Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nějaká rada pro začínající rodiče jak dobře dávkovat prevebu discharge pro dříve narozené miminko
Dávkování ti měli dát v porodnici. Máš ji jako oscifikaci stravy nebo tím krmíš plně?
Malá se narodila 36+4tt žena se musí rozkojit protože má jenom mlezivo tak krmíme prebebou v nemocnici jsme nedostali žádnou tabulku
@Premek97 píše:
Malá se narodila 36+4tt žena se musí rozkojit protože má jenom mlezivo tak krmíme prebebou v nemocnici jsme nedostali žádnou tabulku
Pak se řiďte návodem na plechovce, tak dávkování je. Pokud si pamatuju, tak kolem 36tt to bylo kolem 80-90ml.
Právě my jsme na tom nic nenašly na té prebebě jen na internetu že u těch dětí to je individuální a malá nemá zas takovou váhu
@Premek97 píše:
Nějaká rada pro začínající rodiče jak dobře dávkovat prevebu discharge pro dříve narozené miminko
Kolik miminko váží?
Ano, začala bych taky na 60 ml. Bylo by dobré, aby ji žena přiložila, zkusila nakojit a potom zkusit dát lahvičku s 60 ml, tj. 2 odměrky, co ještě bude chtít vypít. Pokud ale žena chce kojit, bylo by dobré malou přikládat co nejčastěji bude chtít, kontakt kůži na kůži, preparáty na podporu laktace, hodně pít, aby se rozkojila. V porodnici to s ní nikdo neřešil? My taky měli předčasné dítě a byl problém i s jídlem, musela se do jídla nutit, dělaly se orofaciální stimulace apod., takže pak s kojením byl boj, ale postupně se to spravilo. Chce to se nevzdávat. Zkoušela manželka odsávání mléka?
@Enitka máme doma i odsávačku na mléko zkoušíme jednotlivé čaje a a vitamíny na rozkojení nahráváme prsa a podobně. Jednou jsme si neviděli rádi s tím dávkováním protože v tabulce není váha od malé
@Premek97 Mně pomohly až homeopatika, vyzkoušela jsem ledacos. Už si přesně nepamatuju, číslo, myslím 5 nebo 9, ale v lékárně budou vědět. Důležité bylo dávkování. Zkoušela jsem jednou dávkování dle doporučení v lékárně a bez efektu. Na doporučení laktační poradkyně jsem pak chvíli před každým kojením dávala 5 kuliček a až toto mi pomohlo.