Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, upřímně…to musíš cítit sama, jestli do toho chceš jít nebo ne. Za zkoušku nic nedáš, ale jak se říká „počítej s horším, doufej v lepší“. Já teda děti nemám, tak nemůžu radit, ale ze zkušeností s chlapama to bylo vždy jen o tom, že v tu chvíli neměli do čeho „píchnout“ a tak šli najisto (za mnou)…takže těm já druhou šanci už nedala…
To vypadá, že se zajímá jen když sám nemá vztah..ale starat a platit by měl stále ne?? tobě nevadí, že 10 m nezaplatil?
A on se chce dát s tebou dohromady, nebo jen vídat děti?
Lizbeth píše:
To vypadá, že se zajímá jen když sám nemá vztah..ale starat a platit by měl stále ne?? tobě nevadí, že 10 m nezaplatil?A on se chce dát s tebou dohromady, nebo jen vídat děti?
tak jasne ze mi vadi ze nezaplatil,no rekla bych ze se chce dat i se mnou dohromady..ale pripadam si jako matka cekatelka..nebo ja to napsat..proste ze ho jedna odkopne a ja jsem mu asi jista ci co..ja nevim nechci pripravit deti o tatku,ale ani je zklamat,chapes? ![]()
Já bych jim ve vztahu nebránila. Lepší nějaký vztah s tatínkem, než žádný… ale záleží na věku dětí, snažit se jim vysvětlit, že každý máme své chyby a ani jejich táta není dokonalý /zrovna jako ty…/. Zklamání k životu patří. Myslím, že každé další setkání s ním jejich vztah utuží. Bála bych se toho, že by zpřetrhal veškeré vztahy a děti ho už neviděli - a ani zaplacené alimenty ten jejich vztah nezachrání…
Anonymní píše:Lizbeth píše:tak jasne ze mi vadi ze nezaplatil,no rekla bych ze se chce dat i se mnou dohromady..ale pripadam si jako matka cekatelka..nebo ja to napsat..proste ze ho jedna odkopne a ja jsem mu asi jista ci co..ja nevim nechci pripravit deti o tatku,ale ani je zklamat,chapes?
To vypadá, že se zajímá jen když sám nemá vztah..ale starat a platit by měl stále ne?? tobě nevadí, že 10 m nezaplatil?A on se chce dát s tebou dohromady, nebo jen vídat děti?
Myslím, že sis odpověděla sama - jsi jen jako záplata na samotu..A proč bys dětem brala tátu, tím že mu dáš kopačky?? Tátou je pořád, tak at se tak chová, bez ohledu na váš vztah..
holky ted me neukamenujte ale kamaradka mi poradila at pristoupim na jeho hru,a alespon z neho neco vytahnu(prachy)..
![]()
holky ted me neukamenujte ale kamaradka mi poradila at pristoupim na jeho hru,a alespon z neho neco vytahnu(prachy)..
![]()
Anonymní píše:
holky ted me neukamenujte ale kamaradka mi poradila at pristoupim na jeho hru,a alespon z neho neco vytahnu(prachy)..![]()
Tak já se také nebráním tomu ,abys z něho nějaké peníze pro děti vytáhla..ale doufám ,že ta hra nevypadá tak, že on se k tobě nakvartýruje, ty mu budeš dělat matraci a starat se o něj..
Přesně jak píše Lizbeth. Děti už jsou jeho na dosmrti, tak když se snad zamiluje do někoho a 10 měsícu se neozve a nezaplatí tak co si o tom myslet..? Snad jen to že mu na dětech moc nezáleží.
Jinak samozřejmě nikdo taky nemůžeme vědět jaký máte spolu vztah. Takže takové rozhodnutí je pouze na tobě a nikdo ti nemůže moc radit. Buď ho vem zpět a děti budou mít zase tátu a ty doufej v to že se zase nerozejdete a že se doopravdy poučil. A nebo na něj kašli a hledaj v jiných vodách partnera. Dětem otce nevezmeš, ale když víš že není na něj spolech tak co se může stát zase až si někoho najde…- to stejné co bylo těch 10 měsícu. Na děti se vykašle
Lizbeth píše:Anonymní píše:Tak já se také nebráním tomu ,abys z něho nějaké peníze pro děti vytáhla..ale doufám ,že ta hra nevypadá tak, že on se k tobě nakvartýruje, ty mu budeš dělat matraci a starat se o něj..
holky ted me neukamenujte ale kamaradka mi poradila at pristoupim na jeho hru,a alespon z neho neco vytahnu(prachy)..![]()
nee v zadnem pripade bych ho nevzala domu, uz vubec bych mu nedelala matraci to on vi,ja mu rekla ze pokud nas doopravdy chce tak at se podle toho zaridi(bydleni)..ja mam proste takovy dojem ,ze pokud se k nemu nebudu chovat ,,pekne"..ulisne..tak neda jak penize tak osuli deti..
![]()
Taky se zapojim… urcite bych jim (byvalemnu a detem) nebranila v tom, abz se vidali. Proc nezkusit novy zacatek, ze… ale dala bych si pak sakra pozor na to, abych mu pokud mozno nevycitala minulost, kdyz uz se teda rozhodnu udelat tu tlustou caru. Abys pak treba nemela pochybnosti, jestli si ho od deti neodehnala - v pripade, ze by zas tohle „vidaci“ obdobi skoncilo. Ale na druhou stranu byt ulisna a myslet si neco o p*deli - decka sou chytry, ty to poznaj, ze na tatu hrajes a nejses k nemu uprimna, a co si budem povidat - to neni ten nejlepsi vzor pro deti - myslim dobudoucna, az oni budou mit sve vztahy…
A to, ze se skoro rok neukazal - vubec ho nechci obhajovat - neznam tebe, neznam jeho, vas vztah - ale at je vicemene jakykoli, tak tohle je fakt opovazlivost
- ale i tak hodne zalezi, jak to tem deckam podas, aby z toho to trauma meli co nejmensi… Ale uz pro decka - zkus mu verit, ze se fakt „kaje“ a uz to neudela, zkus si s nim o tom promluvit, jestli by moh na sobe zapracovat, aby se to uz neopakovalo, aby v pripade, ze toho ma moc nebo treba jenom nema nejakou dobu naladu - at deckam aspon pravidelne vola nebo ja nevim - ale zkratka aby si uvedomil, co to vlastne pro ty decka znamena…
Anonymní píše:
Holky Anonymne,snad pochopite..pred dvema lety jsem odesla od partnera,dnes uznavam ze jsem se mela sama vice snazit a treba navstivit poradnu,nejednalo se o nejak zavazny problem..ale k tematu..docela se snazil celou dobu co jsme byly bez sebe,platil,bral si deti,i zaplatil dovolenou..pote si nasel partnerku a deset mesicu se neozval..sem tam jen napsal sms..neposlal penize..ted je zase zpet..chce vidat kluky..dava penize,nakupuje..proste normalka..vypisuje jak si vse uvedomil atd..klasika..no ale me jde o to jestli prostoupit na jeho hru,normalne se schazet,ale mam strach ze mu zase hrabne a neozve se dalsich deset mesicu:(a deti to ponesou spatne..ja nevim ach jopro zastankyne otcu:vzkazuji ze ve styku deti s otcem nejsem proti jen myslim dopredu aby nebyly casem opet zklamane
Ať dopaltí co dětem dluží na výživná´ým a pak se ukáže jak to s otcovskou láskou myslí vážně…víc bych se s ním prozatím nebavila. Řekla bych mu, že mu nevěřím a jak se cítím a že to doplacení peněz pro mě bude jeden z důkazů, že to myslí on vážně. Joa upozornila bych ho, že pokud dluží výživný za víc jak 3 měsíce, tak je to na žalobu, kdyby se cukal, a může bejt rád , že já jsem tak měkkosrdcatá,že mu dám šanci
… takovýhle týpky vypočítavý ..to je něco na mě .. by dostal za uši .. ![]()
Hezky at ukáže tu lásku že zapaltí co má, slov a smsek se děti nenají a boty za to nekoupíš čili bych bejt tebou zůstala hezky nohama na zemi ..a pak bych dětem ani jemu nebránila, at si spolu hezky užijou ..všechno se počítá.
No styku s dětmi bych asi nebránila (měla bych strach že mi to děti jednou vyčtou a nepochopí, že jsi je chtěla chránit před zklamáním) Co se týče peněz na děti, kvůli těm snad nemusíš hrát nějakou habaďůru, pokud jsou děti jeho tak buď bude platit sám nebo se holt musíš poprat o výživné soudně, ale to bych hrotila až pokud by zase došlo na neplacení. No a jeho bych si držela dál od těla alespoň pár měsíců. Mezitím si ujasníš co chceš a jestli to on myslí vážně. No nemáš to lehké, drž se a hodně štěstí.
Sisule píše:
Ať dopaltí co dětem dluží na výživná´ým a pak se ukáže jak to s otcovskou láskou myslí vážně…víc bych se s ním prozatím nebavila. Řekla bych mu, že mu nevěřím a jak se cítím a že to doplacení peněz pro mě bude jeden z důkazů, že to myslí on vážně. Joa upozornila bych ho, že pokud dluží výživný za víc jak 3 měsíce, tak je to na žalobu, kdyby se cukal, a může bejt rád , že já jsem tak měkkosrdcatá,že mu dám šanci![]()
![]()
… takovýhle týpky vypočítavý ..to je něco na mě .. by dostal za uši ..
Hezky at ukáže tu lásku že zapaltí co má, slov a smsek se děti nenají a boty za to nekoupíš čili bych bejt tebou zůstala hezky nohama na zemi ..a pak bych dětem ani jemu nebránila, at si spolu hezky užijou ..všechno se počítá.
Moje řeč!!! ![]()
Holky Anonymne,snad pochopite..pred dvema lety jsem odesla od partnera,dnes uznavam ze jsem se mela sama vice snazit a treba navstivit poradnu,nejednalo se o nejak zavazny problem..ale k tematu..docela se snazil celou dobu co jsme byly bez sebe,platil,bral si deti,i zaplatil dovolenou..pote si nasel partnerku a deset mesicu se neozval..sem tam jen napsal sms..neposlal penize..ted je zase zpet..chce vidat kluky..dava penize,nakupuje..proste normalka..vypisuje jak si vse uvedomil atd..klasika..no ale me jde o to jestli prostoupit na jeho hru,normalne se schazet,ale mam strach ze mu zase hrabne a neozve se dalsich deset mesicu:(a deti to ponesou spatne..ja nevim ach jo
pro zastankyne otcu:vzkazuji ze ve styku deti s otcem nejsem proti jen myslim dopredu aby nebyly casem opet zklamane