Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky. Mám dotázek ohledně dávkování UM. Snažím se přepočítat cena vs. gramáž. Nějaká mlíčka už mám zjištěná. Chybí mi už jen Babylove a Babydream. Můžete se mi některá kouknout doma na krabici kolik g má jedna oměrka. A také jestli obsahují kasein a poměr se syrovátkou. Nejsem z města, tak nemám možnost si to teď zjistit. Díky moc. ![]()
@Liby1 jen se zeptám, taky mě to zajímá, je v tom velký rozdíl? Já teda přepočítavala cena na kilo, ty odměrky jsou skoro stejné, ne?
Odměrky jsou stejné. +/- 1g rozdíl je asi v kvalitě. Posuzuji pouze 2 výše uvedené mléka Babylove a Babydream. Odzkoušené mám obě, cenově jsou zhruba nastejno. U babydream mi přijde že u mléka zůstává na dně lahvičky jakási sedlina a mléko je dle mého názoru až příliš vodové, má divnou příchuť, takovou typicky pudrovou
(nevím jak to správně popsat) Už skoro rok používáme mléka babylove a naprostá spokojenost. Mléko má dobrou chut, není tak sladké jako třeba Hami a malé chutná.
Ahoj, a víte někdo kolik stojí a jak velká krabice Babylove? Jsme po Nutrilonu na Hami a zkusila bych to. Jinak si taky myslím že je podstatná cena za kg. Poměr odměrek u Nutrilon/Hami je 5,2g ku 4,9g.
@smutnalucy Krabice Babylove má 600g a stojí 144,– ale ted ho asi neseženeš, je výpadek v dodávce… ![]()
Babylove 3 má jen 500g a normálně jsem ho sehnala. Dneska pojedu pro další, tak doufám že bude. Jo a odměrka u Babylove je 4,7g ale přijde mi větší.
Já mám Babydream 2 i 3. 2 má 600g a v akci která je poměrně často stojí 99kč je gramáž odměrky 4,7g a u 3 která má 500g je odměrka 4,8g za tu samou cenu.Bez akce mlíčko stojí 139 kč. Za mě 3 nebrat protože dělá šílené hrudky a je moc husté.2 super.
Prosím můžeš potom napsat, které to mlíčko poměrově vychází cenově nejlépe?
Tady je něco podobného.
https://www.emimino.cz/…i-um-113095/
Já jsem na tohle narazila, když mi kamarádka řekla, že Hami jí vydrží déle než Babylove, že má menší odměrku. Ale asi záleží na gramáží toho prášku jako takového. Protože Babylove má 4,7g a Hami 4,9g a to mi říkala, že odměrka od Hami je menší. Tak mě napadlo to přepočítat. Ale třeba teď mi malá pije Sunar a podle odměrek by měla krabice vydržet na 18dní a vydrží nám asi 15dní, tak nevím kde je chyba. Jinak by to mělo být asi v tomto pořadí. Babydream, Babylove, Sunar, Hami, Hipp a Beba pokud nepočítám nějaké akce a slevové kupony, to se to pak zase pohne jinak. Nutrilon jsem nepřepočítavala. Po Bebě měla malá průjmy, po Sunaru zatím vše OK. Jen mě ještě zarazilo, že na Sunaru je kasein:syrovátková bílkovina 55:45 u Hami 80:20. U Hippu a Beby to napsané není. To jsou docela rozdíly. O Babylove jsem přemýšlela, ale jsou často výpadky. I když teď od pondělí jsou zase v prodeji, ale jak dlouho… U Sunaru se mi líbí od 3 ty příchutě, Hami to má podobné, ale zaráží mě ta vysoká hodnota kaseinu. Malé je 11 měsíců, do 9,5 byla kojená, pak se mi odstavila ![]()
@Liby1 No a jak to Hami nabíráš. Já to třebas naberu do oměrky a otřu o stěnu pixle, ale správně se to má nabrat a stáhnout hranou nože. To tam potom je v té odměrce určitě míň, protože tím otřením to vlastně víc napěchuje.
@edulanda Já mám Sunar, ale normálně to naberu a zahrkám s tou odměrkou, aby to bylo zároveň s hranou. Takže asi jak s tím hrkám, tak to také víc sklepu a v odměrce se to porovná a vejde se do ní o maličko víc.
@jazminka27 Jak poměr? Hami odměrka má 4,9g, Sunar 4,7g. Hami má 500g a Sunar 600g. Hami stojí cca 185,– jak kde. A při denní spotřebě (přepočítávám dle nás 210ml) je 7odměrek x 4,9g = 34,3g = 500g balení : 34,3g denní spotřeby = 14,57dní a při ceně 185,– : 14,57dní vyjde porce na 12,75Kč. To samé u Sunaru nebudu vše vypisovat vyjde při ceně balení 199,– porce na den 11,–. Snad je to srozumitelné a také dobře vypočítané ![]()
@Liby1 jaj si mě rozesmála. Myslela jsem ten poměr kasein:syrovátka, který je lepší pro dítě ![]()