Dávky a partner OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
dávky a partner osvč
Přítel má živnostenský list, ale letos má snad prozatím jednu fakturu. Má to spíš jako koníček. Myslím, že bychom mohli dosáhnout na porodné na druhé dítě. Co se v tomto případě u OSVČ všechno musí dokládat? Máte podobný případ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to jedno, pokud to má na hlavní činnost, i kdyby byl milion v minusu, započítají mu příjem cca 13300 měsíčně, zbytek si spočítej podle tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná by bylo s příchodem druhého dítěte na čase vyměnit koníčka za nějaké lepší živobytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Možná by bylo s příchodem druhého dítěte na čase vyměnit koníčka za nějaké lepší živobytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:![]()
![]()
tak zase hele, jedna faktura, je teprve srpen..
V tom se moc nevyznám, ale chlap, co si pořídí dvě děti, ale počítá dávky, protože práce mu je spíš koníčkem než výdělkem, ten u mě není chlap.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vivianr započítají mu průměr, takže smolík.. není nad to mít doma chlapa, co nevydělává
tedy oficiálně, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se vždycky spíš zastávám lidí v nouzi, ale tohle asi nebude ten případ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Ale zase jestli je to faktura na půl mega, tak stačí dvě do roka, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi: Myslíš, že s fakturou na půl mega by se zakladatelka ptala, jestli dosáhne na porodné? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi píše:
@terinka4444 Ale zase jestli je to faktura na půl mega, tak stačí dvě do roka, ne?
stačila by i jedna do roka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to vedlejší činnost. Kdyby to byla hlavní a faktura na pul mega, tak nad porodným ani nepřemýšlim. Loni taky příjem zavratný neměl. Navíc mít živnost a pobírat dávky se nevylučuje. Známá to tak měla. Bohužel se jí teď nemám jak zeptat. Otázka zněla jasně a ani jedna konkrétní odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem ti napsala naprosto konkrétní opověď, na tvou první otázku. Co kecáš, že ne, s naprosto přesnou částkou, kterou mu započítají. Vedlejší činnost jsi uvedla až teď, chceš-li přesnou odpověď, musíš jaksi napsat přesně dotaz.
Pokud to má vedlejší činnost, není podstatné, jakou má fakturu letos, započítají příjmy z posledního daňového přiznání, přesně, nedokládá nic, jen se tam zaškrtne, že ho podával a ať si zjistí výši sami na finančáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, to se omlouvám. V tom jsem u tebe přestřelila. Takže u vedlejší činnosti si spočítám jeho průměrný výdělek za minulý rok (samozřejmě i s příjem ze zaměstnání), vynásobím průměrný výdělek třemi, abych dostal příjem za čtvrtletí. U sebe si to zjistím v pohodě. Podle toho zjistím, jestli na to vůbec máme nárok. Pokud ano, tak se zaškrtne, že si podával přiznání sám a zbývá jen doufat, že uvažuji správně. Kdyby to počítali z toho, co jsi psala nejdříve, tak máme smůlu a nemusím se namáhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit