Vlaštovčí hnízdo?

1584
25.6.09 15:46

Vlastovci hnizdo???????

Holky, prosim, poradte, co s vlastovcim hnizdem, kdyz uz jsou vylihle mladata? Nam si v altanu primo nad grylem udelaly hnizdo vlastovky a my bychom ho radi pouzivali, ale nemame to srdce ty mladata nechat napospas kouri. Bojime se, ze bychom jim ublizili a tak premyslime, ze to hnizdo predelame, ale to se zas bojime, ze je rodice opusti. Nemate nejakou radu? Diky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
25.6.09 15:50

Nechala bych to být, jak hneš s hnízdem, už tam rodiče nepřiletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
25.6.09 15:50

Pokud vím, tak vlaštovky si pamatují kde měli hnízdo loni a vrátí se tam. I když ho na podzim zbouráš, další rok si ho tam znova udělají. Jinak pokud jsou už mláďátka, tak s tím nehneš .. přestěhovat nepůjdou. Myslím že by se pak na ně rodiče vyprdli :(. Tak jedině dát pod ně nějakou desku, aby nepadal bordel do grilu, a aby jim to tam tolik nečudilo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.6.09 15:53

Vlaštovky krmí mláďata po dobu 3 týdnů. Asi nejlepší by bylo je nechat v klidu vyvést mladé a potom si grilování vynahradit. :-)
 Jana

• Citovat
  • Upravit
8297
25.6.09 15:53

Kupte si na tohle léto nějaký levný gril a grilujte opodál. Hnízdo nepřendavat, rodiče je opustí, nemluvě o tom, že by se asi hnízdo rozpadlo.
Můj táta nemůže teď parkovat v garáži, přímo nad vjezdem je hnízdo s kosákama, má tam kolem vrat zeleň, která by se hýbala a mohla hnízdo shodit.

A až odlítnou, tak jim hnízdo sundejte, vlaštovky se do hnízd vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
25.6.09 15:56

Ono je to slozitejsi. Mame to zastresene a maji to hned ve spici, takze tam se kour bude drzet chca nechca. Zrovna dnes jsme pozvali na grylovacku pul rodiny a ja mam nalozeno pet kilo masa. Ted to tam uklizime a zrovna jsme je objevili. Ted nevim, co delat, protoze by me fakt mrzelo, kdyby je rodice opustili. A nevite jeste, jak dlouho to trva, nez vyleti z hnizda? Taky se bojim, ze kdyz tam budem sedet cely vecer, ze budou hladovet a ze se na ne rodice vyprdnou i tak. Ja jsem sibla a jsem schopna behat s pinzetou po zahrade a chytat mouchy, a to bych opravdu nerada :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.6.09 15:57

Vrací se na stejná místa, takže i když sundáte na podzim hnízdo, dost pravděpodobně jsou tam příští rok zase. Měli jsme je takhle v garáži a fakt pravidelně si tam postavili hnízdo asi 10 let po sobě. Ale to lítání a crlikání nám nemožnost tam v létě mít auto vynahradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.6.09 15:58

Pajuleno tak to bych maso radši hodila na pánev a přesunula akci dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
25.6.09 16:01

Kdyby jsme to alespon obevili driv, tak to ani nebudu svolavat a pockame tri tydny, ale uz se to sjizdi :roll: No tak budu doufat, ze ten kour vezme digestor a budu je behem vecera kazdou hodinu vyhanet, aby je mohli rodice nakrmit, a potom pockame, az odleti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
25.6.09 16:03

Jeste me napadlo drevene uhli. To necoudi. Mame doma pytel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
25.6.09 16:23

Jinak holky diky za rady a nazory :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.6.09 17:11

S hnízdem už nic dělat nejde. Nejlepší rada je akci přesunout jinam. Nám se letos do poštovní schránky nastěhovaly Sýkory takže sme byli tak měsíc bez schránky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.6.09 23:57

Ahoj, snad tě potěší, že vlaštovek rapidně ubývá právě proto, že ubývá vhodných hnízdišť (stále, chlévy), vytlačují je jiřičky. Takže vlastně máš kliku 8O :lol: .

No jo no, to ze mě mluví závist, že si o grilu můžu nechat zdát. Ale ne, opravdu mi přijdou úžasné ty příběhy, jak někdo nepoužívá, co by chtěl, aby zvířátka netrpěla.
Mamce zahnízdila na balkóně kosice, každý den postavila to hnízdo znova, i když ho mamka vehementně likvidovala, aby mohla chodit opečovávat kytičky. Pak když se s tím teda smířila, tam kosice nakladla vajíčka, a už nepřiletěla :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
26.6.09 00:02

Nám se jakýsi pták rozhodl uhnízdit přímo nad vchodem do domu. Krom toho, že dělal děsný bordel při stavění hnízda nám i kadil na rohožku. Vždycky kus postavil, já jsem rozebrala, tak jsem si hráli dva dny. Pak jsem vzala plyšáka a postavila ho tam, a pták se odstěhoval, protože bylo obsazeno :lol: :lol: . To je jen rada, jak postupovat příští rok, aby se nezabydleli v pergole znova. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.6.09 00:06

Jaký, jaký? Rehek? (Mě ptáčci hrozně baví :oops: .)

http://www.birdlife.cz/…%20Belka.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová