Datumy podání žádostí

30628
27.9.10 11:01

Datumy podání žádostí

Ahoj, mám dotaz, třeba se tu najde někdo, kdo poradí.
Mám přímo ze sociálky různé informace, tak ať něco nepropásnu.
Budu poprvé žádat o přídavek na dítě, tam je termín podání žádosti do 30.9. a v říjnu o sociální příplatek. Jde mi o to, jestli můžu donést potvrzení o příjmu na obě dávky až v tom říjnu, nemám pro malou hlídání a nechce se mi i dvouhodinová záležitost podstupovat dvakrát. Hledala jsem na netu, ale moudrá z toho nejsem :think:

Dík :wink:

Příspěvek upraven 27.09.10 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
27.9.10 11:06

Příjem pro přídavky nutno doložit do termínu, takže do toho září.
Tak to pošli poštou a nemusíš tam chodit (ale už je docela pozdě, aby to došlo včas…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.9.10 11:10

Pipet,myslím, že když posíláš poštou, za datum podání se považuje datum na podacím lístku.
Odesílatel přece nemůže ovlivnit, jestli zásilka půjde dva dny nebo týden :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
27.9.10 11:13

To bych udělala naopak - už teď v září zažádala i to druhý, co má být v říjnu. Logicky - mám dva termíny, jeden dřív, druhý později, chci udělat obě věci najednou - musím to stihnout do toho prvního termínu.
Ano, přídavky jsou určitě do konce září, i když z vlastní zkušenosti vím, že když tam přijdeš v říjnu, úřednice se na tebe bude tvářit kysele, asi si i něco vyslechneš, ale „udělaj“ ti to a vyplatí přídavky i zpětně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
27.9.10 11:17

Já bych to vzala při jednom už teď v září, ale ještě mi nedošly alimenty na syna, tak čekám, jestli se tatínek „uráčí“ a já je do příjmu za čtvrtletí buď dám nebo nedám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
27.9.10 11:41

taky bych to poslala poštou a ještě dnes. Co se týče obyčejných zásilek, ty jeden den podáš a druhý den už je příjemce má (jsem poštovní doručovatelka…nemoc z povolání :mrgreen: …s balíčkama je to horší, ty jdou někdy fakt i tejden :roll: )

Ale pokud je to tak, že datum podání žádosti = den odeslání, tak bych na tatínka do středy 29.klidně počkala, zda se tedy s těma alíkama uráčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
27.9.10 11:44

myslím že stejně budeš muset jít dvakrát.Přídavky musí být do konce září,ale na sociální příspěvek je brzo,protože musíš doložit příjmy za červenec,srpen a září.Takže těžko budeš dokládat příjem za září když ještě není konec měsíce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
27.9.10 11:53

Tatínek má alimenty sice exekučně, ale pracuje v nějaké podivné firmě, takže teď v září (na srpen) došly až 7-mého v měsíci a předtím až okolo posledního.

Asi obvolám známé, aby mi tu moji cácoru někdo pohlídal. Ta pošta mě napadla taky, ale víte, jak je to na úřadech, určitě mi bude něco chybět, tak bych radši osobně 8-)

Dík za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
27.9.10 15:13

Tak mise přídavky úspěšně splněna, nakonec jsem oblíkla malou a vyrazily jsme. Kupodivu jsem měla všechno dobře vyplněné, žádné papíry mi nechyběly (rozsudky o výši alimentů, rodné listy dětí, doklad o studiu), tak to šlo hladce.
Ptala jsem se, jestli tam můžu rovnou nechat i příjmy k sociálnímu příplatku, ale paní řekla, že bohužel, co kdyby se prý něco stalo, třeba otec č. 1 ohromil a poslal mi mimořádně na poslední chvíli třeba 100 tisíc nebo otec č. 2 doplatil dlužné výživné…srandistka :twisted: :mrgreen: Ale byla hodná, prohlídla mi ta lejstra a po neděli to mám klidně poslat poštou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat