Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nejspíš ne, protože nastavený režim naší školy připomíná spíš vojenské cvičení než školu, plus u nás budou učit primárně vychovatelky a asistentky pedagoga (nic proti nim, ale učitel/ka to prostě není), třídní učitelé zůstávají doma a zajišťují dál výuku on-line. Konečně úplně absurdní je, že děti budou celou dobu pobytu ve škole zavření v jedné třídě, ven jít nesmí, ani na chodbu. Pro mě jasný signál ze strany školy, abychom si, pokud to jde, nechali děti doma.
@Janasas píše:
HOlky a co předškoláci, tam jaký máte názor, měly by jít.. Já mám předkšoláka a váhám, jelsti do školky ano - ne.. Kamarádka mi říkala, že by měl jít, když je předkolák, nevím no..
tak ani předškolka nyní není povinná. A bylo by divné dát jedno dítě do školky a druhé do školy nedat, protože je rizikové.
U syna jsem zrovna dnes potvrzovala, že půjde. Jemu se nechce, ale je dislektik a mě už tento týden končí homeoffice. Škola mu jedině prospěje, i když zatím není jisté, že budou mít svoji učitelku. A pokud by to hodně nešlo, zůstane doma se sestrou. Ta je na druhém stupni a půjde až v září.
Ano dám…sama i chce jít. budou mít jen hlavní předměty. teď řeším zda obědy a družinu ![]()
@Lucka1111 no právě taky se tak na to dívám. ale já mám ošetřovné na mladšího školka se otvírá, takže zanikne.. Takže asi stejně si budu muse t přepsat na školáka..
@mag12 píše:
Nejspíš ne, protože nastavený režim naší školy připomíná spíš vojenské cvičení než školu, plus u nás budou učit primárně vychovatelky a asistentky pedagoga (nic proti nim, ale učitel/ka to prostě není), třídní učitelé zůstávají doma a zajišťují dál výuku on-line. Konečně úplně absurdní je, že děti budou celou dobu pobytu ve škole zavření v jedné třídě, ven jít nesmí, ani na chodbu. Pro mě jasný signál ze strany školy, abychom si, pokud to jde, nechali děti doma.
to je opravdu šílené, u nás to jedna ze základních škol má podobně, evidentně by nejraději školu neotvírali, tak se snaží to udělat pro děti co nejnesnesitelnější. Prý i rodičům řekli, že učit se tam nebudou, že stejně budou muset všechno dělat večer doma. Za mě šílený přístup. Už se děsím toho jak to bude příští rok, protože moje dítě tam nastupuje do první třídy.
Jo, dcera se těší školková začala tento týden
odpočinou si od sebe a je tu lepší atmosféra
Nevíte prosím někdo, jak to bude s ošetřovným v rizikové skupině, pokud bude školka otevřená?
Anonymní, ted bych řekla, že to ještě neví, ale obávám se, že asi nebude.. mám takový pocit no.. Protože to pořád projednávají a řeší, asi se moc nemůžou dohodnou.. Už chtjěí snižovat ošetřovné,… uvidíme, ale já počítám, že se to stát může
At to klidně snizi, ani se nedivím, protože kdo by šel do práce, když bude to samé pomalu mít na očr, to si někteří umí spočítat dobře, ale hlavně ať už řeknou, co bude nebo nebude.. pořád se jen dohadují, mění to a ono a nevyznaji se v tom ani oni sami.. nehledě na to, že plno lidí nemá ještě ani očr za březen a oni už to opět chtějí měnit
to je vážně kocourkov.. celý ten systém nástupu pouze prvního stupně, hotový kočkopes ![]()
@petanah já tot ak taky cítím, já to psala už dopoledne jinde, klidně at sníží, mě o peníze nejde- jako dobře, je lepší mít 80 než 60, ale já psala několikrát, že bych si třeba vzala neplacené, tak já kvůli penězům doma nejsem..
Ale at už člověk ví, je to takové o ničem, když člověk neví..
U nás se taky neženu do práce, ne kvůli 80 % ale proto, že neni kam, máme v práci místo 60 lidi 10, takže já bych chtěla bohužel neni kam..
@mag12 píše:
Stejně u nás. Škola otevírá až v 7:45.Prace mi začíná v 6:30. Doufám, že tohle zohlední až mi budou chtít brát ošetřovné. Jinak doma mě to nebaví, do školy bych ji dala, ale jsou nevyhovující podmínky. A berou max. 12 dětí.
Nedám. Jsem na mateřské, výuku zvládáme. Nám vyhovuje že nemusíme vstávat v 6 a jet do školy autem jelikož škola je přes celé město. A navíc nemusím mladší ráno budit, oblíkat, vysvlíkat… ![]()
@Lucka1111 píše:
to je opravdu šílené, u nás to jedna ze základních škol má podobně, evidentně by nejraději školu neotvírali, tak se snaží to udělat pro děti co nejnesnesitelnější. Prý i rodičům řekli, že učit se tam nebudou, že stejně budou muset všechno dělat večer doma. Za mě šílený přístup. Už se děsím toho jak to bude příští rok, protože moje dítě tam nastupuje do první třídy.
Tak se svými prvňáky se samozřejmě učit budu. Představuji se, že ve škole stihneme vše tak, aby nemuseli už nic dělat doma a rodiče si od učení s dětmi odpočinuli.
Organizace bude jak je popisováno výše. Roušky nesundávat. Všechen čas trávit ve třídě, ven pouze po jednom na WC. Svačit v jednu určenou přestávku, na kterou půjdeme ven. Ale po svačině hned do třídy. Navíc není jisté, že budu mít všechny své děti.
Kdybyste viděli ty podmínky jaké nastavilo ministerstvo, zděsili byste se.