Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky.
Mám takový problém s UM. Už před pár dny jsem musela začít dávat plně UM. Malé je teď necelých 8 týdnů. Dáváme Nutrilon Anti-Colics, protože po Comfortu i AR měla bolení bříška. Teď ale k přímo k problému. Na obale je napsáno, že děti od 2 do 8 týdnů (3,5 až 4,5 kg) mají mít denně 670 ml v 6ti dávkách. Jenže mimču to nestačí. Když jí nedám v jedné dávce min 130 ml, tak po krmení brečí a dožaduje se dalšího
Chtěla jsem jí teda dávat jen 5× denně, aby to tak nějak vyšlo, ale protože se dožaduje jídla každé 3-4 hodiny, tak mi to stejně nevychází. Doktorka říkala, že na poměr její váhy (což je jen 3780 g) by měla vypít za den 650 až 700 ml. Ale ona tím svým stylem vypije denně skoro 800 ml. Přitom na váze nijak závratně nepřibírá. Porodní váha byla 3000 g a po 7 týdnech měla právě těch 3780 g. Myslíte, že to vadí, když bude mít denně o tu jednu dávku víc?
Proč by to mělo vadit? Dej jí tolik, kolik chce. Zvyš třeba jednotlivá krmení. Dej jí, co vypije. Já to teda nikdy nehrotila, moje děti dostaly, co chtěly ![]()
@Kiky86 Rozhodně bych ji dala kolik potřebuje
Klidně bych ji dala i víc než těch 130.. Víc mi pil malý už v porodnici
Dávkování je fakt jen orientační - ona si řekne co potřebuje! ![]()
Dneska ráno mi vyžahla 150. Ale to bylo po dlouhém spánku. Většinou se mi v noci budí po 5-6 hodinách, ale dneska spala 9. Až jsem se ráno vyděsila, kolik už je hodin
Njn rozhodně míň než 130 ml dávat nemůžu. To mi je od ní hodně hlasitě vysvětleno. To pak hooodně rychle mažu pro další dávku
To jsem ráda, že jí můžu dát víc. Mě totiž trochu děsilo to, že je taková maličká a jí víc, než je vrchní hranice na tabulkách.
@Kiky86 Tak asi to chce dohnat, aby už nebyla tak maličká ![]()
Dej jí, kolik si řekne. Miminko ví nejlíp samo, jestli má ještě hlad nebo ne ![]()
Drzele bych se tach 3hod v rozestupech (kvuli traveni), ale davky bych delala tak velke, jak si rekne. a rozhodne bych neomezovala na 5× denne. je jeste malicka, nas prcek pil v tu dobu 7× denne.
@Ali-Ali píše:
Drzele bych se tach 3hod v rozestupech (kvuli traveni), ale davky bych delala tak velke, jak si rekne. a rozhodne bych neomezovala na 5× denne. je jeste malicka, nas prcek pil v tu dobu 7× denne.
Já jí nedávám dřív než za 3 hodiny. Většinou tam je pauza právě 3–4 hodiny. I když je pravda, že se někdy dožaduje už po 2. Ale to má chuděrka smůlu ![]()
Tabulky jsou jen orientační a podle mě teda dost šílené. Ani jedno dítě mi nepilo podle nich. Prvorozený byl žrout, ten je vesele převyšoval a druhorozený je břídil, takže ten na tu dávku v tabulce vzhledem k věku ještě asi dlouho nedosáhne - ve 4 měsících mi pije 120 ml, tohle pil prvorozený po narození… zkrátka jsem vždycky dávala tak, jak si dítě řeklo.
@Kiky86 Neřešila bych. Naše malá, na UM byla také od 8.týdne, mi vždy pila tak o 100-150ml UM denně víc, než co byly tabulky. Jedla mi 5× denně + jednou v noci…
@berry4 píše:
Proč by to mělo vadit? Dej jí tolik, kolik chce. Zvyš třeba jednotlivá krmení. Dej jí, co vypije. Já to teda nikdy nehrotila, moje děti dostaly, co chtěly
Přesně tak, jinak by syn zbořil barák ![]()
Ty informace jsou pouze orientacni. Muj. syn pil zase vzdy min. Kdyz mel vic, tak se poblil, ale pribyval hezky. Kojene deti taky pijou kolik chcou a ne kolik jim nekdi urci.
Dej kolik potrebuje, aby byla zasycena a spokojena.