam dostat Ms, v praci i v nemocnici jsem to uz dvakrat rusila skrz malo lidi u nas tak by me nepustili, nebo ja nemohla a ted uz je mi fakt blbe znovu menit
beru antikoncepci, mam dobrat a 5 dni na to jit na odber..premyslela jsem oddaleni ze pojedu dalsi plato nebo to zamlcet? Mivam dost slabou ms, ale to je asi blbost ze…nemate nekdo zkusenosti s necim podobnym prosim?