Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já taky hlídala děti teď už kamarádce. Bydlela u nás v domě, znala mě jen od vidění. Věděla, že jsem byla 3měsíce v Anglii jako au-pair. Jejím dětem tehdy byli 2 roky a 7let. A myslím, že jsem jí nikdy nezklamala. Dala bych hodně na intuici.
Tak do tohoto bych nešla. Slečna žije na svůj věk docela netypicky. V 18 bydlí sama, studuje dálkově, to zavání netypickou výchovou. Neříkám, že to musí být špatně, ale každopádně je to divné a svěřit někomu takovému dítě bych se bála. Leda bys ji znala delší dobu a viděla do zákulisí. Já osobně bych šáhla raději po studentce VŠ a ani to by nebylo jen tak.
@honeymoney
Jo a protože žije jinak, než jak je zvykem, tak si na ní dejte pozor… ![]()
To je zase názor…
Já žila od 17 let sama a co? Dovedlo mě to k zodpovědnosti k ničemu jinému… Dělala jsem školu a chodila na brigády, školu dokončila a žila jsem si dobře…
@_Kaczenkaa_ píše:
@honeymoney
Jo a protože žije jinak, než jak je zvykem, tak si na ní dejte pozor…
To je zase názor…Já žila od 17 let sama a co? Dovedlo mě to k zodpovědnosti k ničemu jinému… Dělala jsem školu a chodila na brigády, školu dokončila a žila jsem si dobře…
Ježiš šmarja, umíš číst? Říkám, že je to rizikové, ne že ta holka je úchyl. Prostě je tam riziko. Co když zdrhla z domova, protože ji rodiče mlátili a teď žije na dluh a jako vedlejšák kromě hlídání dětí má ještě prostituci? To můžeš zaručit jen proto, že tys žila od 17 sama?
Může za tím být tisíce věcí a proč riskovat a dávat někomu takovýmu vlastní dítě? Nevidím důvod…
@AndrejkaMell nejdřív bych ji nějak asi odzkoušela, malá si na ni taky bude muset zvyknout
Já se nebojím svěřit prcka kamarádkám, ale ty znám, že jo
Jinak na bydlení sama mi nic divné nepřijde, já taky bydlela na gymplu sama. No, váhala bych, určitě bych se s ní nejdřív chtěla nějak sezámit, na hřišti nebo pak i u vás doma ![]()
@honeymoney TO je skvělý nazor. Já taky žiju netypicky. I kdybych neměla dítě od 18 bych bydlela sama. Proste am problmy s rodiči a jsem samostatná proto jsem chtěla bydlet sama. Naopak to znamená že jsem soběstačná a schopná se o sebe postarat. Já hlidala v 16 děti ruzně díky sestře velké zkušenosti a mydlim že nebyl duvod proč by se jim něco mělo stát.
@honeymoney
Rizikové? No co dneska není rizikové… Jestli svěřit dítě studentce, nebo starší paní vyjde ve finále nastejno, protože stejně nevíš, co je zač…
Psala jsem, že bych si jí odzkoušela, nechala bych jí hlídat např. na 2 hoďky o víkendu a nastražila diktafon/kameru/foťák a podle záznamu bych se rozhodla…
Jen jsem chtěla poukázat na to, že to hned nemusí být tak černé, jak to vidíš… ![]()
@honeymoney I kdyby dělala prostituci ještě jako další rigadu tak by mě to osobně nevadilo. A klidne bych jí dítě dala. Tu prostituci nebude asi dělat s mym dítětem
@honeymoney píše:
Tak do tohoto bych nešla. Slečna žije na svůj věk docela netypicky. V 18 bydlí sama, studuje dálkově, to zavání netypickou výchovou. Neříkám, že to musí být špatně, ale každopádně je to divné a svěřit někomu takovému dítě bych se bála. Leda bys ji znala delší dobu a viděla do zákulisí. Já osobně bych šáhla raději po studentce VŠ a ani to by nebylo jen tak.
Promin, ale jen proto, ze ji je 18 a studuje dalkove rict, ze „to zavani netypickou vychovou“
![]()
A jinak k tematu, hlidala jsem od 18ti ve spouste rodin a ted mam zkusenosti i z druhe strany jako rodic, ktery si obcas necha hlidat. Nektere 18ti lete holciny jsou rozumnejsi nez holky o deset let starsi, mladsi a mene zkusene holciny si casto rady nechaj vysvetlit co a jak a pak to tak delaji nez ty, co si mysli, ze uz vsechno znaji a vsechno vi a delaji si to po svem
Pokud si nejsi jista, muzes si holcinu vyzkouset, at si prijde na par hodin pohrat s malou, seznam se s ni trochu bliz, povidej si s ni, pozadej ji, at si s malou kresli/hraje/atd zatimco si treba neco uvaris, uvidis, jak na tebe bude pusobit, myslim, ze rychle poznas, jestli ti sedi nebo ne ![]()
Je asi jedno, jestli svěříš dítě CIZÍ mladé holce nebo starší paní z inzerátu, riziko to je vždy. Když už se rozhodneš do toho jít, tak co nejlépe přověřit, nechat si ukázat občanku, zavolat do toho sdružení, se kterým jezdí jako vedoucí, nechat proběhnout pár hlídání na zkoušku.
Dala bych přednost slečně starší, studující dálkově VŠ. Ale i v těch 18 by to nemusel být problém.
Hlavně bych prvně slečnu chtěla vidět a pokecat osobně. Hodně se pozná při setkání. Aby u toho bylo i tvé dítko, tak bys viděla, jak se k němu chová.
Další setkání, bych je nechala třeba chvilku spolu a skočila si na nákup…a podle toho bych se rozhodla až bychom se trošku poznali.
Osobně jsem taky bydlela v 8 už sama a nevidím v tom problém. A raději mladou slečnu s nápady a energií než nějakou babku v důchodu.
Procetla jsem si vaše názory a rozhodla jsem se, že nebudu zapskla ženská a slečnu vyzkouším;) seznamim se s ní a uvidím;)
Já bych dítě svěřila, když můžou v tomhle věku jezdit jako au pair…
3 leté dítě snad mamce už po návratu řekne, jestli mu bylo ubližováno. Ani ty refernecne bych nějak zvlášť nezkoumala a rovnou hlídačku vyzkoušela.
Já mam dít v 18 a neznamená to že dítě bude špatně vychováno. 18 lidi jsou schopý se o sebe a i o dítě postarat. Prostě bych jí vyzkoušela a uvidiš pokud ti sedí
Ja bych si slecnu take nejdriv odzkousela a pak bych se rozhodla. Urcite bych se snazila zjistit vic info - co dela, co ji bavi, kde se realizuje apod. A referenci bych si urcite take nechala dat ![]()