Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mám dotaz. Syn měl dnes kontrolu u doktorky. Probírala jsem s ní, že je brzo hladový, posledních 5 dnů už po 1,5h jinak jede od začátku 2h. Problém je, že už chce pít 120ml. Jinak je schopný se prořvat do dalšího jídla a nezaspí a nic nezabere. Má Bebu Comfort a už nemám sílu zkoušet jakékoliv jiné UM, prtž tohle sedlo nejvíce a nezdálo se mi, že jiné UM zasytilo více. Snad jen Kozí co měl na začátku ale u něj se nemohl vykadit. Lékařka mě sepsula, že je to moc, syn je starý 1,5 měsice a váží skoro 5 kilo. Prý mu mám dat dudlík a nějak to udělat. No nějak to dělám celou dobu, aby neplakal, ale už málo co pomáhá. Dělám to opravdu tak blbě? Už nemám sílu sledovat složení UM a doufat, že nebude bolet břicho, nic ho netrápí, jen ten hlad a tabulkově je to opravdu moc. Na noc zavinuju, aby aspoň měl prodlevu 3-4 h ale ani to už nepomáhá
Příspěvek upraven 22.01.24 v 12:59
@Sienim píše:
@KKK85 měl 3590 g
takže přibral 1,5kg.. tak mi přibírala i dcera. Kilo měsíčně. Taky pila hodně… a rozhodně jsem dceři nedělala žádou dietu, ale nechala ji prostě vypít kolik potřebovala. Dcera v roce vážila 11kg… byla oplácánější.. ale nyní v 8mi je normální hubené dítě.
A proč mu těch 120ml nedáš? Syn minbyl schopny vymlasknout i 150…byl teda kojeny ale občas dostal UM…např na návštěvě, na cestách…
@Vladusxx on je ale dostává, chtěla sem s ní probrat, že má po tomto mlíku brzo nějak hlad a pak z toho vypadlo toto, že si to mám spočítat kolik má dostat a nedávat mu víc
@Vladusxx píše:
A proč mu těch 120ml nedáš? Syn minbyl schopny vymlasknout i 150…byl teda kojeny ale občas dostal UM…např na návštěvě, na cestách…
Přesně tak, každý má jiný hlad, žízeň, jinou potřebu spánku. Přece nebudu trápit dítě hlady ![]()
Dala bych mu když chce tak ať se poradně papa 😀 nikdy jsem žádné tabulky neřešila a spokojenost byla na obouxh stranách
@Dahlia0409 píše:
Přesně tak, každý má jiný hlad, žízeň, jinou potřebu spánku. Přece nebudu trápit dítě hlady
Jenze u UM by se alespon ty 2 hodiny vydrzet mely, duvodu je vic.
@Sienim píše:
Ahoj, mám dotaz. Syn měl dnes kontrolu u doktorky. Probírala jsem s ní, že je brzo hladový, posledních 5 dnů už po 1,5h jinak jede od začátku 2h. Problém je, že už chce pít 120ml. Jinak je schopný se prořvat do dalšího jídla a nezaspí a nic nezabere. Má Bebu Comfort a už nemám sílu zkoušet jakékoliv jiné UM, prtž tohle sedlo nejvíce a nezdálo se mi, že jiné UM zasytilo více. Snad jen Kozí co měl na začátku ale u něj se nemohl vykadit. Lékařka mě sepsula, že je to moc, syn je starý 1,5 měsice a váží skoro 5 kilo. Prý mu mám dat dudlík a nějak to udělat. No nějak to dělám celou dobu, aby neplakal, ale už málo co pomáhá. Dělám to opravdu tak blbě? Už nemám sílu sledovat složení UM a doufat, že nebude bolet břicho, nic ho netrápí, jen ten hlad a tabulkově je to opravdu moc. Na noc zavinuju, aby aspoň měl prodlevu 3-4 h ale ani to už nepomáháPříspěvek upraven 22.01.24 v 12:59
Dala bych mu tolik, kolik chce. Takže klidně i 150 bych zkusila. Na doktorku bych se vykašlala …
Dala bych mu pít do sytosti a pak dodržela ten interval alespoň 2 hodiny, kvůli bolestem bříška. Mám děti jedlíky, sice jsem kojila, ale občas vážila a vím, že syn v tomto věku dával klidně i 150ml, když měl delší pauzu mezi kojením ![]()
Víš co? Vybodni se na doktorku. Kdyby si kojila, tak to nikdo nebude řešit, naopak bude normální, když budeš mít dítě na prsu nonstop a bude přibírat. Já takhle jednou zažila takovej názorovej veletoč, že se mi protočily panenky. Byla jsem s půlroční dcerou na pohotovosti. Dcera je nedonošená, takže doktorka čekala malý hubený mimino. Místo toho tam byl osmikilovej cvalík. Tak jsem dostala přednášku, že jí nesmím tím UM tak překrmovat a hrozně řešila, kolik dítě vypije. Já jsem jen nesměle pípla, že netuším, že je plně kojená. Doktorka na mě vykulila oči, řekla mi, že jsem borec a že mimino krásně prospívá……
Dej tomu miminu co potřebuje, ať není hladový. Obě holky mi přibíraly přes kilo za měsíc, byly pěkně špekatý. Dneska jsou z nich dvě hubený tyčky. Když má mimčo hlad, má dostat najíst, ne dudlíka.
Použiju klasické - kdybys kojila, tak taky nesleduješ kolik je to ml, ale prostě uvidíš až bude mít dost a přestane pít.
Dej mu v jedné dávce tolik kolik ho zasytí a neřeš to.
Jinak moje děti měly taky období, kdy na nějaké pauzy mezi krmením nebyly zvědavé a pak si to zase sedlo.
@Janli jasně na um je tlustý ale kojeny krásné prospívá…to mi hlava nebere toto…já jsem měla první dítko na UM a druhé teda kojené…u obou mi v porodnici cpali do hlavy že dřív jak za 3h nesmím dát…i kdyby se na hlavu stavěli…resp u kojeneho mintam ještě jedna cpala že mám vážit a když nakojim 20ml musí vydržet 2h, když 30 tak 3h..a i další perly…no každopádně i na um které jsem dávala bylo psáno :
podávat dle potřeby dítěte jako pri kojení…takže když měli dítě hlad za hodinu dostalo za hodinu…když za 3h dostalo za 3h…
@DandátkoP píše:
Jenze u UM by se alespon ty 2 hodiny vydrzet mely, duvodu je vic.
Však ano, dát více a dodržet čas, když se nají pořádně, tak ty hodiny jistě pak vydrží