Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcera nastoupila v září do školky, od ty doby bývá dost často nemocná, odchodila zatím jenom jediný měsíc v kuse, jinak to byla vždy 14 dni školka a týden nebo déle doma.
Teď už 1,5 týdne doma, už má pouze chraplavý kašel, hlavně teda ráno, přes den jak kdy.
Zatím jsem po mateřské na ÚP, takže není problém, aby byla dcera doma, spis mě se chci zeptat, jestli dáváte dítě do školky i s kaslem? Není to o tom, ze bych ji doma nechtěla, ale ze se tam už těší a doma se nudí a až na ten občasný kašel ji nic není.
Takže nevím jestli ji ještě do konce týdne omluvit a nebo ji tam zítra už poslat.
Nechat doma
dcera přinesla domů kašel a já mám z toho zápal plic, protože špatná imunita atd. Takže když vidím, že někdo, kdo nemusí do práce, dává polonemocne dítě do školky, tak jdu do vývrtky.
Urcite nedavat do skolky! Jak kvuli ni, tak s ohledem na ostatni. A mesic v kuse je jeste dobre ![]()
@Mellory17 píše:
Ahoj, dcera nastoupila v září do školky, od ty doby bývá dost často nemocná, odchodila zatím jenom jediný měsíc v kuse, jinak to byla vždy 14 dni školka a týden nebo déle doma.
Teď už 1,5 týdne doma, už má pouze chraplavý kašel, hlavně teda ráno, přes den jak kdy.
Zatím jsem po mateřské na ÚP, takže není problém, aby byla dcera doma, spis mě se chci zeptat, jestli dáváte dítě do školky i s kaslem? Není to o tom, ze bych ji doma nechtěla, ale ze se tam už těší a doma se nudí a až na ten občasný kašel ji nic není.
Takže nevím jestli ji ještě do konce týdne omluvit a nebo ji tam zítra už poslat.
Pokud si čas od času odkasle, tak bych do školky dala. Nedávám, když kašle při spaní a pokud kašle celý den. Nicméně tak 2 týdny zpátky jsem sama řekla učitelce, že pokud by se jí to nezdálo (dítko bylo týden doma a odkaslalo párkrát za den), ať mi okamžitě volá, že pro dítě hned někoho pošlu. Ze začátku jsem dítě nechávala doma furt, ale upřímně mám dost toho, že v šatně každý den slyším několik dětí s fakt šíleným kašlem nebo se soply lítající na všechny strany a nikdo to neřeší ![]()
@Mellory17 píše:
Co řekla doktorka? ![]()
Přesně, dávám do školky dítě zdravé a vytáčí mě, co tam občas vidím. Když máš tu možnost, vůbec bych to neřešila. Aspoň se pořádně doléčí a hned zase něco nechytí.
Nikdy jsem nedala nemocne dite do skolky. Ani s rymeckou. Do skolky patri jen zdrave deti
Když jsi doma a nepotrebujes do práce, nechala bych ji ještě do konce týdne doma. Dcera měla nedávno taky docela dlouho tohle pokaslavani a trvalo to, než se toho úplně zbavila. Ale kaslala třeba když behala nebo tak, ve školce ráno cvičí, pak lítají venku, takže mi bylo jasný, ze by tam při tehle činnostech ještě kaslala, tak zůstala doma. Hlavně mi přijde lepší, ze je dítě fakt vylecene a tělo odpocate a zregenerovane aspoň trochu. Než když jde do školky 100% nedolecena, pak muze snaz zase chytit něco dalšího. ![]()
V od ty doby co v září nastoupila, tak je doma každou chvíli, jenom teda odchodila cely listopad, tak uz jsem byla šťastná, ze má od těch nemoci klid, ale asi jsem to zakrikla.
Ten kašel má fakt jen rano po probuzení, pak párkrát za den si odkasle. Spis se bojím toho, ze je ucitelky berou ven na hřiště a tam je nechají litat a valet ve sněhu a to po nemoci fakt není zrovna ok.
@PastikaJatrova @Dadda8 Jo, to me taky hrozne stve ![]()
Jinak jsem jednou mela deti doma 7 tydnu. Prestoze jedno bylo zdrave a druhe nemocne, ale vubec se tak necitilo, nebylo nakazlive a do skoly by rado slo. A kdyz v patek konecne doktorka dovolila, ze od pondeli muze jit do skolky, tak v nedeli prisla SMS ze skolky, ze kvuli covidu je skolka do odvolani uzavrena. Byl to brezen 2020. A skolka se do konce roku neotevrela. Resp. otevrela, ale jen pro deti obou pracujicich rodicu. A ja mela jeste 2letou dceru.
Jindy zase deti nechodily do skolky vic nez 2 mesice v kuse kvuli tezkemu urazu jedne dcery. A protoze jsem k tomu nechtela tesit nejakou jeji virozu a vedela jsem, jak nemocne deti do skolky chodi, tak nechodila ani nezranena dcera.
A vloni byla nejstrasi tretacka od pulky prosince do konce brezna ve skole celkem 9×. A to bylo obzvlast vyzivne, delat s ni nemocnou veskerou skolu.
Takze 1,5 tydne doma je pohodicka. S detmi byva hur. Chapu, ze se tesi do skolky, ale to se neda nic delat. Neni uplne zdrava a snadno tam chytne neco dalsiho od dalsich nemocnych. Kdyz nema horecku, muzete chodit na chvili ven, nejakou zabavu vymyslite ![]()
Nechat doma, zvlášť když nemusis do práce. Dat ji do skolky by bylo sobecké vůči ostatním rodičům, jejichž děti by nakazaila a kteří musí do práce. A měsíc v kuse je teda luxus, na to ze letos nastoupila
u nás první rok byl týden školka, dva týdny nemoc a furt dokola ![]()
Já bych omluvila. Nemoce jsou teď všude. U nás ve školce jede Covid momentálně.
@Janča6 tak v době Covidu jsme měli děti doma všichni a tedy že bych na to vzpomínala s prstem v nose si moc nepamatuji.
Bylo to šílený, hlavně ty začátky. Online výuka 3×, práce až nad hlavu. Zlaté druhé uzavření, to to aspoň už fungovalo ( ne že bychom toho pracovně měli min ).