Dát dítě s kašlem do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14690
5.12.23 10:33
@kocourGarfield píše:
@Janča6 tak v době Covidu jsme měli děti doma všichni a tedy že bych na to vzpomínala s prstem v nose si moc nepamatuji.
Bylo to šílený, hlavně ty začátky. Online výuka 3×, práce až nad hlavu. Zlaté druhé uzavření, to to aspoň už fungovalo ( ne že bychom toho pracovně měli min ).

V roce 2020 jsem nastesti mela vsechny deti mladsi 6 let. Dasli rok online vyuka prvnacky a k tomu doma dalsi 3 deti, to byla pohodicka. Ale nepracovala jsem. A ucitelka to mela skvele zmaknute.

Vloni jsem dceru od toho prosince do brezna ucila sama. Ucitelka jen zadavala ukoly, psala mi cisla probranych stranek. K tomu casto byly doma ostatni nemocne deti. Narocne to bylo tim, ze dcera v horeckach treba tyden nedelala nic a pak se ji to silene nastradalo a ona z toho byla hodne spatna, vubec se ji do toho nechtelo.

3× online vyuka a k tomu prace doma, to muselo byt strasne 8o :(

Nejake 2 nebo 3 tydny doma se skolkovym ditetem a jeho mladsim sourozencem jsou prece uplne v pohode. A prvni rok skolky je to normalni, s tim by mel kazdy pocitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
5.12.23 10:46
@Mellory17 píše:
Ahoj, dcera nastoupila v září do školky, od ty doby bývá dost často nemocná, odchodila zatím jenom jediný měsíc v kuse, jinak to byla vždy 14 dni školka a týden nebo déle doma.
Teď už 1,5 týdne doma, už má pouze chraplavý kašel, hlavně teda ráno, přes den jak kdy.
Zatím jsem po mateřské na ÚP, takže není problém, aby byla dcera doma, spis mě se chci zeptat, jestli dáváte dítě do školky i s kaslem? Není to o tom, ze bych ji doma nechtěla, ale ze se tam už těší a doma se nudí a až na ten občasný kašel ji nic není.
Takže nevím jestli ji ještě do konce týdne omluvit a nebo ji tam zítra už poslat.

Tak když nemusíš do práce, tak bych jí tam nedala. A na nudu jí můžeš vzít někam ven na procházku postavit sněhuláka, když je teď sníh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2419
5.12.23 10:59

Mně syn kašlal i několik týdnů, doktorka mu dělala testy a řekla, že je zdravý, akorát mu tam vyšly vyšší nějaké hodnoty, které značí dispozice k alergiím, a proto se ten kašel vleče, i když už není nemocný :nevim: Takže pak už jsem ho dávala, když kromě odkašlávání nejevil žádné další známky nemoci. Konzultuj to s lékařkou, to je nejspolehlivější cesta 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.23 11:58

Jestli jsi doma tak bych ji ještě doma pár dnů nechala. Ale je pravda že u nás se to s tím kašlem vleče i několik týdnů a to teda když jenom někdy zakašle tak do školky dám. To bych děti měla doma pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
5.12.23 12:46

Pokud nemusíš do práce tak bych ji nechala doma. Ale přesně jak píšou holky, dřív sem nechávala dceru doma dokud nebyla úplně zdravá klidně ty 2 týdny ale vždycky jsme přišli do školky a spoustě dětem tekl sopel, byli úplně zahlenění a nikdo to neřešil. Dcera po týdnu ve školce mohla zas zůstat doma :roll: :cert: co sem ale nastoupila do práce, tak už to tak nejde, takže pokud má hustou rýmu, nebo hlenovitý kašel tak zůstává doma ale pokud se vysmrká 4× za den nebo párkrát zakašle po nemoci tak už prostě jde taky a už se s tím taky tak nepářu jak na začátku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
5.12.23 14:26

@Medvidek23 až budu chodit do práce, tak to taky takhle nepujde, to je mi jasné, ale když ta možnost zatím je, tak toho vyuziju. Kamarádka má stejně starou dceru a měla ji doma za celou dobu jen jednou na 14 dni, jinak ji tam dává s kaslem i rymou a vůbec to neřeší, ale ona teda chodí do práce, ale hlídání muže mít u rodičů, což já nemám, bydlí daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
5.12.23 14:31

@Mellory17 v tom případě si myslím, že by ale u kamarádky taky mohli zasánout i učitelky, pokud má nějakou škaredou rýmu nebo kašel. :( chápu že to nejde vždycky ale my ostatní taky musíme být občas doma :mavam: je to ale těžký soudit no, máme ve školce samoživitelku bez možnosti hlídání a taky tam dítě nechává prostě pořád no :nevim: to už je asi pak na každém jak to zváží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
5.12.23 14:45

@Medvidek23 ucitelky ji právě tenkrát řekly ať dceru nechá minimálně týden doma, jinak by ji tam dávala snad i nemocnou.
Ale když někdy vidím ty děti ve třídě kam chodí dcera, tak tam taky kaslou, posmrkavaj, trosku si připadám, ze dcera je jediná, která je fakt poctivě doma, když ji něco je 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
5.12.23 20:16

@Mellory17 jo taky sem si tak potom připadala ze my jsme jediný poctivě doma a ostatní chodí pořad 😂 nebo abych nepřeháněla tak ne jediný ale třeba 3-4 rodiny jsme byli 🙏 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
6.12.23 19:55

Já do školky nedávám jen v případě teploty. Rýmu a kašel má teď syn pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
6.12.23 20:35

@Dollorres jo to souhlasím. A když jsme v šatně, naštěstí tam teda chrchlaji všichni, tak to fakt nikdo neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
6.12.23 21:43
@hulala píše:
@Dollorres jo to souhlasím. A když jsme v šatně, naštěstí tam teda chrchlaji všichni, tak to fakt nikdo neřeší.

Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Přijde mi, že na webech jsou všichni radikální ohledně rýmičky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
6.12.23 22:03

Tak ono jde o to jaký ten kašel má. Pokud je to postinfekcni, muze kaslat klidně i měsíc…to je nesmysl ji nechávat doma. Ale pokud kašle hodně, zhoršuje se to, to tak je něco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
6.12.23 22:13

@Dollorres jo,mě tohle docela štve, přijde mi, že je to specialita Česka. Vždycky si říkám co by bylo, kdyby i dospělí byli s rýmou doma :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
6.12.23 22:57

Nakonec se to dceři zlepšilo, dneska už jen párkrát zakaslala, takže si myslím, ze do ty školky klidne mohla jit, ale nevadí, aspoň vim, ze bude zdravá na 100% ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí