Kontrolují školky zaměstnavatele?

93
23.4.15 07:58

kontroluji skolky zamestnavatele

Ahoj, v soucastne dobe tu probihaji zapisy a premyslim co napsat do prihlasky. Mate nejaka zkusenost y tim, jestli MS overuji zamestnavatele? Mam moznost se domluvit s kamaradem, ktery pracuje ve firme, ze me bude kryt a napisu do prihlasky ze u nich pracuju jako asistentka. Bojim se, ze by mi snizilo sanci na prijeti, kdybych tam uvedla, ze sem bez prace. Diky za nazorY =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
23.4.15 08:03

@Misakebek u vás k tomu přihlížejí? Po jisté kauze by již školky neměly přihlížet k tomu, jestli rodiče chodí do práce. Nejdřív se podívej na podmínky vaší školky, u nás se třeba bere jen podle bydliště a věku ;)

• Citovat
  • Upravit
3074
23.4.15 08:05

Co já vím, tak se k tomu přihlíží, ale jen v případě, že je ve školce přetlak. Pak dostanou přednost maminky, co pracují. Ale je fakt, že spíš dostávají přednost před těmi, které jsou ještě na mateřské s dalším dítětem. Pokud si hledáš práci, tak by to snad problém být neměl. Jestli kontrolují zaměstnavatele, tak to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
23.4.15 08:10

To u nas rozhoduje taky, ale kdybych si mohla podat treba 10 prihlasek, asi bych to neresila. Problem je, ze tu je vsude strasnej naval a reditelka bude mit 10 stejnych deti a u jednoho uvidi ze je matka doma, no tak da prednost tem pracujicim. Rekla bych ze ro vahu ma, ale nevim hlasime se letos poprve, proto se ptam =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
23.4.15 08:10

U nás jsem potřebovala razítko od zaměstnavatele, ale nikdo nekontroluje jestli tam pracuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.4.15 08:16

@Majdina82 nemusí být pravda, že k tomu přihlížejí. U nás se hlásí cca 90-100 dětí a berou 40. Moje dítě vezmou, sousedky ne. Sousedka pracuje, já jsem doma s mladším, ale moje dítě je starší.

• Citovat
  • Upravit
13837
23.4.15 08:19

U nás je to fuk, záleží na věku a bydlišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
23.4.15 08:21

Tak tam napiš, že nastupuješ k 1.9. a máš to, ne? U nás se třeba k tomu vůbec nepřihlíží, kritéria jsou stanovená jasně a zaměstnání rodičů tam není- navíc pokud si práci hledáš, tak to místo ve školce potřebuješ, to snad musí být jasné i paní ředitelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
23.4.15 08:25

Diky za rady, necham to pro cisty svedomi asi tak jak to je a uvidi se =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.15 08:58

Kritéria přijetí do školek jsou všeobecně nesmyslné - matka přece ví, proč chce své dítě dát do školky… Zrušila bych je.
Ale chápu i tu druhou stranu, že nejsou nafukovací :-(
Jinak schvaluji tvé rozhodnutí, pro čisté svědomí bych se rozhodla asi stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1330
23.4.15 09:05

V přihlášce máme kolonku kde zaškrtáváte, že školce podáváte pouze pravdivé údaje, pokud by jsme Vaše dítě přijali a pak bychom zjistili, že Vaše údaje jsou falešné, myslím, že pan ředitel by neváhal místo Vás vzít někoho jiného, ale to je pouze můj osobní názor…u nás ve školce se neřeší zda li jste na úřadu práce nebo jste zaměstnaná, hlavní kritérium je bydliště a věk dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
23.4.15 09:36

Školky nekotrolují zaměstnavatel ;) a já to taky tak měla, že mi dal razítko taťka, že u něj pracuji. Příhlíží se na to.Je to lepší. Určitě si razítko zajisti, dokonce mi to poradila ředitelka školky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
23.4.15 09:37

U nás se to bere v jedné školce jako zásadní kritérium - tam i do přihlášky chtěli kontakt na zaměstnavatele. Začarovaný kruh - školka nevezme dítě, když nemáš potvrzení z práce a práci si tu nenajdeš, protože nemáš pro dítě školku. :zed: Uvedla jsem tam „domluvené“ zaměstnaní. Ale nikdo to neověřoval. Nakonec nás předali (s neteří) do druhé školky, kde se jen zeptali, co budu dělat od září. Ale pokud vím, tak v té první vzali dítě, kterému byly tři až v květnu, matka na RD a otec na ÚP. :? Neteř odmítli s tím, že jí nemůžou držet místo, když je až březnová. :roll: Takže co mají na papíře a skutečný stav věci jsou naprosto odlišné věci. Ale obecně je to 40b dolů, když nepracují oba rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
23.4.15 09:43

U nas je uvedeni zamestnavatele dobrovolny udaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
23.4.15 10:31

U nás rozhoduje pouze věk, bydliště, sourozenec v MŠ. Ostatní je prý diskriminační, jsem teda z Brna, máme tu centrální elektronický zápis a stejná pravidla pro všechny MŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin