Dávání práce za kolegu jen mně

Anonymní
28.9.19 14:59

Dávání práce za kolegu jen mě.

Z důvodu mezilidských vztahu a citlivého téma prosím zachovat anonym. Děkuji.
Pracuji v nejmenované firme.Je nás tam víc kolegu, z toho jedna romka.
Nejsem pro žádný rasismus. Ale nadrížená ji zvyhodnuje. Dělá min práce, má větší úlevy, je dána na pozici, aby ji nebylo vidět, skrz klienty aby, si neřekli, že je vyřizuje romka.
Jenže tu práci za ní odnáším já. Žádná z mych kolegyň ani kolegů ne. Mám práci i za ni. Sama mi to sefova řekla.
Jeste ta romka za mnou přijde a chce abych za ní něco udělala, že se v ten den zrovna necítí dobře.
Dala jsem výpověď, jenže schválit hned výpověď mi nechce, že mi dá dvouměsíční, dřív mě odejít nenechá.
Jak byste se vy zachovaly? Co byste dělaly?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33732
28.9.19 15:05

Nemůžeš asi dělat nic a prostě se snažit vydržet :nevim: Taky se můžeš hodit marod a nikdo nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 15:08

@arinecka jsem zdravá, nic mi není. Nevím s čím bych šla marodit. Co bych jako doktorce řekla? :) :think: Bolest v krku by poznala, že tam nic není.

• Citovat
  • Upravit
311
28.9.19 15:09

Ze zakona je vypovedni lhuta dvoumesicni. Kratsi jde jedine dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 15:11

@Shiroi.Ichigo a tu kratší mi nedovolí.

• Citovat
  • Upravit
65246
28.9.19 15:14

Prostě vydržet. Dělat to, co určí šéfová, ne to, co po vás chce kolegyně sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 15:16
@vokishka píše:
Prostě vydržet. Dělat to, co určí šéfová, ne to, co po vás chce kolegyně sama.

Sefova určuje za tu romku práci jen mě na víc, kolegům a kolegynim ne. Už jsem to i rekla, v klidu slušně. Žádná odezva.

• Citovat
  • Upravit
33732
28.9.19 15:21
@Anonymní píše:
@arinecka jsem zdravá, nic mi není. Nevím s čím bych šla marodit. Co bych jako doktorce řekla? :) :think: Bolest v krku by poznala, že tam nic není.

Tak to zkus prostě nějak vydržet, ty dva měsíce, to uteče rychle neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 15:26

@arinecka ano, ale jsem tam potom tak za poskoka. Jedna má výhody, nemusí tolik dělat a druhá ať se z toho i po…pos..
Jeste když někdy romce nechci vyhovět, udělat něco za ní, že ji v ten den není dobré, tak se na mě uráží a za zády pomlouva

• Citovat
  • Upravit
19388
28.9.19 15:28
@Anonymní píše:
Sefova určuje za tu romku práci jen mě na víc, kolegům a kolegynim ne. Už jsem to i rekla, v klidu slušně. Žádná odezva.

No tak proto odchazis. Reklas to sefove, že proto odchazis? Že jde bych nedělala něco za ní, za tu kolegyni, když za mnou přijde a pozada mě, tu bych odmítla. Šéfová se odmítá hůř, takže bych práci udělala, ale s tím, že bych si nedopustila poznámku, že dělám práci za někoho jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 15:30

@g.sandova to ji napadne, když jsem řekla, že je to neférove.

• Citovat
  • Upravit
33732
28.9.19 15:31
@Anonymní píše:
@arinecka ano, ale jsem tam potom tak za poskoka. Jedna má výhody, nemusí tolik dělat a druhá ať se z toho i po…pos..
Jeste když někdy romce nechci vyhovět, udělat něco za ní, že ji v ten den není dobré, tak se na mě uráží a za zády pomlouva

Tak si prostě dělej svojí práci a jí si nevšímej, ukaž jí že jí máš na háku, odpracuj si ty dva měsíce a tradá pryč. On to pak pozná asi i někdo další, jak bylo tobě a proč jsi odešla, pokud to tam funguje takhle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
28.9.19 15:33
@Anonymní píše:
@g.sandova to ji napadne, když jsem řekla, že je to neférove.

Tak po, tak dělej, jak myslíš, když ji to všechno napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 15:35

@g.sandova zkoušeli to na kolegu, ten si otevřel pusu, že za ní nic dělat nebude, ať se potom nedivi, že lidi odchází.

• Citovat
  • Upravit
19388
28.9.19 15:47
@Anonymní píše:
@g.sandova zkoušeli to na kolegu, ten si otevřel pusu, že za ní nic dělat nebude, ať se potom nedivi, že lidi odchází.

Tak proč si tu pusu neotevres taky? Nějak tě nechápu. Nejdřív bych se ohradila, pořádně, až potom bych podávala výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová