Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nedám – hlídání pro ně nepotřebuji a z výukového hlediska je to bezpředmětné.
@sloninka píše:Čeho? Myslím, že spousta lidí to vědět chce.
Tak se svými prvňáky se samozřejmě učit budu. Představuji se, že ve škole stihneme vše tak, aby nemuseli už nic dělat doma a rodiče si od učení s dětmi odpočinuli.
Organizace bude jak je popisováno výše. Roušky nesundávat. Všechen čas trávit ve třídě, ven pouze po jednom na WC. Svačit v jednu určenou přestávku, na kterou půjdeme ven. Ale po svačině hned do třídy. Navíc není jisté, že budu mít všechny své děti.
Kdybyste viděli ty podmínky jaké nastavilo ministerstvo, zděsili byste se.
@Lucka1111 píše:
to je opravdu šílené, u nás to jedna ze základních škol má podobně, evidentně by nejraději školu neotvírali, tak se snaží to udělat pro děti co nejnesnesitelnější. Prý i rodičům řekli, že učit se tam nebudou, že stejně budou muset všechno dělat večer doma. Za mě šílený přístup. Už se děsím toho jak to bude příští rok, protože moje dítě tam nastupuje do první třídy.
Naše učitelka doufá, že děti ve škole zvládnou vše, co zadává na doma. Sama ale přiznala, že netuší, jak to bude fungovat, protože nejspíš budou spojeni do skupin po 15 děti z různých tříd a možná i ročníků, tudíž chaos…
Nedám, ale měla jsem s tím a mám velké dilema. Je to celý tak pitomá situace a dost mě to stresuje (chápu, že je to nepříjemné pro všechny, jen já si to nějak víc beru). Nakonec bude hlídat máma, takže je do institucí bezpodmínečně dávat nemusím, tak proto je tam nedám. Ale radost z toho nemám.
@Janasas nápodobně. u nás se taky jede v omezeném režimu. 1/4 v práci, zbytek doma na 60%,pak se to střídá. takže pokud to sníží, tak pro mě to nic neznamená, protože pokud syna do školy dám, budu stejně doma většinu času. od června by se snad mohlo jet na plný režim, ale nikdo na to nespoléha, sami nevědí, co bude zítra.
U nás máme napsano..
Prosím, nekontaktujte učitele, že chcete, aby vaše dítě ho mělo přiřazeného a pak děti budou dány do skupin z více ročníků..
Já si myslela na začátku, že to bude prostě jakoby -,, doučování, dětí, co postě doma nestihly, a nebo se jim nepodařilo nějak pochopit s rodiči..
Výběr dětí… děti, zdravotníky, mladší děti, a los…
@petanah ale prostě člvoěk potřebuje vědět… šéf říkal, neni problém, ted dovolená, neplacené, cokoliv, tak bych využila případně i to, ale takové, že člověk neví… to je hrozně blbý pocit..
Jako nebudu tady přesvědčovat nikoho, že za 80 % neni dobré být doma, ale nejsem doma kvůli tomu, asi tak
Jeden měsíc navíc neni nic oproti tomu, mít strach o práci
Příspěvek upraven 12.05.20 v 21:58
@Janasas píše:
U nás máme napsano..
Prosím, nekontaktujte učitele, že chcete, aby vaše dítě ho mělo přiřazeného a pak děti budou dány do skupin z více ročníků..
Já si myslela na začátku, že to bude prostě jakoby -,, doučování, dětí, co postě doma nestihly, a nebo se jim nepodařilo nějak pochopit s rodiči..
Výběr dětí… děti, zdravotníky, mladší děti, a los…
u nás ve škole neví, vůbec nic
přeposlali nam akorát odkaz na ministerstvo, ktery si můžu najit i bez nich a už nám to poslali během týdne potřetí, abychom asi nezapomněli ![]()
Dcera první třída půjde, nemusela by, ale chce a těší se. Ven stejně už delší dobu chodí, už je doma nedržíme. Není to ale ještě stoprocentní, pokud se přihlásí více dětí než 15,tak jí nechám doma, aby nezabírala místo těm kdo to potřebuje. Vzhledem k tomu, že jich je ale ve třídě 19, počítáme s tím, že půjde.
@Sára 1 Napíši to asi takhle. Optimálně by děti měly celý den sedět po jednom v lavici, nesundávat roušky a v žádném případě se k sobě nesmí přibližovat. Hlavní má být hygienické hledisko, blaho dětí až na 2. místě.
@sloninka píše:
@Sára 1 Napíši to asi takhle. Optimálně by děti měly celý den sedět po jednom v lavici, nesundávat roušky a v žádném případě se k sobě nesmí přibližovat. Hlavní má být hygienické hledisko, blaho dětí až na 2. místě.
To asi většina vi. Akorát když maji odstupy 2 metry, tak roušky mít nemusí.
Nepůjde, máme rizikovou osobu v rodině.
Nikdo z toho nejsme nadšení. Teď musím ještě domluvit v práci prodloužení HO.
Ředitel v dopise píše, že se budou snažit, aby děti byly co nejvíc venku - školní zahrada, hřiště. I jídelna bude fungovat a škola bude otevřená 7:45 - 16 h.