David Rath opět do vězení

66
30.12.22 12:08

David Rath opět do vězení

Na internetu píšou, že dostal 7 let, byl podmínečně propuštěný a pak mu přidali další rok. :roll: Mám pár dotazů.

Jak je vůbec něco takového možné, když byl předchozím trestu už i propuštěný na podmínku? Nemělo by být trestní stíhání zastaveno pro neúčelnost? Setkali jste se s tím už někdy někde?

Co ta doba co byl v podmínce venku, bude se mu to někam započítávat? Bude ve vězení jako provotrest nebo vicetrest když to spáchal před svým prvním odsouzením? O PP bude žádat z těch 8 let nebo z toho roku? Jak se na něj budou koukat u PP, když bude vicetrest??

Já to vůbec nechápu. Přijde mi to, že buď to píšou blbě, nebo je to celé na hlavu. Přeci pokud člověka neodsoudi hned, tak ho nemůžou nechat vykonat část trestu pustit na PP a pak mu k tomu další rok přidat a poslat ho zpátky, to by ten trest přeci musel být samostatný, ne??

A který normální soudce by tohle udělal, zvláště když jde o stejny druh trestné činnosti a předtím uz dostal trest daleko vyšší, každý normální soudce by to přeci zastavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65241
30.12.22 12:09
@EmAre píše:
Na internetu píšou, že dostal 7 let, byl podmínečně propuštěný a pak mu přidali další rok. :roll: Mám pár dotazů.

Jak je vůbec něco takového možné, když byl předchozím trestu už i propuštěný na podmínku? Nemělo by být trestní stíhání zastaveno pro neúčelnost? Setkali jste se s tím už někdy někde?

Co ta doba co byl v podmínce venku, bude se mu to někam započítávat? Bude ve vězení jako provotrest nebo vicetrest když to spáchal před svým prvním odsouzením? O PP bude žádat z těch 8 let nebo z toho roku? Jak se na něj budou koukat u PP, když bude vicetrest??

Já to vůbec nechápu. Přijde mi to, že buď to píšou blbě, nebo je to celé na hlavu. Přeci pokud člověka neodsoudi hned, tak ho nemůžou nechat vykonat část trestu pustit na PP a pak mu k tomu další rok přidat a poslat ho zpátky, to by ten trest přeci musel být samostatný, ne??

A který normální soudce by tohle udělal, zvláště když jde o stejny druh trestné činnosti a předtím uz dostal trest daleko vyšší, každý normální soudce by to přeci zastavil.

To ma za jiny trestny cin, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.12.22 12:21

Nevím, chtělo by to nějaké vysvětlení jak to tam je a proč to tak dopadlo, někoho kdo tomu alespoň trošku rozumí. Jo a nemusíš citovat předchozí první příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
30.12.22 12:23

Ale oni ho odsoudili v jiném trestním řízení, trest mu zvýšili z původních 7 na 8. Tudíž musí ještě rok odsedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65241
30.12.22 12:25
@EmAre píše:
Nevím, chtělo by to nějaké vysvětlení jak to tam je a proč to tak dopadlo, někoho kdo tomu alespoň trošku rozumí. Jo a nemusíš citovat předchozí první příspěvek.

Proc bych nemohla citovat, ono je to lepsi. Nebo ti vadi, ze uz to nemuzes zpetne menit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.12.22 12:27

@vertunka
A jak to teda bude s PP? Tohle se ruší? Provotrest, vicetrest? Jak je vůbec možné k tomuto trestu něco přidat, vůbec to nechápu.

Takže kdyby někdo, nějaky normální mukl, seděl 3,5 že 7 za podvod, pak ho pustili na půlku a do toho ho odsoudili za krádeže v té době co páchal ty podvody, tak by mu priparil další rok? Tohle se opravdu děje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.12.22 12:29
@vokishka píše:
Proc bych nemohla citovat, ono je to lepsi. Nebo ti vadi, ze uz to nemuzes zpetne menit?

Jen mi to přišlo zbytečné citovat první příspěvek, ale máš pravdu můžeš citovat co chceš, jen mě teď něco podráždilo tak jsem měla potřebu tě napomenout, omlouvám se, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65241
30.12.22 12:40
@EmAre píše:
Jen mi to přišlo zbytečné citovat první příspěvek, ale máš pravdu můžeš citovat co chceš, jen mě teď něco podráždilo tak jsem měla potřebu tě napomenout, omlouvám se, samozřejmě.

Mam tu zkusenost, ze nejdůležitější je citovat prave prvni prispevek. I ty zdánlivě „nezávadné“ diskuse se casto zvrtnou a pak se ve velkém maze. Neber si to osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.12.22 12:45

Podle me zacal byt nekomu nepohodlny a usili to na nej.
Takze v tom smysl nehledam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41200
30.12.22 12:48
@EmAre píše:
@vertunka
A jak to teda bude s PP? Tohle se ruší? Provotrest, vicetrest? Jak je vůbec možné k tomuto trestu něco přidat, vůbec to nechápu.Takže kdyby někdo, nějaky normální mukl, seděl 3,5 že 7 za podvod, pak ho pustili na půlku a do toho ho odsoudili za krádeže v té době co páchal ty podvody, tak by mu priparil další rok? Tohle se opravdu děje?
říká ti třeba něco souhrnný trest? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41200
30.12.22 12:50
@Lucie_Sx píše:

ale blbost, bylo vedeno vícero trestních řízení, které začaly a skončily prostě v jinou dobu. Potřebuješ vyslechnout svědky, nechat zpracovat znalecké posudky a to prostě trvá a různě dlouho…děje se to naprosto běžně, ale u malých čorkařů a feťáčků, co páchají nesutále a na něco se přijde dřív a na něco později…ale to jsou malý ryby, nikoho nezajímají, takže tam se nemůžou hájit obligátním „hodili to na mě, jsem nepohodlný…“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41200
30.12.22 12:50
@EmAre píše:
:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.12.22 13:39
@Keyllah píše: :think:

A tohle je co? To není napomenutí? Nespamuj tady, téma diskuze je jiné. Jinak souhrny trest.
Ano samozřejmě, ale ne po propuštění z výkonu trestu. Je normální, že někdo dostane ve vězení ještě nášup, ale po propuštění na podmínku?

Prostě by mě zajímalo jak to funguje. Všechny otázky které byly napsány v první příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
30.12.22 14:39
@Lucie_Sx píše:

Jasný a tu krabici s „vínem“ mu taky podrtrčili. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
30.12.22 15:09

@Cenarius
Nejde o to co mu podstrčili. Ale o to, že odsouzený už byl a k docela vysokému trestu, k tomu navíc už byl z toho trestu i podmínečně propuštěný, čímž soudce dal najevo, že došlo k nápravě. Nevidím smysl v tom mu dávat další rok za trestný čin, který byl spáchaný předtím. Vždyť je to přeci jasná neúčelnost 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová