Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte, prosím vás o radu. Před dvěma měsíci jsem měla zánět nosohltanu, protože plně kojím, doktor mi předepsal homeopatika. Než je dostali u nás v lékárně, dostala jsem se z toho sama. Ted na mě leze to samé, chtěla bych si je vzít, ale zapomněla jsem dávkování. Jedná se o belladonna 9ch a mercurius solubilis 9ch, je možné, že to mělo být 3× 5 kuliček? děkuju
Já si dávám na začátku v akutní fázi každou hodinu jednu kuličku a postupně prodlužuji intervaly..
Nejlepší je hodit pár kuliček do sklenice s čistou vodou a po 20 minutách upíjet, druhý den třeba až po hodině. Belladonna a mercurius jsou dva velmi odlišné léky, společného mají jen to, že mají vztah k bolesti v krku, ale každý s jinými symptomy.
Belladonna - hrdlo suché, jako vyleštěné. Temné městnání, RUDÉ, HORŠÍ NA PRAVÉ STRANĚ. Tonzily zvětšené, KRK JAKO SEŠKRCENÝ, OBTÍŽNÉ POLYKÁNÍ, horší u tekutin. Pocit hroudy v krku. Jícen suchý, pocit stažení. KŘEČOVITÉ STAHY v hrdle. Neustálá potřeba polykat. Pocit škrábání. Polykací svaly velmi bolestivé. Hypertrofie sliznic.
Mecurius - Lividní zduření. Neustálé nutkání polykat. Hnisavá faryngitis; horší napravo. VŘEDY a zánět se objevují při každé změně počasí. Píchavá bolest do ucha při polykání; tekutiny regurgitují do nosu. Otok, s obtížným polykáním, TVOŘÍ SE HNIS. Hrdlo bolavé, živé, odřené, palčivé. Naprostá ztráta hlasu. Pálení v krku, jako by stoupaly žhavé páry. Velké slinění, povleklý jazyk.
@Bubina díky za podrobný výčet. A myslíš, že mám hodit oboje kuličky do vody najednou? Tak snad ten doktor věděl co dělá, když mi napsal oboje, doufám aspoň ![]()
nebo
@peggy.sl cucat oba najednou? nemám s hom. ještě vůbec žádné zkušenosti, tak se možná ptám blbe ![]()
@Lajjla píše:
@Bubina díky za podrobný výčet. A myslíš, že mám hodit oboje kuličky do vody najednou? Tak snad ten doktor věděl co dělá, když mi napsal oboje, doufám aspoň
nebo
@peggy.sl cucat oba najednou? nemám s hom. ještě vůbec žádné zkušenosti, tak se možná ptám blbe
Já bych osobně zkusila jenom jedny jeden den a čekala bych jestli pomůžou, když ne, nasadila bych druhé..takhle zbytečně mateš tělo a nevíš co pomáhá a co ne..
@peggy.sl naprosto souhlasím.
@Lajjla - ne, myslím si že ten homeopat neví vůbec co dělá, kdyby to věděl, tak by ti dal jen jedny homeopatika. Udělej to jak napsala peggy. U toho Mercuriu je velmi důležitý symptom to slinění, zápach z úst, a povleklý jazyk a hnisavost. Belladona nikdy nehnisá a je hodně překrvená.
@Bubina píše:
@peggy.sl naprosto souhlasím.@Lajjla - ne, myslím si že ten homeopat neví vůbec co dělá, kdyby to věděl, tak by ti dal jen jedny homeopatika. Udělej to jak napsala peggy. U toho Mercuriu je velmi důležitý symptom to slinění, zápach z úst, a povleklý jazyk a hnisavost. Belladona nikdy nehnisá a je hodně překrvená.
no, oni to někteří doktoři takhle rádi dělají, že zachází s homeopatikama jako s klasickýma lékama a různě je kombinujou podle nějaké příručky
určitě každý lék zvlášť.