Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@sloninka píše:
Tak se svými prvňáky se samozřejmě učit budu. Představuji se, že ve škole stihneme vše tak, aby nemuseli už nic dělat doma a rodiče si od učení s dětmi odpočinuli.
Organizace bude jak je popisováno výše. Roušky nesundávat. Všechen čas trávit ve třídě, ven pouze po jednom na WC. Svačit v jednu určenou přestávku, na kterou půjdeme ven. Ale po svačině hned do třídy. Navíc není jisté, že budu mít všechny své děti.
Kdybyste viděli ty podmínky jaké nastavilo ministerstvo, zděsili byste se.
No tak podmínky bych si ráda přečetla, jelikož mi někdo tvrdil, že ministerstvo roušky nepožaduje.
Jinak doufám, že ak by je i požadovalo, tak tento požadavek někdo do 25.5. zruší.
Protože si neumím představit ten bordel - do školy přijdou bez roušky, zazvoní, a všichni roušky nasadí…? ![]()
@J_Doe Roušky musí mít ve společných prostorách. Ve třídě si o tom rozhodne učitel.
@Ukulina Děkuji za info! ![]()
Tak ještě se musím nenápadně zeptat naší paní učitelky, jak to s rouškama vidí ![]()
Ne, protoze u nas ve skole maji narizeno mit rousky neustala a vsude, plus dalsi omezeni rezimu. Nenecham je trapit a poskozovat jim zdravi.
Nedám, hlídání už mám zařízené jinak.. třídní učitelka nenastoupí, byl by ve třídě s cizími dětmi a třeba s některou vychovatelkou (vozily se po něm celých 12 měsíců, co družinu navštěvoval), to mu neudělám..
předškolák do školky jde na přání otce, který na něj má ošetřování.. tak se jen modlím, aby dostávali oběd, abych nemusela denně ještě vařit..
@Sára 1 píše:
To asi většina vi. Akorát když maji odstupy 2 metry, tak roušky mít nemusí.
Sundáná roušky ve třídě je na zvážení učitele. My máme pokyn z vedení školy, že děti roušky sundají pouze na jídlo. I v lavici je mají mít.
@J_Doe píše:
No tak podmínky bych si ráda přečetla, jelikož mi někdo tvrdil, že ministerstvo roušky nepožaduje.
Jinak doufám, že ak by je i požadovalo, tak tento požadavek někdo do 25.5. zruší.Protože si neumím představit ten bordel - do školy přijdou bez roušky, zazvoní, a všichni roušky nasadí…?
Pořád bude povinnost mít ve společných prostorách, takže si ji vezmou v okamžiku, kdy vylezou do budovy školy. Stejně jako když vlezou do obchodu, MHD.
Nedávám, když pominu, že máme v rodině rizikové osoby, tak bez ranní družiny to je problém. Včera jsem se dozvěděla, že z první třídy (je jich 9) jdou do školy jen 3. Nebudou mít jejich paní učitelku, ta asi zůstává doma a bude je učit přes net. TAkže i když dcera by do školy šla ráda, tak by stejně nebyla se spolužáky ani se svojí paní učitelkou, protože to bude nějak roztrkaný po skupinách, podle toho, kdo bude chodit na oběd, do odpolední družiny apod.
Do skoly pujdou urcite. Chteji do skoly a obe budou u sve tridni (uz jsou skupiny rozdeleny). Otazka je, jak dlouho vydrzi. Jestli budou mit rymu nebo kasel, teplotu atd., tak musi skupinu ve skole opustit.
Ale to neva. Nejsou uplne male a hlidani zadne nepotrebujeme, takze pripadne zustanou samotne doma. Pracuji pres cestu od domu.
Nedám, OČR neberu. Důvod jdou rizikoví členové rodiny a taky to podle mě na měsíc nemá smysl a mám tu možnost být doma. Děti jít nechtějí a i že školy nám bylo naznačeno, že uvítají, když nepůjdou…Což je trochu zvláštní, ale chápu, že někteří učitelé mají sami strach a podmínky pro školy asi nejsou jednoduché…Máme otevřenou i jídelnu a odpolední družinu.
Kamarádka dává, protože jich má plné zuby (oprávněně
) a učení mají na celý den, k tomu batole, tak už se těší, že se těch starších zbaví ![]()
OČR je podle mě trochu problém, protože hodně lidí za 80 procent bude raději doma, ač do kina, nakupovat botičky, ke kadeřnici, na zahrádku, na výlet normálně půjdou, tozn. nejsou to ti, co se vážně bojí a sedí co nejvíce doma, ty bych i pochopila, že děti nedají. Mělo zůstat od začátku na 60 procentech a zavedené plošně do konce roku.
Nedám - syna po deseti minutách v roušce bolí hlava, ma pocit ze se dusí a musi si ji sundat aby se mu udělalo lépe. Doufám že v září se půjde bez roušek.
Mám obrovské dilema, nakonec asi půjdou (škola i školka), abych mohla normálně pracovat. Home Office s malými dětmi je za trest, takže mám pocit, že si chci odpočinout. Láká mě i možnost jít na OCR, ale nakonec asi zase budu ta poctivá. ale vyzvedávat budu po obědě (do práce na 6:30), ve škole místo v družině budou dál ve svých třídách, to už je na mě moc. Bude to asi docela hukot. kdybych byla doma na RD, nedala bych určitě.
Podle čeho se posuzuje ta rizikovost? Čistě teoreticky, proč je rizikový děda, kardiak, vysoký tlak v případě, že by měly jít děti, žijící s ním v jedné domácnosti do školy. A proč není rizikový děda, kardiak, vysoký tlak, který žije s babičkou, která ještě není v důchodu, sama už se třeba léčí s vysokým tlakem a pracuje jako prodavačka. V prvním případě budou děti doma a rodič bude mit očr, v druhém případě babička musí makat dál a ohrožovat dědu, na žádné příspěvky nemá nárok. Může byt doma zadarmo a prijit o práci. Jak je to s učitelkama, které kvůli riziku nenastoupí, ty budou pobirat co? Dál plat? Nebo budou mít neplacené volno? Přijde mi to celé diskriminační ![]()