Dary pro postižené povodněmi

14079
29.6.09 08:46

Dary pro postižené povodněmi

Neví te někdo o potřebné mamince nebo těhulce? Mám tu k darování starší používaný sporťák Chicco po dvou dětech a nějaké oblečky od miminka do dvou let - žádné modely, ale čisté a nepoškozené (máme toho moc). Poštovné klidně uhradím, je mi to líto vyhodit nebo dát na charitu - kdo ví, jestli by to nezkončilo bez užitku na nějaké hromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.6.09 09:29

http://www.charita.cz/article.asp?…

vyber si nějaký azylový dům a tam zavolej, co potřebují :-)

Petra

• Citovat
  • Upravit
12154
29.6.09 11:08

Milli, nevím, bohužel. Mám sice v postižené oblasti jednu spolužačku s dětmi, ale už je má krapet větší. Od dvou let výš. A pomoc jsem vyřešila - taky rovnou k ní. Neporadila jsem, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
29.6.09 13:20

Co tak obmailovat obecní úřady postižených oblastí, pokud tedy taky neskončili pod vodou.

Ale myslím, že když nabídneš v azylové domě nebo v krizovém centru něco na děti, tak většinou neodmítnout. Taky to tak dělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
29.6.09 13:45

Napadají mě azyláky, krizová centra nebo Diecéze. Všude tam bych se nebála zavolat a domluvit se s nimi. Jinak se to nechá řešit i přes Adru nebo Člověka v tísni. Mají dobrovolníky v oblasti a dávají do kupy, co by kde pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
29.6.09 22:36

Ahojky Milli, bylo zřízeno číslo krizového centra pro Moravskoslezský kraj, tak zkus tam, nevím jestli berou i kočárky, ale snad ti aspoň poradí :))
950 730 730

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
29.6.09 22:43

Mně by spíše zajímalo, jestli se nevyskytuje některá postižená rodina zde, mezi uživatelkami emimina. Myslím, že by bylo fajn pomoci si touto formou, nejen radami. Nevíte o někom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.6.09 07:17

Sati - to mě taky nejdřív napadlo, ale přímo osobně zaplavení asi nemají čas brouzdat po netu, tak třeba příbuzní nebo známí.

Zatím to vypadá, že nějaké oblečení udám, možná i pár hraček a kočárek jsem nabídla nedalekému azylovému domu, tak uvidíme - ozvou se, jestli ho chtějí.

Děkuju všem za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
30.6.09 12:35

Ahoj kdyby také někdo o někom věděl třeba o kámošce z oblastí zasažených povodní tak písněte. Mám toho doma také hodně a ráda pomůžu mám doma i třeba nějaké spotřebiče, které nevyužíváme.

Tak ať už neprší a slunko kouká pořádně svítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.7.09 10:15

Tak já pořád nakukuju, jestli se tu neozve nějaká „zaplavená“ emimiňačka - měla bych tu i nějaké oblečení po sobě ve velikosti S-M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
3.7.09 12:10

Obávám se, že asi hned tak nikdo nenapíše. Mluvila jsem s lidmi z krizového štábu Člověka s tisni a dost baráku se buď aktuálně vysouší a likvidují škody nebo tam probíhají nucené demolice. Takže lidi jsou všude jinde, než doma v klidu u PC…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
3.7.09 13:27

To je mi jasné, že mají jiné starosti. Myslela jsem, jestli třeba někomu z diskuze nebo z deníčku nedal někdo zprávu že byl vytopený, nebo někdo z rodiny od zdejších emimiňaček. I já bych věci raději poslala na konkrétní adresu. Hromadné sbírky po minulých povodních ve mně nevzbudily důvěru. Zvažovali jsme i zajet osobně do těch postižených vesnic - nemáme to do Jičína nebo Fulneku tak daleko, jen se trochu bojím toho co tam uvidím :cry:

Takže kdyby někdo věděl o konkrétní rodině, kterou znáte a potřebují pomoct dejte vědět sem. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.7.09 13:29

Přesně takhle, jako Sati, jsem to měla na mysli. Chápu, že oni teď mají hromadu jiných starostí, než vysedávat na netu (jestli tam vůbec ještě mají nějaké připojení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
3.7.09 14:38

Chystáme se do jižních Čech, prý už se to dá, takže brigádníků vítáno maximum, situaci na Moravě netuším, ale snad to nebude až tak zlý… Myslím na psychiku. On když je člověk na místě, tak chytne lopatu, kýbl a za pár minut nic nevnímá. Nebo já to tak aspoň mám, ať jsem pomáhala kdekoli…

Rodinu neporadím, bohužel. Teď jsem ještě telefonicky ověřovala a zatím jsou většinou ve stavu sepisování požadavků a věcných darů a koordinace rozdělování bude později. Kdybych věděla víc, dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová