Dát do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.9.21 11:57

Mne se nechtelo tvrdit jak je dite nemocne, kdyz neni, mi rekne ze ji musi vysetrit, tam prijdu a bude jen pristydla, dnes ordinovala jen do 11, tak to nestihnu. Holt teda budu muset zitra, ale pokud mi da potvrzrni, ze do skolky muze, tak ji povezu do skolky a donorace stejne prijdu pozde. Za me bych ji i dala, proste pfistydla jako xkrat za podzim a zimu..e kdyz ji ve skolce odmitaji.. :roll:

Njn, priste vim, mela jsem jit hned, ale nechtelo se mi s ni mezi ty nemocne, nakonec stejne musim.

• Citovat
  • Upravit
85261
30.9.21 11:58

Priste po telefonu rict horsi nalez. Nebo si jit sednout do te cekarny. Ale pocitat s moznosti, ze pujde do te skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 11:59
@Pidulka1991 píše:
Co to máte za doktorku? U nas se muso chodit na cas v čekárně max 2 nemocní a vždy volat. A fakt se mi nestali, ze bychon tam čekali hodinu. Vždy max 10 minut.

U nas se musi volat, alw pak tam prijdes a ma tam beztak x lidi a kazdy je tam vecnost..

• Citovat
  • Upravit
85261
30.9.21 12:00

No jo, tak to bohuzel nekdy chodi. Urcite to nebude poprve a naposled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85261
30.9.21 12:00

Manzel cekal u detske v Nemecku naposled 2,5 hodiny mezi samymi nemocnymi decky. Zitra kontrola, to bude to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76069
30.9.21 12:03
@Veru1987 píše:
To já vím… ale že by se třeba chtěla zakla. uléjvat a tak…

jo, chápu, ale doktorce je tohle přece jedno, ona není zakladatelky zaměstnavatel, ani jí tu očr neplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
30.9.21 12:04

U nas se to dost kvůli covidu zpřísnilo, dřív nebyl problém lehce nastydle dítě dát do školky, ale ted jo a naše doktroka s evždy optá a pokud děo nemá příznaky jako zelená rýma, teplota, nechrastí mu na hrudi, tak sama řekne, klidový režim a dá očr na 2-3 dny..co má člověk dělat, tohle neni nemoc, ale chápu, že ve školce ho nechtějí, naštěstí naše doktorka je rozumná a pozve si nás jen v uvedených případech nebo pokud se toto opakuje brzy po sobě nebo často..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101514
30.9.21 12:11
@stinga píše:
jo, chápu, ale doktorce je tohle přece jedno, ona není zakladatelky zaměstnavatel, ani jí tu očr neplatí

Takze myslis, ze když to platime my vsichni, tak ma vystavovat ocr kazdemu, kdo si zavola :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
30.9.21 12:17
@j.a.n.i1 píše:
Takze myslis, ze když to platime my vsichni, tak ma vystavovat ocr kazdemu, kdo si zavola :think:

tak at si pak matky nestěžuji, že děti chodi s nudlí u nosu do školky..jako narovinu řekne, děcko je přistydle, ale ve školce ho nechtěji a ona ho tam musí vláčet, aby doktorka řekla, jo máte pravdu je jen přistydle, jde o jeden den, přes víkend se doleží a v po ok, takhle se akorát rozjede nebo nakazí další děti.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76069
30.9.21 12:26
@j.a.n.i1 píše:
Takze myslis, ze když to platime my vsichni, tak ma vystavovat ocr kazdemu, kdo si zavola :think:

to jsem přece nepsala, jen to, že doktorka má úplně stejnou práci s vystavením očr na 1 den jako na 9 dní, a že doktorce je jedno, jestli je matka na očr 1 nebo 9 dní, doktorka má zájem o uzdravení dítěte, ale kdyby byla s dítětem babička, která očr nepotřebuje, je jí to také jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
30.9.21 12:37

Naše pediatra je toho názoru, že pokud je dítě nastydle či má nějakou virozu, nebo něco podobného, tak je mu nejlépe doma, v posteli a nemá smysl tahat jej do ordinace a OCR vystavi na požádání. S tím, že kdyby se to zhoršilo, nebo se to po pár dnech nelepsilo, tak bude chtít dítě vidět. Tento přístup mi přijde rozumný, sama si mohu rozhodnout, zda s dítětem přijdu, či ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76069
30.9.21 12:40
@j.a.n.i1 píše:

a ještě něco k tomu - lékař pro dospělé vystavuje PN také po telefonu, když nahlásíš covidové příznaky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
30.9.21 12:43
@Beckyttine5 píše:
Naše pediatra je toho názoru, že pokud je dítě nastydle či má nějakou virozu, nebo něco podobného, tak je mu nejlépe doma, v posteli a nemá smysl tahat jej do ordinace a OCR vystavi na požádání. S tím, že kdyby se to zhoršilo, nebo se to po pár dnech nelepsilo, tak bude chtít dítě vidět. Tento přístup mi přijde rozumný, sama si mohu rozhodnout, zda s dítětem přijdu, či ne

to je super přístup, chápu, že kdyby chtěla očr co měsíc, že ji to přijde divné, ale když chce na jeden den, v pátek, aby se děcko doleželo, ono už třeba je uplně ok, občas kýchne, ale hned pustit do kolektivu..ten pátek a víkend by byl ideal nehcat děcko ještě v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
30.9.21 16:43
@astoret píše:
to je super přístup, chápu, že kdyby chtěla očr co měsíc, že ji to přijde divné, ale když chce na jeden den, v pátek, aby se děcko doleželo, ono už třeba je uplně ok, občas kýchne, ale hned pustit do kolektivu..ten pátek a víkend by byl ideal nehcat děcko ještě v klidu.

Tak třeba známý tohle zneužíval a bral si OCR na zdravé děti, které normálně zavezl do školy a pak měl volný den pro sebe.. Dost mi to vadilo, ale nastesti už jsou jeho děti větší, tak už toho zneužívat nemůže.. U něj vím, že tam třeba zavezl dceru, že má bolesti břicha, nebo ji bolí záda, vzal si to třeba na týden, a pak tam jel bez ní, že se ty problémy vrátily..
A jiný známý šel k praktickému lékaři, kde řekl, že ho propustili z práce, a že by si měl nyni vybírat dovolenou, což by si raději nechal proplatit a dostal neschopenku na záda. Čímž samozřejmě nechci říct, že by to zakladatelka zneuživala, naopak - dnes to hodně lékařů neřeší a napíšou cokoliv, tak nevidím důvod proč to nenapsala na 1 den pro dítě, které se právě dolecuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
30.9.21 22:06

Upřímně, taky se mi nelíbí ry ordinace po telefonu a automaticky vypisování OČR, případně PN, když člověk zavolá, že dítě nebo on sám ma rýmu, kašel a teplotu. Myslím si, že se to dost zneužívá už celé 2 roky a lékař by měl nemocného vidět.

Na druhou stranu ordinace pediatrů jsou teď plné. Málokde funguje svižný objednací systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí