Dávky a partner OSVČ

877
5.8.15 21:55

dávky a partner osvč

Přítel má živnostenský list, ale letos má snad prozatím jednu fakturu. Má to spíš jako koníček. Myslím, že bychom mohli dosáhnout na porodné na druhé dítě. Co se v tomto případě u OSVČ všechno musí dokládat? Máte podobný případ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
5.8.15 22:00

Je to jedno, pokud to má na hlavní činnost, i kdyby byl milion v minusu, započítají mu příjem cca 13300 měsíčně, zbytek si spočítej podle tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
5.8.15 22:20

Možná by bylo s příchodem druhého dítěte na čase vyměnit koníčka za nějaké lepší živobytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.8.15 22:22
@hanka.br. píše:
Možná by bylo s příchodem druhého dítěte na čase vyměnit koníčka za nějaké lepší živobytí.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak zase hele, jedna faktura, je teprve srpen.. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
5.8.15 22:37
@terinka4444 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tak zase hele, jedna faktura, je teprve srpen.. :lol:

V tom se moc nevyznám, ale chlap, co si pořídí dvě děti, ale počítá dávky, protože práce mu je spíš koníčkem než výdělkem, ten u mě není chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.8.15 23:02

@vivianr započítají mu průměr, takže smolík.. není nad to mít doma chlapa, co nevydělává :think: tedy oficiálně, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
5.8.15 23:51

Já se vždycky spíš zastávám lidí v nouzi, ale tohle asi nebude ten případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
5.8.15 23:52

@terinka4444 Ale zase jestli je to faktura na půl mega, tak stačí dvě do roka, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
5.8.15 23:57

@eva valoi: Myslíš, že s fakturou na půl mega by se zakladatelka ptala, jestli dosáhne na porodné? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
6.8.15 00:01

@Kassy No proč ne, každá koruna dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.8.15 07:41
@eva valoi píše:
@terinka4444 Ale zase jestli je to faktura na půl mega, tak stačí dvě do roka, ne?

stačila by i jedna do roka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
6.8.15 09:08

Je to vedlejší činnost. Kdyby to byla hlavní a faktura na pul mega, tak nad porodným ani nepřemýšlim. Loni taky příjem zavratný neměl. Navíc mít živnost a pobírat dávky se nevylučuje. Známá to tak měla. Bohužel se jí teď nemám jak zeptat. Otázka zněla jasně a ani jedna konkrétní odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.8.15 09:55

Já jsem ti napsala naprosto konkrétní opověď, na tvou první otázku. Co kecáš, že ne, s naprosto přesnou částkou, kterou mu započítají. Vedlejší činnost jsi uvedla až teď, chceš-li přesnou odpověď, musíš jaksi napsat přesně dotaz.
Pokud to má vedlejší činnost, není podstatné, jakou má fakturu letos, započítají příjmy z posledního daňového přiznání, přesně, nedokládá nic, jen se tam zaškrtne, že ho podával a ať si zjistí výši sami na finančáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
6.8.15 09:58

Ale taky se započítají příjmy z hlavní činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
6.8.15 10:39

Ano, to se omlouvám. V tom jsem u tebe přestřelila. Takže u vedlejší činnosti si spočítám jeho průměrný výdělek za minulý rok (samozřejmě i s příjem ze zaměstnání), vynásobím průměrný výdělek třemi, abych dostal příjem za čtvrtletí. U sebe si to zjistím v pohodě. Podle toho zjistím, jestli na to vůbec máme nárok. Pokud ano, tak se zaškrtne, že si podával přiznání sám a zbývá jen doufat, že uvažuji správně. Kdyby to počítali z toho, co jsi psala nejdříve, tak máme smůlu a nemusím se namáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat