Dát do školy, nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5099
23.4.15 11:02

Dala bych.
mam oba kluky v breznu a dubnu a sli v sesti letech, taky oba nesoustredeni, ten strasi je letos ve treti a je stale docela nepozorny. Ale oba pracuji na jednicky a dvojky, takze jsem rada, ze jsem odklad nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.4.15 11:10
@Lavvazza píše:
@Kakika
Do PPP jsme šla z vlastního rozhodnutí, protože jsem právě váhala nad odkladem.
Ještě mi v PPP nabídly nultou třídu, ale tam jsou prý samý cizinci. co se potřebujou pořádně naučit česky. Tak to nic..

Tak pokud ani ze školky nebyly indicie, že by měl být problém, tak bych ho tam opravdu dala. Možná že doma se zdá být velmi hravý a nesoustředěný, ale ve školce se chová úplně jinak (takže je i pravděpodobné, že školu bude zvládat taky tak). Zkus se ještě zeptat učitelky, jestli si nemyslí, že je syn na první třídu nezralý…ona ho zná trochu jinak, než ty a většina jich dokáže případný problém odhalit a naznačit rodiči, že by odklad byl ku prospěchu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24151
23.4.15 11:18

@Lavvazza, nejsem odborník, ale do školy bych dítě dala (i své kdyby bylo takové). Ono je opravdu otázka, zda by za rok byl více pozorný či ne. Také otázka je, zda by se ve škole za rok nenudil a tím více by rušil a byl ještě více nepozorný.

Také bych se třeba zaměřila na to, zda to co ho opravdu baví, dělá s nějakým zaujetím, či si ještě nenašel nic co ho třeba baví apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16181
23.4.15 11:27

Jestli je chytrý a šikovný, jen nepozorný, tak to bude příští rok horší, protože úkoly bude zvládat rychleji než ostatní, a nudící se nepozorňák bude rušit mnohem víc. Dala bych letos, když ho zaujme učitelka, může se jeho chování výrazně změnit. Já znám chytrou holčičku, která byla ve školce takový flegmatik, že odmítala dělat půlku věcí jen s pokrčením ramen, tresty ji nezajímaly, soutěžit s dětmi odmítala, sice se nevztekala, ale prostě na všechno dlabala. V první třídě jí do oka padla učitelka a z holčičky je soutěživý premiant, co poslechne na slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56287
23.4.15 12:36

@Lavvazza dala bych. Mám taky březnovýho kluka a nedovedu si představit, že by byl ještě rok ve školce aniž by k tomu byl nějaký opravdu závažný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.4.15 09:45

@Kakika
No právě, že učitelka mě nahlodala, protože mi řekla, že by ho nedala. Že je nepozorný, a ještě hodně hravý. Když se ho na něco zeptá tak neodpoví, přitom to ví. A právě nad tím posledním přemýšlím. Protože když si představím, že by tohle dělal ve škole tak je to škoda. Prostě když ve škole učitelce nebude odpovídat, bude mít blbý známky a to je docela škoda, když vím, že to fakt umí. :nevim: :nevim:
Asi by měl mít víc sebejistoty nebo nevím, anebo je mu to šumák on je občas takový flegmouš…

Jinak ve školce scény nedělá těší se tam, děti a kolektiv má rád. Ale udržet pozornost to už je horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
24.4.15 09:55

@Lavvazza Hmm, a co když bude nepozorný dalších patnáct let… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
24.4.15 10:54
@Lavvazza píše:
Když se ho na něco zeptá tak neodpoví, přitom to ví. A právě nad tím posledním přemýšlím. Protože když si představím, že by tohle dělal ve škole tak je to škoda. Prostě když ve škole učitelce nebude odpovídat, bude mít blbý známky a to je docela škoda, když vím, že to fakt umí. :nevim: :nevim:

Ony učitelky (dobré učitelky) poznají, jestli dítě ví nebo neví :think: není jejich zájmem (rozhodně ne v 1. třídě) rozdávat 5, jen proto, že dítě neodpovědělo okamžitě :roll:
A to, že dítě ví, ale neodpoví nebo se samo nepřihlásí, to dělají mnohé ještě ve 3. třídě :roll: pak od 6. do 9. to dělají téměř všechny :mrgreen:
Rok odklad by dle mého v tom nic nezměnil, spíš si myslím, že by mohl ještě více uškodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin