Jaká je mateřská po nemocenské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaká je mateřská po nemocenské?
Ahojky,
měla bych dotaz zda někdo nevíte z čeho se vypočítává mateřská, pokud jsem zaměstnaná, pracuji dostatečně dlouho, abych měla nárok na mateřskou, ale nastoupila bych v prvních měsících tehotenství na nemocenstkou?
Bude se vypočítávat mateřská z nemocenstké, z nějakého munima, nebo z mého platu před nemocenskou?
Děkuji
AK
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ala10 píše:
Ahojky,
měla bych dotaz zda někdo nevíte z čeho se vypočítává mateřská, pokud jsem zaměstnaná, pracuji dostatečně dlouho, abych měla nárok na mateřskou, ale nastoupila bych v prvních měsících tehotenství na nemocenstkou?
Bude se vypočítávat mateřská z nemocenstké, z nějakého munima, nebo z mého platu před nemocenskou?
Děkuji
AK
z platu(aspon ja to tak mela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj z platu,z odpracovaného poslední roku. Taky jsem to tak měla. Mateřská se ti tím že půjdeš marodit nezmenší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivy.mystery píše:
Jj z platu,z odpracovaného poslední roku. Taky jsem to tak měla. Mateřská se ti tím že půjdeš marodit nezmenší
jen se tam pak nejak krati dovolena ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli tomu rozumím dobře, tak se to tedy vypočítává z platu předtím, než půjdu na nemocenskou, chápu to správně?? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peo píše:
Jestli tomu rozumím dobře, tak se to tedy vypočítává z platu předtím, než půjdu na nemocenskou, chápu to správně?? Díky.
ano,chápeš srpávně.
pokud pak budes marodit víc než 100 dnu,bude se ti kratit dovolena,na kterou más nárok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kapsarecek píše:Peo píše:ano,chápeš srpávně.
pokud pak budes marodit víc než 100 dnu,bude se ti kratit dovolena,na kterou más nárok
Díky, já se bála, že by se mi to tím snížilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jste me potesily. Jsem pred rozhodnutim zda mam zustat doma. doktor mi to stale nabizi, ale me je zatim dobre, tak nevim , nevim zda mam zustat radeji doma, nebo zustat v praci.
Dik
AK
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ala10 píše:
Tak to jste me potesily. Jsem pred rozhodnutim zda mam zustat doma. doktor mi to stale nabizi, ale me je zatim dobre, tak nevim , nevim zda mam zustat radeji doma, nebo zustat v praci.
Dik
AK
pokud te prace v tehotenstvi neohrozuje, neni rizikova,tak chod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zase doporičla zůstaň doma. Pokud máš v práci třeba nervy nebo tak. Pokud ti doktor napíše i rozumné vycházky, budeš si moct těhotenství i pěkně užít. Já je měla od osmi od rána do devíti do večera, takže celý den. Chodila jsem na těhotenské plavání, těhotenské cvičení, na procházky do lesa, na nákupy, vše jsem v klidu připravila, zařídila. Stihli jsme vymalovat a připravit celý byt. Byla jsem moc spokojená a hlavně v klidu a ne denně na nervy z kolegů v práci
Peněz je tedy samozřejmě míň - asi tak 60 procent z platu (a u vyššího spíš míň). Ale aspoň jsem si zvykla na to, co teď beru na mateřské
Je to dokonce o trochu víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja uz jedno decko mam, takze bych se doma nenudila a navic jsem nekolikrat samovolne potratila, nez prislo ted to druhe tehotenstvi, ale to bylo diky stitne zlaze, kterou mam ted uz snad v poradku a citim se dobre. Ale samozrejme nic nechci riskovat, ale zase jen tak byt doma… Samozrejme dam asi na rady doktora po dalsi kontrole.
Zdravim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to fakt brala podle toho jak se cítíš, pokud si v pohodě a nemáš náročnou práci, tak bych zbytečně nezůstávala hned doma, koneckonců, pokud by ti být dobře přestalo, tak můžeš na tu neschopenku kdykoliv jít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
také mám dotaz,jsme na PN už od 26.3. 2010,začátkem června jsme otěhotněla a už zůstala jsme marodit dál.tedy na rizikovce,takže se mi změnila diagnoza,jsme normálně zamněstnaná na dobu neurčitou,a jestli jsem to dobře pochopila,tak se mi mateřská bude počítat z platu a né z nemocenské,ale jak to bude s rodičákem,chtěla bych zůstat na 2.leté variantě,a ta se počítá z čeho,z té nemocenské nebo z výplat,nebo se to nějak sčítá a průměruje?z výplat bych na ní dosáhla,ale z nemocenské ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit