4leté dítě málo jí

7674
24.3.19 15:18

Dcera necelé tři roky, dneska měla ráno v 6:30 UM (120), kolem 9 jsme dělali vajíčko, stačilo ji dva kousky, a kolečko okurky. Oběd byl ve 12:30…říkala že má velký hlad. Tak měli jsme brambory, zeleninu a filé… snědla pidi midi, dokupy pět šest lžiček. Teď mi říkala že má hlad, tak teda dvě kolečka okurky… a už hlad zase není. Nabízela jsem hrozno, jablko…neee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40
24.3.19 15:22

Kdyz mi opravdu nic neji, tak vzdycky pomůže akorat Happy Meal, ale praktikuji jen ve výjimečných případech. Uz nevim co bych ji uvařila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
24.3.19 15:28

Mne dcera v tomto veku zacala s jidlem taky vymyslet, uz je to cca rok a trochu se to lepsi. Vetsinou ma problem jist nejake michanice, masove smesi, polite testoviny apod, obcas z ni silim, kdyz tu vyvaruju a pak vidim, jak krci nos :cert: kazdopadne mame pravidlo, ze aspon neco z jidla sni, treba prilohu nebo aapon maso apod. Sladkosti jsou samozrejme pase, pokud neji. Kazdopadne bylo obdobi, kdy jsem mela u jidla chut ji proplesknout, jak se v tom nimrala :roll: zkousela jsem jit cestou, ze jsem se ji i ptala, co varit, ale stejne to pak nejedla. Takze jsem to vzdala a brala to tak, ze kdyz neji, tak at si neji a casem se to zlepsilo samo.

• Citovat
  • Upravit
4155
24.3.19 15:57

@illon Zaujalo mě, jak píšeš, že si dá dvě lžičky a už letí pryč. To na mě zkoušela dcera kolem třetího roku,neměla čas se najíst, musela tohle a tamto s ne sedět u stolu a jíst a marnit čas. Takže když jíme (jedná se o hlavní jidla), sedíme společně u stolu a nikdo nikam neodbíhá, ani mi dospělí. Kdo už nechce jíst, nemusí. Ale nikam nejde, počká na ostatní. Pak společně sklidíme ze stolu a pak si může jít každý kam potřebuje. Zkus nastavit pravidla, už to není mimino. Na jídlo by měl být klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.3.19 16:01
@Murka píše:
@illon Zaujalo mě, jak píšeš, že si dá dvě lžičky a už letí pryč. To na mě zkoušela dcera kolem třetího roku,neměla čas se najíst, musela tohle a tamto s ne sedět u stolu a jíst a marnit čas. Takže když jíme (jedná se o hlavní jidla), sedíme společně u stolu a nikdo nikam neodbíhá, ani mi dospělí. Kdo už nechce jíst, nemusí. Ale nikam nejde, počká na ostatní. Pak společně sklidíme ze stolu a pak si může jít každý kam potřebuje. Zkus nastavit pravidla, už to není mimino. Na jídlo by měl být klid.
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.19 16:14

@illon dneska jsem zakládala stejnou diskuzi. Synovi je skoro 5 a taky nejí.
Sedí s námi u stolu a ječí, že to je hnusné, že to nemá rád. Pokud ochutná, tak často plive.
Za poslední rok přestal jíst většinu věcí, které mu dřív nevadily.
Na nějaké zástupné věci se u nás nehraje. 2-3× týdně udělám večeři, kterou vím, že sní. To je buď rizoto, brokolice se sýrem nebo nějaký zeleninový salát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML