Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Už víc jak 14dní po návštěvě PPP přemýšlím jestli dát kluka do školy nebo ne.
Ted v březnu mu bylo šest, podle PPP je chytrý a umí vše co má předškolák umět, tudíž nevidí důvod k odkladu. JENŽE…
Je hrozně nepozorný a dost hravý a kamarádka mě nahlodala, že zrovna stou nepozorností to může být ve škole problém(zrovna ted si s druhákem „užívá“tu jeho nepozornost) je to prý docela peklo.
PPP mi řekli, že je to jen na mě to rozhodnutí. Jen mi doporučily ho do školy dát, a že je nepozorný je prý díky tomu, že nechodil úplně pravidelně do školky. Tudíž tak zcela nenavyknul kolektivu. Což je pravda letošní rok je trochu divočejší s docházkou, ale zase žádná hrůza…
Navíc vidím, že nevydrží dlouho u ničeho sedět, tak si to potom neumím představit jak by to měl ve škole ![]()
Co by jste dělaly na mém místě?? Daly by jste do školy nebo nedaly??
Děkuji za odpovědi ![]()
@Lavvazza Dala bych. Pokud ho to školka nenaučila doteď, nebude to za rok o moc lepší. Ve škole s ním bude učitelka ze začátku bojovat, ale podle mě se to tam naučí velice rychle. Škola dělá divy i s naší přecitlivělou dcerou. Ve školce mi říďa tvrdila, že není socioemočně zralá, přesto jsem ji dala, protože jsem nechtěla, aby jí v první tříde bylo 7,5 roku. A jsem ráda, že jsem to udělala.
Dala bych do skoly. Myslim, ze nepozornost snad neni duvodem k odkladu. Aspon se ji ve skole nauci, ne?
@Ivca80
No kamarádka právě se svým synem kvůli nepozornosti zápasí a varovala mě, že si mám na toto dávat pozor. Že je to ve škole dost peklo, tak právě váhám.
Taky bych dala. On se to ve skole nauci a nemyslim se ze by ten rok ve skolce neco zmenil.
@Lavvazza píše:
@Ivca80
No kamarádka právě se svým synem kvůli nepozornosti zápasí a varovala mě, že si mám na toto dávat pozor. Že je to ve škole dost peklo, tak právě váhám.
Jenže kamarádka má syna už ve druhé třídě a stejně se ještě pozornosti nenaučil. Co by u nich řešil jeden rok odkladu??
Já bych dala do školy, když je nepozorný teď, tak rok doma (nepíšeš, jestli by byl ve školce nebo doma) ho nezklidní, naopak byl by starší a ještě hůř by se mu chtělo přizpůsobovat kolektivu a tomu, že musí sedět v lavici a nevyrušovat ![]()
@Lavvazza píše:
@Ivca80
V PPP by nejspíš odhalili, kdyby měl poruchu soustředění (nebo si to jen naivně myslím?
). Kamarádka byla se svým synem v PPP? Možná právě on nějakou poruchu má, přeci jen je v druhé třídě a stále nepozorný…
Pokud pepsina tvrdí, že není důvod nedat, tak bych normálně dala. Do poradny jste šli z vlastního rozhodnutí, nebo vás tam nasměrovala školka?
@Lavvazza píše:
@Ivca80
Dala bych. Bude mit prakticky 6,5 a v prvni tride se uci akorat tak velky prd. Pocitaji do deset, po poleti do dvacet
To umi dneska kdejakej triletak. V podstate se uci v klidu sedet v lavici, mam z toho takovy pocit…
Kdyz nastoupi v 7,5 letech
Tak se tam bude akorat tak nudit a bude delat hovadiny…
Taky bych dala. V první třídě to nevypadá tak, že tam dítě 45 minut nehnutě sedí s rukama za zády, určitě bych se toho nebála. Hodně štěstí ![]()
@Kakika
Do PPP jsme šla z vlastního rozhodnutí, protože jsem právě váhala nad odkladem.
Ještě mi v PPP nabídly nultou třídu, ale tam jsou prý samý cizinci. co se potřebujou pořádně naučit česky. Tak to nic..
Taky bych ho tam poslala. Pokud vyloženě není nezralý, byl by rok ve školce ztráta času.
Taky bych asi dala na na doporučení PPP a do školy ho poslala. Časem se určitě zklidní…
Dala bych.
mam oba kluky v breznu a dubnu a sli v sesti letech, taky oba nesoustredeni, ten strasi je letos ve treti a je stale docela nepozorny. Ale oba pracuji na jednicky a dvojky, takze jsem rada, ze jsem odklad nedala.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.