Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dáváte svým dětem nějaké vitaminy? Nebo něco na imunitu? Já osobně si myslím, že takové vitaminy tipu Marťanci a spol.jsou zcela úplně k ničemu.
Ne. Máme milovníka ovoce a zeleniny. Myslím, že zatím není potřeba pilulí.
Na Marťánky mám stejný názor
Já dávám synovi a celé rodině H2 Immunity drink..je to prášek, který se sype do čisté vody, ná v sobě komplex vitamínů, za mě jako prevence ideál. Syn tabletky nespolkne
@Karol400 píše:
Dáváte svým dětem nějaké vitaminy? Nebo něco na imunitu? Já osobně si myslím, že takové vitaminy tipu Marťanci a spol.jsou zcela úplně k ničemu.
Ne, není k tomu žádný důvod, naopak.
Nedávali jsem nic, jen omegu. Loni u syna - bolest holeně - diagnóza
Morbus Osgood -Schlaterova choroba, po kolečkách u doktorů, rehabilitací a mého zkoumání, jsem mu nechala jako samoplátce zjistit hodnoty vitamínů. Nedostatek D, hořčík, zinek, vápník. A to je všežravec - tolik ovoce a zeleniny, co do sebe narve za den je hodně. Jako sportovec má stravu pravidelnou a vyváženou. A stejně. Takže teď na doporučení fyzioterapeuta a dětské zobe i něco navíc. D je prý základ imunity. Ale samovolně bych nepodávala, zrovna déčka bych se bála.
A nakonec toho bylo nejméně. Syn už je náct.
Prosím o anonym - zdravotní stav syna.
@Anonymní píše:
Morbus Osgood -Schlaterova choroba, po kolečkách u doktorů, rehabilitací a mého zkoumání, jsem mu nechala jako samoplátce zjistit hodnoty vitamínů. Nedostatek D, hořčík, zinek, vápník. A to je všežravec - tolik ovoce a zeleniny, co do sebe narve za den je hodně. Jako sportovec má stravu pravidelnou a vyváženou. A stejně. Takže teď na doporučení fyzioterapeuta a dětské zobe i něco navíc. D je prý základ imunity. Ale samovolně bych nepodávala, zrovna déčka bych se bála.A nakonec toho bylo nejméně. Syn už je náct.
Bohuzel, dnesni potraviny z konvencniho zemedelstvi nejsou uz tak bohate na mineraly a nektere latky.
A podle pruzkumu nemame dost decka skoro nikdo. Odbornici tvrdi, ze jako prevence autoimunitnich chorob je potreba minimalne 2000 iu/den.
A cecko si my lidi neumime syntetizovat, musime ho prijmout ve strave. Pricemz pri nemoci a stresu jeho potreba nasobne stoupne.
Takze jo, urcite doplnovat, ale vedet co a kolik a delat kury, nedavat dlouhodobe.
@Anonymní píše:
Morbus Osgood -Schlaterova choroba, po kolečkách u doktorů, rehabilitací a mého zkoumání, jsem mu nechala jako samoplátce zjistit hodnoty vitamínů. Nedostatek D, hořčík, zinek, vápník. A to je všežravec - tolik ovoce a zeleniny, co do sebe narve za den je hodně. Jako sportovec má stravu pravidelnou a vyváženou. A stejně. Takže teď na doporučení fyzioterapeuta a dětské zobe i něco navíc. D je prý základ imunity. Ale samovolně bych nepodávala, zrovna déčka bych se bála.A nakonec toho bylo nejméně. Syn už je náct.
Zrovna D se clovek asi bat uplne nemusi u nas v čr. ![]()
Střídám období, co dávám omega3, dostává probiotika, vitamíny - bonbonky (ty jí chutnají). Stejně k tomu bere ještě imunomodulátory, aby nelehla hned, jak ji pozdraví cizí děcko ![]()
@DandátkoP píše:
Zrovna D se clovek asi bat uplne nemusi u nas v čr.
v zime nie.
@Mkmkz píše:
v zime nie.
Jojo, to jsem myslela, pres leto je to jasny. Zacala jsem dceri davat decko asi pred 2 tydnama, tim as nic nezkazi. ![]()
@Anonymní píše:
Blbost, s ohledem na dnešní běžnou stravu není problém s vitamínem D a jeho pseudonedostatkem, ale s brutálním množstvím konzumovaného cukru.
Kapu déčko, celé rodině. Jinak nic. Obě děti mám nadprůměně zdravé, a to i ve školkovém věku. Z okolí mám pocit, že je to loterie a množství podaných vitamínů a jiných doplňků stravy nijak nekoreluje se zdravím dítěte.
Dávám beta glukan a skoro denně vymačkam 2 pomeranče. Na vitamíny typu marťanky moc nevěřím ![]()
@Lucie_Sx píše:
Bohuzel, dnesni potraviny z konvencniho zemedelstvi nejsou uz tak bohate na mineraly a nektere latky.
A podle pruzkumu nemame dost decka skoro nikdo. Odbornici tvrdi, ze jako prevence autoimunitnich chorob je potreba minimalne 2000 iu/den.
A cecko si my lidi neumime syntetizovat, musime ho prijmout ve strave. Pricemz pri nemoci a stresu jeho potreba nasobne stoupne.Takze jo, urcite doplnovat, ale vedet co a kolik a delat kury, nedavat dlouhodobe.
Dceři dávám jako prevenci před nachlazením Lichořeřišnici větší v kapkách. I když dcera ji kvanty a kvanty ovoce a zeleniny, hodně často bývala nemocná. Ovšem teď je klid a ani žádný náznak nemoci. ![]()