Dát či nedat odklad?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
29.3.19 09:50

@Lainaire8 dcera se do školy těší, pořád se mě ohledně školy na něco vyptává, už má i vybrané tašky do školy. Ale samozřejmě, v tak důležité věci nemůžu nechat rozhodnout s plnou odpovědností skoro šestileté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eul
18
29.3.19 09:52

@Donata To rozhodování je těžký, já jsem srpnová a šla jsem v 6 letech automaticky, i když jsem taky byla stydlivá a tichá :-)) Tenkrát to nikdo neřešil, ale je fakt, že mi připadá, že nároky na děti ve škole jsou trochu někde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
29.3.19 09:55
@Donata píše:
@eul to je právě to, proč tolik váhám. Povaha. Já jsem stydlivá dodnes, šla jsem o rok později, protože jsem zářijová a stydlín jsem byla i na vysoký. A ona je přesně jako já.

To moje se nestydí, povídá si s lidma na ulici, sama je schopná si něco koupit (jako říct obsluze), ptá se jiných maminek s miminama kolik jim je a jak se děti jmenují atd, na hřišti jí nekdo osloví a už má kamarády. I s vystupováním nemá problém. Jen jak se jí někdo nelíbí tak nechce. Nebo když jí něco nebaví. Teď jí baví sčítání a odčítání a ptá se jak se co píše a opisuje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.19 09:57

@eul jsou nároky větší než dříve a i znamkovani mi přijde přísnější a to máme malou a ještě skvělou školu…
Jak jsem psala, jsem rada, ze dcera sla o rok později… mají toho docela dost… a co potom třetí trida - až přijdou vyjmenovana slova atd. Jako žádná sranda a nikdo nebere ohledy na to kdo je nejmladsi atd
A i vztahy ve tride atd

Já jsem za odklad rada moc a nemenila bych. Kamarádky co mají ty dvě holky ve škole bez odkladu se nevyjadruji moc o škole ..

• Citovat
  • Upravit
843
29.3.19 10:10

Syn je taky červencový, ale dala jsem ho. Bála jsem se, kdoví jak to bude, ale teď jsem za to ráda. Ono totiž u děti vadí, i když se prošvihne ta doba, kdy ty vědomosti „vzlínají“. Je nejmenší má jen 18 kg a 117 cm, ale teda čte skvěle. Nebaví ho matematika. A ohledně známek, ono se to stejně začne projevovat až tak od 3 třídy. Nicméně ve třídě mají asi tak 5 dětí, které jsou problematické, takže on se svou „normální“ povahou zapadl skvěle. Jediné co ještě pilujeme je logopedie, ale při hodině pro rodiče jsem zjistila, že tak 70% dětí mluví ještě hůř než můj syn, to je opravdu hrozné, vůbec jsem jim nerozuměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
29.3.19 10:15

No mne ty nároky přijdou naopak nižší než za nás. :nevim: Za rok a půl se měli naučit asi tři básničky, nasobilku berou tak pomalu, že syn se jí naučil ve škole. Jediný, co jsme procvicovali, bylo čtení v první třídě. Jdou na všechno přes logiku, memorovani vůbec nemají. Třetí třída je těžší, ale to už zase budou větší a plně aklimatizovani na školu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.3.19 10:41

všem děkuji za reakce. V tomhle je opravdu těžké radit. Doufám, že mi trochu napoví ještě ten samotný zápis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.3.19 12:21

Ja to resila po dvou dcerach, ktere jsou narozene v zari a v rijnu, takze sly automaticky temer v 7r., byly pripravene a vyzrale. Nemaji problemy. Kluk je dubnovy. Je salamista, velmi hravy a nesoustredeny. Kdyz ma tvorit, tak to rychle odflakne. Proste potrebuje dozrat.
Takze jsem letos resila odklad, at si rok pohraje, dozraje a pristi rok pujde do skoly. Kdybych ho dala do skoly, tak se bude trapit. Nase prostredni, kdyby musela v 6r. nastoupit, tak byla strasne hrava, ale je v zari narozena a za rok neskutecne dozrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
29.3.19 17:25
@Anonymní píše:
Já jsem pro odklad. Máme dceru v první tride, je narozena o prázdninách. Cely loňský rok jsem si říkala, ze jsem ji dat asi mohla, ze by to zvládla - dvě kamarádky deti stejne narozené je daly dl školy… a dnes po pololetí jsem rada, ze ten odklad měla. Pisanka, diktaty atd jako má jednicky a za celou dobu školy asi jen 2 dvojky, ale vidím, ze i tak se musí učit a deti ve tride co odklad neměly, by se jim hodil.. jednak nosi trojky a jsou smutné, pletou si písmena, v matematice dělají slovní úlohy, skládají písmena atd a teď třeba ve druhem pololetí pritvrdili s počítanim do dvaceti, větší menší… já nevím já dnes jsem tak rada, ze odklad měla…Takže za mě odklad .

Anonymní, zajímalo by mě ale, co dělat, kdyby dítě bylo sice nesoustředěné, ale počítat, porovnávat čísla větší menší, řešit slovní úlohy na úrovni první či druhé třídy a číst (celkem plynně) už umělo (a to malá i velká písmena), stejně tak i psát (a chybovat maximálně v gramatice). Některé rysy přece souvisí s povahou (samotářskost, stydlivost) a časem se nespraví. Pozornost se možná o něco zlepší, ale pokud je dítě zasněné či má ADD, čekáním se to příliš nevyřeší. Naopak jiné problémy mohou vyvstat.

Tím chci říct, že odklad není řešením pro vše a podle mého je třeba přihlížet i k rozumovému vývoji dítěte, nejen k tomu sociálnímu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.19 17:26
@Kelsey píše:
Ja to resila po dvou dcerach, ktere jsou narozene v zari a v rijnu, takze sly automaticky temer v 7r., byly pripravene a vyzrale. Nemaji problemy. Kluk je dubnovy. Je salamista, velmi hravy a nesoustredeny. Kdyz ma tvorit, tak to rychle odflakne. Proste potrebuje dozrat.
Takze jsem letos resila odklad, at si rok pohraje, dozraje a pristi rok pujde do skoly. Kdybych ho dala do skoly, tak se bude trapit. Nase prostredni, kdyby musela v 6r. nastoupit, tak byla strasne hrava, ale je v zari narozena a za rok neskutecne dozrala.

Máme to podobne - dvě deti na podzim a jedno v lete a proste je to znát. Ten rok je strašne znát. A jsem rada, ze jsme odklad dali a u těch dvou to je vyresene ;)

• Citovat
  • Upravit
12072
30.3.19 08:48

@Alyss1 Proč by s učitelkou neměla mluvit? S učitelkou ve školce holčička taky mluví, tak proč by s tou ve škole najednou neměla? A jak jsi došla k tomu, že v diskuzi o nepochopení zadání ve výtvatce a prvouce šlo o nezralost dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
30.3.19 08:51

@Donata Máš možnost zjistit, kdo bude tvé dítě učit? Případně jaký je přístup v budoucí škole tvého dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
30.3.19 09:05

@Kakachna to prave vůbec nemám. Znam rodiče jen skolkovych deti, bydlíme v menší obci za Prahou, budou se otevírat dvě třídy po cca 20 dětech. Počítám, ze trochu získám představu u zápisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
30.3.19 13:31

@Donata A někdo ze školky nemá starší ditě ve škole? Ono strašně záleží, na jakou učitelku tvé dítě natrefí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
30.3.19 17:57

@Kakachna to dopředu stejně nezjistím, koho dostaneme. Doufam, ze prave při zápisu by mohly být učitelky, které budou mít prvňáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí