Dávicí reflex u zubaře

ankoh
13.7.12 09:17

dávicí reflex u zubaře

Dobrý den, mám takový problém a tak mě napadlo zeptat se tady někoho z vás, jestli někdo na tom nejste stejně a třeba mi neporadily. Při vyšetření a ošetření u zubaře mám problém s tím, že když se mi náhodou dotkne jazyka nebo dá ruku více do úst tak se mi okamžitě zvedne žaludek a mám pocit na zvracení. Já i on už jsme z toho docela zoufalí, minule jedno ošetření, které by trvalo tak maximálně 20 minut mi dělal skoro hodinu kvůli tomu mému reflexu. Rtg nepřichází v úvahu, nevydržela jsem to mít v puse ani sekundu. Už fakt nevím co s tím, snažila jsem se to nějak ovládnout ale prostě to nešlo, jakmile jsem cítila něco v puse co tam nepatřilo tak se mi okamžitě zvedl žaludek. Stačila i pitomá odsávačka. Máte taky někdo takové problémy? Nebo nemáte pro mě nějakou radu? Předem moc děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11592
13.7.12 09:36

Tak to mám teď v těhotenství. mi pomáhá se soustředit na jeden bod a většinou to přejde. Příklad, myju si zuby, pasta zajede hlouběji než má, tak se třeba soustředím na ten odlesk na baterii, nebo na tekoucí vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.7.12 09:41

Nějak umrtvit:-) Co takový ty cucavý bonbony na bolení v krku se znecitlivujícím efektem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
13.7.12 09:42

Ahoj, mám taky tento problém. Měla jsem to tedy hodně v dětství, pak sem o tom dlouho nevěděla a v těhotenství se to projevilo pěkně ve velkém, u zubaře jsem trpěla. Radu moc nemám, snažila jsem se hlavně dejchat nosem zavřít oči a nemyslet na to. Po porodu je to lepší ale ne stopro, když jsem šla právě opět k zubaři, dělal mi rentgen a byla to teda muka, sestřička mi solila jazyk ale stejně to moc nepomáhalo a zase dejchat nosem a nezadržovat dech. Naštěstí mám zuby v pohodě tak to musím přetrpět jednou za půl roku. :zed: Kdyby někdo napsal radu byla též vděčná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
13.7.12 09:45

V těhu jsem to měla všechno tak přecitlivělý že stačilo abych se dotkla krku nebo hodně oteřela pusu a jakoby jsem se hned dávila nebo jak to nazvat. Někdy mi vadilo i mluvit no bylo to na palici :zed: Taky mi pomáhalo se vždycky napít vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
13.7.12 09:47

Taky mám tento problém a mslím, že také hodně záleží na zubaři. Kdysi jsem byla v Praze na jedné klinice, tak tam byl mladý velmi ohleduplný zubař, který se snažil mi s tím co nejvíc pomoct a docela se to dalo i vydržet. Když už se mi to stalo, prostě počkal, nechal mě vypláchnout a pod. Po přestěhování jsem šla k místnímu zubaři, ten to vůbec nechápal a tvářil se, že to snad dělám schválně a to ošetření bylo fakt peklo, naprosto bezohledný blb. Taky už tam nepůjdu, akorát jsem tu ještě nenašla jiného.
Mmch v těhotenství to bylo taky šílený, každé čištění byl boj o zachování obsahu žaludku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
13.7.12 09:50

Jak už někdo píše zkusit znecitlivět jazyk. Dr. by to mohl mít i v ordinaci - Xylocaine spray, nebo něco s benzocainem. Xylocain mi střikli před jedním zákrokem a umrtvilo to fakt účinně i jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ankoh
13.7.12 09:53
@mamartina píše:
Ahoj, mám taky tento problém. Měla jsem to tedy hodně v dětství, pak sem o tom dlouho nevěděla a v těhotenství se to projevilo pěkně ve velkém, u zubaře jsem trpěla. Radu moc nemám, snažila jsem se hlavně dejchat nosem zavřít oči a nemyslet na to. Po porodu je to lepší ale ne stopro, když jsem šla právě opět k zubaři, dělal mi rentgen a byla to teda muka, sestřička mi solila jazyk ale stejně to moc nepomáhalo a zase dejchat nosem a nezadržovat dech. Naštěstí mám zuby v pohodě tak to musím přetrpět jednou za půl roku. :zed: Kdyby někdo napsal radu byla též vděčná :)

tak s tou solí to mi doporučil taky, ať si když tak na další ošetření donesu solničku. Mi opravdu nepomáhá soustředit se na něco jiného, ani dýchání, opravdu jsem už vyzkoušela všechno, poradil mi nějaké léky proti zvracení, ať si zajdu k obvodnímu, tak snad aspoň to zafunguje. Jinak nevím, a to mám bohužel zuby v katastrofálním stavu, takže co měsíc ošetření… :|

• Citovat
  • Upravit
ankoh
13.7.12 09:54
@Kičína píše:
Taky mám tento problém a mslím, že také hodně záleží na zubaři. Kdysi jsem byla v Praze na jedné klinice, tak tam byl mladý velmi ohleduplný zubař, který se snažil mi s tím co nejvíc pomoct a docela se to dalo i vydržet. Když už se mi to stalo, prostě počkal, nechal mě vypláchnout a pod. Po přestěhování jsem šla k místnímu zubaři, ten to vůbec nechápal a tvářil se, že to snad dělám schválně a to ošetření bylo fakt peklo, naprosto bezohledný blb. Taky už tam nepůjdu, akorát jsem tu ještě nenašla jiného.
Mmch v těhotenství to bylo taky šílený, každé čištění byl boj o zachování obsahu žaludku :roll:

tak ten můj je fakt hodný, ohleduplný a citlivý, ono je to trapné spíš pro mě, si pak připadám horší jak malé děcko :|

• Citovat
  • Upravit
7899
13.7.12 10:01

Tu sůl tam přímo u zubaře měli tak asi s takovejma případama počítají a můj zubař je teda taky ohleduplnej když to na mě přijde tak hned zvedl křeslo vytáhl ten vzduch a mohla jsem si vypláchnout pusu a dá mi čas abych to rozdejchala, no ale taky si připadám trapně, horší jak kdejaké malé děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
13.7.12 10:06

Ahoj mám to samé. na RTG. když jsem musela jít dostala jsem dopředu tabletky torecanu, který jsem brala den před a ještě ráno toho dne - trošku uspává a oblbuje, ale hlavně reaguje na dávicí reflex takže rtg v pohodě a vyšetření taky. sestřička mě zná a vždy stojí u hlavy a odsávačku drží v ruce tak aby se mě nikde nedoýkala. a zubařka je ohleduplná a v pohodě. takže se to dá zvládat. na trhání osmi jsem ten torecan měla taky. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
13.7.12 10:14

Ahoj mám to samé je t hrozné a díky tomu mám hrozný strach ze zubaře.. přecejenom za to člověk nemůže a ta moje zubařka to nikdy nehcápala.. už od mala mě vadila i ta odsávačka no rentgen my nedělaly ale když sem měla rovnátka jako malá tak dělaj takovej ten obtisk s ty modelíny no a to byl muj konec nakonec to tedy nějkao udělaly ale vím že dkyž sem ty rovnátka měla jít vrátit tak je tam ša vrátit mamka protože už jako 9tiletá sem se prostě sekla že znova ten obtisk ne.. nedostal by mě tam už nikdo!! jinak myslím si že dost dělají i nervy když se čověk bojí jak to zase bude tak je to potom horší a hlavně pak najít trpělivého zubaře a o těch pastilkách na bolení v krku no drill je třeba hodně na znecitlivění. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
13.7.12 10:27

@Paikea Ježiš fuj tu modelínu si mi teď připoměla, jako malá sem se tam s toho právě pozvracela, tu jsem fakt nedala :poblion:

@marieondatra ten torecan se dá koupit volně nebo na předpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
13.7.12 10:29

@mamartina
mě ho dala zubařka přímo v ordinaci domu sebou, ale jinak bude určitě na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
13.7.12 11:11
@Tamaris píše:
Jak už někdo píše zkusit znecitlivět jazyk. Dr. by to mohl mít i v ordinaci - Xylocaine spray, nebo něco s benzocainem. Xylocain mi střikli před jedním zákrokem a umrtvilo to fakt účinně i jazyk.

Jak tu holky zzmiňijí Drill či jiné cucavé znecitl. tablety, tak ty se s účinkem co má Xylocain nebo 20% benzocain srovnávat nedají… jsou mnohem slabší :nevim: Torecan by možná za pokus stál, ale u silných nevolností stejně nepomáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.