Dát do školy, nebo ne?

103
23.4.15 09:59

Dát do školy nebo ne?

Ahoj,
Už víc jak 14dní po návštěvě PPP přemýšlím jestli dát kluka do školy nebo ne.
Ted v březnu mu bylo šest, podle PPP je chytrý a umí vše co má předškolák umět, tudíž nevidí důvod k odkladu. JENŽE…
Je hrozně nepozorný a dost hravý a kamarádka mě nahlodala, že zrovna stou nepozorností to může být ve škole problém(zrovna ted si s druhákem „užívá“tu jeho nepozornost) je to prý docela peklo.
PPP mi řekli, že je to jen na mě to rozhodnutí. Jen mi doporučily ho do školy dát, a že je nepozorný je prý díky tomu, že nechodil úplně pravidelně do školky. Tudíž tak zcela nenavyknul kolektivu. Což je pravda letošní rok je trochu divočejší s docházkou, ale zase žádná hrůza…
Navíc vidím, že nevydrží dlouho u ničeho sedět, tak si to potom neumím představit jak by to měl ve škole :?

Co by jste dělaly na mém místě?? Daly by jste do školy nebo nedaly??
Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
23.4.15 10:03

@Lavvazza Dala bych. Pokud ho to školka nenaučila doteď, nebude to za rok o moc lepší. Ve škole s ním bude učitelka ze začátku bojovat, ale podle mě se to tam naučí velice rychle. Škola dělá divy i s naší přecitlivělou dcerou. Ve školce mi říďa tvrdila, že není socioemočně zralá, přesto jsem ji dala, protože jsem nechtěla, aby jí v první tříde bylo 7,5 roku. A jsem ráda, že jsem to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
23.4.15 10:07

Dala bych do skoly. Myslim, ze nepozornost snad neni duvodem k odkladu. Aspon se ji ve skole nauci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.4.15 10:10

@Ivca80
No kamarádka právě se svým synem kvůli nepozornosti zápasí a varovala mě, že si mám na toto dávat pozor. Že je to ve škole dost peklo, tak právě váhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
23.4.15 10:13

Taky bych dala. On se to ve skole nauci a nemyslim se ze by ten rok ve skolce neco zmenil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
23.4.15 10:20
@Lavvazza píše:
@Ivca80
No kamarádka právě se svým synem kvůli nepozornosti zápasí a varovala mě, že si mám na toto dávat pozor. Že je to ve škole dost peklo, tak právě váhám.

Jenže kamarádka má syna už ve druhé třídě a stejně se ještě pozornosti nenaučil. Co by u nich řešil jeden rok odkladu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
23.4.15 10:29

Já bych dala do školy, když je nepozorný teď, tak rok doma (nepíšeš, jestli by byl ve školce nebo doma) ho nezklidní, naopak byl by starší a ještě hůř by se mu chtělo přizpůsobovat kolektivu a tomu, že musí sedět v lavici a nevyrušovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.4.15 10:32
@Lavvazza píše:
@Ivca80
No kamarádka právě se svým synem kvůli nepozornosti zápasí a varovala mě, že si mám na toto dávat pozor. Že je to ve škole dost peklo, tak právě váhám.

V PPP by nejspíš odhalili, kdyby měl poruchu soustředění (nebo si to jen naivně myslím? :lol: ). Kamarádka byla se svým synem v PPP? Možná právě on nějakou poruchu má, přeci jen je v druhé třídě a stále nepozorný…
Pokud pepsina tvrdí, že není důvod nedat, tak bych normálně dala. Do poradny jste šli z vlastního rozhodnutí, nebo vás tam nasměrovala školka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
23.4.15 10:34
@Lavvazza píše:
@Ivca80

Dala bych. Bude mit prakticky 6,5 a v prvni tride se uci akorat tak velky prd. Pocitaji do deset, po poleti do dvacet :roll: To umi dneska kdejakej triletak. V podstate se uci v klidu sedet v lavici, mam z toho takovy pocit…
Kdyz nastoupi v 7,5 letech :roll: Tak se tam bude akorat tak nudit a bude delat hovadiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.4.15 10:38

Taky bych dala. V první třídě to nevypadá tak, že tam dítě 45 minut nehnutě sedí s rukama za zády, určitě bych se toho nebála. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.4.15 10:46

@Kakika
Do PPP jsme šla z vlastního rozhodnutí, protože jsem právě váhala nad odkladem.
Ještě mi v PPP nabídly nultou třídu, ale tam jsou prý samý cizinci. co se potřebujou pořádně naučit česky. Tak to nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
23.4.15 10:52

Dala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.4.15 10:55

Taky bych ho tam poslala. Pokud vyloženě není nezralý, byl by rok ve školce ztráta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
plšík
23.4.15 11:01

Taky bych asi dala na na doporučení PPP a do školy ho poslala. Časem se určitě zklidní…

• Citovat
  • Upravit
5099
23.4.15 11:02

Dala bych.
mam oba kluky v breznu a dubnu a sli v sesti letech, taky oba nesoustredeni, ten strasi je letos ve treti a je stale docela nepozorny. Ale oba pracuji na jednicky a dvojky, takze jsem rada, ze jsem odklad nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin